Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - Modi: Αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός στις σχέσεις Ρωσίας με Ινδία - Μέσω διαλόγου η λύση στην Ουκρανία

Συνάντηση Putin - Modi: Αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός στις σχέσεις Ρωσίας με Ινδία - Μέσω διαλόγου η λύση στην Ουκρανία
Διήμερη επίσκεψη στην Μόσχα πραγματοποιεί ο Ινδός πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Η σχέση της Ινδίας με τη Ρωσία βασίζεται στην «αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό», δήλωσε σήμερα 9/7 από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Narendra Modi, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Η επίσκεψή του συμπίπτει με την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (9-11/7) στην Ουάσινγκτον στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών είπε την περασμένη εβδομάδα ότι τυχαία συνέπεσε η επίσκεψη του Narendra Modi αυτή την περίοδο καθώς εντάσσεται σε έναν προγραμματισμό συναντήσεων μεταξύ των δύο χωρών που πραγματοποιείται πολύ καιρό πριν.
«Κάθε Ινδός θεωρεί τη Ρωσία φίλη της Ινδίας σε καλούς και κακούς καιρούς. Η δέσμευση στη σχέση μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και κάθε φορά (η σχέση μας) αναδυόταν ισχυρή», δήλωσε ο κ. Modi, προσθέτοντας ότι εκτιμά γι' αυτό τον «καλό φίλο» του, τον Vladimir Putin.
Ο Ινδός πρωθυπουργός είπε -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- στον Vladimir Putin ότι η λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία «δεν μπορεί να βρεθεί στο πεδίο της μάχης. Πρέπει να βρούμε την ειρήνη μέσω συνομιλιών».
Ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχτηκε τον Narendra Modi αργά χθες 8/7 το βράδυ και τον ξενάγησε στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα, ενόψει των επίσημων συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο.
Αγκάλιασε τον Ινδό ηγέτη στην κατοικία του στο Νόβο-Ογκάριοβο και τον αποκάλεσε «αγαπητό φίλο», ενώ δήλωσε «πολύ χαρούμενος» που τον είδε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
Η Ρωσία έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Ινδίας καθώς το Νέο Δελχί και η Μόσχα έχουν στενούς δεσμούς από την σοβιετική περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης