Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Γερμανική αστυνομία προς Άγγλους φιλάθλους - «Καπνίστε... κάνναβη αντί να πίνετε μπύρες»

Αποκάλυψη: Γερμανική αστυνομία προς Άγγλους φιλάθλους - «Καπνίστε... κάνναβη αντί να πίνετε μπύρες»
Από την 1η Απριλίου οι ενήλικες άνω των 18 ετών μπορούν να κατέχουν και να καταναλώνουν νόμιμα έως 25 γραμμάρια κάνναβης στη Γερμανία μετά τη νομιμοποίησή της με σχετικό νόμο
Η Sun αποκαλύπτει πως η αστυνομία του Γκελζενκίρχεν θα προτιμούσε οι Αγγλοι να καπνίζουν κάνναβη παρά να πίνουν, γιατί θα τους έκανε «πιο ήρεμους» και «χαλαρούς».
Οι γερμανικές Αρχές φοβούνται πιθανή σύγκρουση Αγγλων και Σέρβων στο Γκελζενκίρχεν ενόψει του κυριακάτικου αγώνα, στην περίπτωση που έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως η γερμανική αστυνομία σύστησε οι μπύρες που θα πωλούνται στους Αγγλους να μην ξεπερνούν σε αλκοόλ το 1% ενώ δεν επιτρέπει την κατανάλωσή τους μέσα στο γήπεδο.
Τώρα η «Sun» αποκαλύπτει πως η αστυνομία του Γκελζενκίρχεν θα προτιμούσε οι Αγγλοι να καπνίζουν κάνναβη παρά να πίνουν, γιατί θα τους έκανε «πιο ήρεμους» και «χαλαρούς».

Τι λέει η γερμανική αστυνομία

Εκπρόσωπος της αστυνομίας φέρεται να δήλωσε στο αγγλικό ταμπλόιντ πως δεν υπάρχει πρόβλημα για τους φιλάθλους να καπνίζουν κάνναβη στο δρόμο.
«Αν δούμε ένα γκρουπ ανθρώπων που πίνουν αλκοόλ και μοιάζουν επιθετικοί και ένα άλλο γκρουπ που καπνίζουν κάνναβη, φυσικά θα ελέγξουμε την ομάδα που καταναλώνει αλκοόλ».
Από την 1η Απριλίου οι ενήλικες άνω των 18 ετών μπορούν να κατέχουν και να καταναλώνουν νόμιμα έως 25 γραμμάρια κάνναβης στη Γερμανία μετά τη νομιμοποίησή της με σχετικό νόμο.
Η απόφαση ελήφθη σε μία προσπάθεια να ρυθμιστεί η συμπεριφορά των 4,5 εκατομμυρίων Γερμανών που εκτιμάται ότι κάνουν χρήση κάνναβης.
Απαγορεύεται πάντως στους φιλάθλους να καπνίζουν εντός των γηπέδων, στις fan zones, σε μπαρ και πλατείες στη διάρκεια του Euro.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης