Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Γερμανία υπάρχει σχέδιο… οι πολίτες να κρυφτούν στα υπόγεια και ένα ζεστό γεύμα

Bild: Εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Γερμανία υπάρχει σχέδιο… οι πολίτες να κρυφτούν στα υπόγεια και ένα ζεστό γεύμα
Tα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μεταφερθούν σε όλη τη Γερμανία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ
Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για τον πληθυσμό της χώρας σε περίπτωση μεγάλης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μεταφερθούν σε όλη τη Γερμανία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
Οι ίδιες οι δυνάμεις της Γερμανίας θα βρίσκονται επίσης σε αυτήν την περιοχή.
Το σχέδιο αναφέρει ευθέως ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης επίθεσης σε πολλά μέρη, το κράτος δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη: οι άνθρωποι πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τις δυσκολίες.
Επιπλέον, σε περίπτωση βομβαρδισμού, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν υπόγεια κτιρίων, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και σταθμοί του μετρό ως καταφύγια αμάχων.
Οι αρχές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να εκκενώσουν ορισμένες περιοχές της χώρας, αλλά ο χωρισμός των οικογενειών δεν θα επιτραπεί.
Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει να είναι προετοιμασμένα να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ασθενών για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση της διάλυσης του κοινοβουλίου ενώ «η Γερμανία αμύνεται».
Επιπλέον, η χώρα κινδυνεύει με ελλείψεις τροφίμων κατά τη διάρκεια του πολέμου, επομένως το Υπουργείο Τροφίμων μπορεί να επιβάλει κανονισμούς για τη διανομή τροφίμων και η κυβέρνηση μπορεί να αποθηκεύει σιτάρι, σίκαλη και βρώμη σε μυστικές τοποθεσίες.
Το Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει επίσης μια «έκτακτη προμήθεια» με ρύζι, όσπρια και συμπυκνωμένο γάλα για να προσφέρει στον πληθυσμό ένα ζεστό γεύμα την ημέρα.
Πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για κατοίκους μεγάλων πόλεων.
Οι γερμανικές αρχές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να υποχρεώσουν τις εταιρείες να παράγουν προϊόντα αποκλειστικά για στρατιωτικές ανάγκες.
Επίσης, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα, θα επανέλθει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, δηλαδή οι πολίτες μπορεί να κληθούν στο στρατό ανά πάσα στιγμή.
Άτομα άνω των 18 ετών μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν ορισμένες εργασίες, όπως στο ταχυδρομείο, σε αρτοποιεία ή στο νοσηλευτικό.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2029.
Το τρέχον σχέδιο σε περίπτωση σύγκρουσης είναι μια αναθεωρημένη έκδοση του 1989, γράφει η Bild.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος, χαρακτήρισε ανοησίες τις δηλώσεις ότι η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης