Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής παρέμβαση Scholz στα εσωτερικά της Γαλλίας - Η κυριαρχία της Le Pen του προκαλεί... κατάθλιψη

Πρωτοφανής παρέμβαση Scholz στα εσωτερικά της Γαλλίας - Η κυριαρχία της Le Pen του προκαλεί... κατάθλιψη
Οι Γερμανοί ηγέτες συνήθως παραμένουν σιωπηλοί όταν πρόκειται για εκλογές στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγουν την εντύπωση ότι παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ανταλλάσσουν καθημερινά μηνύματα μεταξύ τους για τις σκέψεις τουςσχετικά με τον επερχόμενο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας στη Γαλλία την Κυριακή 7 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο Scholz.
Και δεν φαίνεται να είναι χαρούμενες σκέψεις, σχολιάζει χαρακτηριστικά το Politico.
"Συζητάμε την κατάσταση, η οποία είναι πραγματικά καταθλιπτική", δήλωσε ο Scholz, σε εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός του (SPD) το βράδυ της Τρίτης.
Οι Γερμανοί ηγέτες συνήθως παραμένουν σιωπηλοί όταν πρόκειται για εκλογές στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγουν την εντύπωση ότι παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών.

Απροκάλυπτη παρέμβαση

Ο Scholz, ωστόσο, δήλωσε ότι ελπίζει να αποφευχθεί μια ακροδεξιά κυβέρνηση στη Γαλλία.
"Εγώ, πάντως, κρατώ εύχομαι ότι οι Γάλλοι, τους οποίους αγαπώ και εκτιμώ τόσο πολύ, η χώρα που σημαίνει τόσα πολλά για μένα, θα καταφέρουν να αποτρέψουν μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός δεξιού λαϊκιστικού κόμματος", δήλωσε ο Scholz.
Το Βερολίνο πρέπει τώρα να παραμείνει άγκυρα σταθερότητας, υποστήριξε επίσης, σε μια φαινομενική προσπάθεια να δικαιολογήσει τη συνέχιση του δικού του κυβερνητικού συνασπισμού μετά το είδος του θλιβερού αποτελέσματος των ευρωπαϊκών εκλογών που ώθησε τον Macron να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Γαλλία.

Η Γερμανία δεν θα στείλει στραστό στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος υποσχέθηκε ότι η χώρα του δεν θα αποτελέσει μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, παρόλο που το Βερολίνο παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
«Ναι, δίνω αυτή την εγγύηση», είπε όταν ρωτήθηκε από μέλη της Bundestag. «Το εγγυώμαι ως καγκελάριος», πρόσθεσε ο Scholz.
Σημειώνεται πως η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες -οι τρέχουσες και οι μελλοντικές δαπάνες υπολογίζονται επί του παρόντος σε περίπου 28 δισεκ. ευρώ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης