Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική επίθεση με drone σε ρωσικό διυλιστήριο στο Rostov

Ουκρανική επίθεση με drone σε ρωσικό διυλιστήριο στο Rostov
Άλλο πλήγμα drone κατέστρεψε τη νύχτα δεξαμενή πετρελαίου σε χώρο αποθήκευσης στη Stary Oskol
Διυλιστήριο στη νότια Ρωσία ανέστειλε τη λειτουργία του, μετά από επίθεση με drones της Ουκρανίας στην περιφέρεια Rostov, όχι μακριά από τα σύνορα, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, κατά τον οποίο δεν υπάρχουν θύματα.

«Κατόπιν επίθεσης με drones, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο διυλιστήριο Novoshakhtink.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται επιτόπου» και «η λειτουργία του ανεστάλη», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Vasily Golube, κάνοντας λόγο για περιορισμένη πυρκαγιά, έκτασης «εκατό τετραγωνικών μέτρων».
Το διυλιστήριο Novoshakhtink, που θεωρείται από τις σημαντικότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νότια Ρωσία, απέχει κάπου δέκα χιλιόμετρα ανατολικά από τα σύνορα με την Ουκρανία και γίνεται συχνά στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Πλήγμα στο Belgorod

Άλλο πλήγμα drone κατέστρεψε τη νύχτα δεξαμενή πετρελαίου σε χώρο αποθήκευσης στη Stary Oskol, βόρεια των συνόρων, έκανε γνωστό ο Vyacheslav Gladkov, περιφερειάρχης της Belgorod.
Η πυρκαγιά «κατασβέστηκε γρήγορα» και «δεν υπάρχουν θύματα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Ουκρανία, στην επικράτεια της οποίας εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας πριν από δύο χρόνια και πλέον, εξαπολύει ολοένα πιο συχνά επιδρομές στο ρωσικό έδαφος και τους τελευταίους μήνες βάζει στο στόχαστρο ειδικά ενεργειακές εγκαταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης