Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προδιαγεγραμμένη η αποτυχία Biden στις εκλογές – Χάνει και τις swing πολιτείες, κλείνει τα αυτιά του ενώ του δείχνουν την πόρτα αποχώρησης

Προδιαγεγραμμένη η αποτυχία Biden στις εκλογές – Χάνει και τις swing πολιτείες, κλείνει τα αυτιά του ενώ του δείχνουν την πόρτα αποχώρησης
Τα δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις και τις αγορές προβλέψεων μπορούν να ποσοτικοποιήσουν το κόστος της βραδιάς του debate για την εκστρατεία του
Δύο εβδομάδες μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο debate, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden αγωνίζεται να φιμώσει μια χορωδία ανώτερων μελών του κόμματος και μεγάλων χορηγών που τον προτρέπουν να σταματήσει την προσπάθεια του για επανεκλογή.
Τώρα τα δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις και τις αγορές προβλέψεων μπορούν επίσης να ποσοτικοποιήσουν το κόστος εκείνης της βραδιάς για την εκστρατεία του, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times.
Την ημέρα της συζήτησης της 27ης Ιουνίου, οι μέσοι όροι των εθνικών δημοσκοπήσεων μεταξύ Biden και Donald Trump ήταν ισοδύναμοι.
Από τότε, έχουν αποκλίνει έντονα. Ο Trump έχει πλέον προβάδισμα 2,3 μονάδων, σύμφωνα με τους μέσους όρους δημοσκοπήσεων από το FiveThirtyEight.
Οι δημοσκοπήσεις στις επιμέρους αμφιταλαντευόμενες πολιτείες έχουν επίσης τείνει υπέρ του Trump, με δύο πολιτείες - το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν - να ανατρέπουν ένα μικρό προβάδισμα Biden σε ένα ελαφρύ πλεονέκτημα Trump, σύμφωνα με τους μέσους όρους δημοσκόπησης FiveThirtyEight.
Κατά τα άλλα, το πλεονέκτημα του Trump έχει διευρυνθεί.
Στην Πενσυλβάνια, την πολιτεία όπου ο Biden έχει ξοδέψει τα περισσότερα σε πολιτικές διαφημίσεις -περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που προβλήθηκαν και προγραμματίστηκαν να προβληθούν από τις αρχές Μαρτίου- το μειούμενο χάσμα μεταξύ των δύο ανδρών άλλαξε πορεία μετά τις 27 Ιουνίου, με τον Trump στην κορυφή.

Πρόβλημα με τα μοντέλα πρόβλεψης;

Τα μοντέλα πρόβλεψης που βασίζονται σε δημοσκοπήσεις έχουν δυσκολευτεί να κατανοήσουν την κούρσα.
Για παράδειγμα, ποιοτικές παρεμβάσεις όπως αυτές της πρώην προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi και του Δημοκρατικού δωρητή και ηθοποιού George Clooney που την Τετάρτη εξέφρασε την ανησυχία τους για την παραμονή του Biden στην κούρσα, δεν θα εμφανιστούν άμεσα σε μια ποσοτική ανάλυση της κούρσας.
Ένα μοντέλο που δημοσιεύτηκε από τον Economist βλέπει τον Trump ως φαβορί 3-1 για να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ το μοντέλο FiveThirtyEight εξακολουθεί να βλέπει τον αγώνα ως ανατροπή νομίσματος.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι ενόψει εκλογών, οι δημοσκοπήσεις είναι ένα θορυβώδες μέτρο και ορισμένα «θεμελιώδη» - για παράδειγμα η εξουσία του Biden - παραμένουν υπέρ του.
«Υπάρχουν πολλές πηγές αβεβαιότητας που όλες πρέπει να συνδυαστούν σωστά», έγραψε την Τρίτη το FiveThirtyEight.

Τα στοιχήματα

Οι παίκτες του στοιχήματος και οι αγορές προβλέψεων, από την άλλη πλευρά, έχουν μιλήσει ξεκάθαρα για τις πιθανότητες διολίσθησης του Biden.
Οι υπονοούμενες πιθανότητες νίκης του, σύμφωνα με το live trading στο PredictI, έπεσαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πρώτης μισής ώρας του debate και συνέχισαν να πέφτουν καθώς περνούσε το βράδυ.
Έκτοτε, ένας μέσος όρος ορισμένων αγορών προβλέψεων και στοιχημάτων, που δημοσιεύεται από την RealClearPolitics, δείχνει παρόμοια ύφεση, ακόμη και μια άποψη για το ποιος θα εξασφάλιζε την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.
Κάποια στιγμή, η αντιπρόεδρος Kamala Harris θεωρήθηκε πιο πιθανή από τον Biden.
Ο ωφελούμενος αυτής της ροής: ένας σταθερά ανερχόμενος Trump, τον οποίο αυτές οι αγορές βλέπουν πλέον ως φαβορί σχεδόν κατά 60% για να κερδίσει τις εκλογές.
Εν τω μεταξύ, οι πιθανότητες επανεκλογής του Biden έχουν μειωθεί από σχεδόν 40% πριν από το debate σε λιγότερο από 20%.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Biden μπορεί απλώς να είναι ότι οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος — και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο το πιστεύουν.
Το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πιστεύει ότι η ηλικία του ήταν «ένα τέτοιο πρόβλημα που δεν είναι ικανός να χειριστεί τη δουλειά του προέδρου», σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena που διεξήχθη την εβδομάδα μετά το debate ήταν αυξημένο από 45% την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως έγραψε ο Clooney για τον φίλο του Biden στους New York Times αυτή την εβδομάδα: «Η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στον χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης