Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη El País: Putin και Xi (Κίνα) «βλέπουν» λύση για το ουκρανικό μέχρι τα τέλη του 2024 - Στα σκαριά διαπραγματεύσεις

Αποκάλυψη El País: Putin και Xi (Κίνα) «βλέπουν» λύση για το ουκρανικό μέχρι τα τέλη του 2024 - Στα σκαριά διαπραγματεύσεις
Η εφημερίδα επικαλείται επιστολή που έστειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban στους Ευρωπαίους ηγέτες μετά τα ταξίδια του σε Ρωσία και Κίνα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Κινέζος ομόλογος του, Xi Xinping εκτιμούν ότι θα διεξαχθούν νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με όσα ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El País.
Η εφημερίδα επικαλείται επιστολή που έστειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban στους Ευρωπαίους ηγέτες μετά τα ταξίδια του σε Ρωσία και Κίνα.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι μίλησε με τον Κινέζο ηγέτη για πιθανά σενάρια εξέλιξης της σύγκρουσης μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (Νοέμβριος 2024).
Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια κατάπαυση του πυρός, καθώς και οι άμεσες, εντατικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, μπορεί να ενδιαφέρουν τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ», είπε ο Orban.
Ωστόσο, ο κινέζος πρόεδρος γράφει η El País, δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου».
Στις 5 Ιουλίου, ο Orban επισκέφθηκε τη Μόσχα, όπου συζήτησε με τον Purin για πιθανούς τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Στις 2 Ιουλίου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.
Έπειτα στις 8 Ιουλίου, ο  Orban συναντήθηκε με τον Xi και αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης