Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή αντίθεση της Ιταλίας στη χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία

Σφοδρή αντίθεση της Ιταλίας στη χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία
Ο Jens Stoltenberg πιστεύει ότι ήρθε η ώρα οι σύμμαχοι να επανεξετάσουν τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία
Η ιταλική κυβέρνηση διαφώνησε με την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προς τους συμμάχους να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση όπλων που παρέχονται από τη Δύση εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Ο Stoltenberg πιστεύει ότι ήρθε η ώρα οι σύμμαχοι να επανεξετάσουν τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία εναντίον στόχων στη Ρωσία, ένα μήνυμα που προκάλεσε οργή στην ιταλική κυβέρνηση, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Matteo Salvini να εξαπολύει πρώτος από όλους τα πυρά.
«Ο Stoltenberg θα πρέπει είτε να ανακαλέσει τη δήλωσή του, είτε να ζητήσει συγγνώμη, είτε να παραιτηθεί», δήλωσε ο Salvini, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν επικρίσεις για τη φιλορωσική του στάση.
«Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αναγκάσει να σκοτώσουμε στη Ρωσία, ούτε μπορεί κανείς να μας υποχρεώσει να στείλουμε Ιταλούς στρατιώτες να πολεμήσουν ή να πεθάνουν στην Ουκρανία», δήλωσε ο ηγέτης της Λέγκας (ID).
«Αν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, ας πάνε εκεί ο Stoltenberg, (ο Γάλλος πρόεδρος) Emmanuel Macron και όλοι οι βομβαρδιστές που θέλουν πόλεμο», είπε ο Salvini.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι ήταν πιο μετρημένος, επικρίνοντας τη μέθοδο του Stoltenberg να ανακοινώνει αποφάσεις που τα κράτη μέλη δεν είχαν ακόμη λάβει συλλογικά: «Είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ΝΑΤΟ, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται συλλογικά».
Ο υπουργός Άμυνας Guido Crosetto επανέλαβε αυτό το συναίσθημα, δηλώνοντας ότι είναι «λάθος να αυξάνεται η ένταση» σε μια ήδη «δραματική» κατάσταση.
Επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη προς την Ουκρανία, ο Crosetto τόνισε την ανάγκη «να παραμείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης μιας άμεσης εκεχειρίας και έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών τους επόμενους μήνες».
Την Κυριακή, η Ιταλός πρωθυπουργός Georgia Meloni απάντησε επίσης στις παρατηρήσεις του Stoltenberg, εκφράζοντας σύγχυση για τη δήλωσή του.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Stoltenberg είπε κάτι τέτοιο», δήλωσε η Meloni.
«Συμφωνώ ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει σταθερό και να μην δείξει σημάδια αδυναμίας. Υπήρξαν πολλές αμφισβητήσιμες δηλώσεις, μεταξύ άλλων και από τον Μακρόν. Συνιστώ μεγαλύτερη προσοχή», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης