Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση του Orban με τον Putin δεν συμβάλλει στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση του Orban με τον Putin δεν συμβάλλει στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης
Η Jean-Pierre υπογράμμισε ότι το ταξίδι του Orban ανησυχεί την Ουάσιγκτον
Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban στη Ρωσία δεν συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.
«Ανησυχούμε που ο πρωθυπουργός Orban επέλεξε να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη στη Μόσχα, η οποία δεν προωθεί την υπόθεση της ειρήνης και είναι αντιπαραγωγική όσον αφορά την προώθηση της κυριαρχίας, της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre στο αεροπλάνο του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, καθώς ταξίδευε από την Ουάσιγκτον στο Μάντισον.
Η Jean-Pierre υπογράμμισε ότι το ταξίδι του Orban ανησυχεί την Ουάσιγκτον, ενώ τόνισε ότι αναμένει με ανυπομονησία τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.
«Θυμηθείτε, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin πίστευε ότι το ΝΑΤΟ θα αποδυναμωνόταν. Αλλά τώρα είναι ισχυρότερο», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Biden.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επανέλαβε επίσης τη δυτική θέση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση αποσύροντας τα στρατεύματά της από την Ουκρανία.
«Θα μπορούσαν να φύγουν αμέσως τώρα», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης