Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα στη Wall, μετά τον πληθωρισμό – Στο +0,1% ο Dow, o Nasdaq -1,95%

Μεικτή εικόνα στη Wall, μετά τον πληθωρισμό – Στο +0,1% ο Dow, o Nasdaq -1,95%
Νευρικότητα...
Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,08% στις 39.753 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,88% στις 5.584 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -1,95% στις 18.283 μον.
Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 ενισχύθηκε κατά 3,57% ή 77,40 μονάδες στις 2.125 μονάδες.
φσδαφσδασδφσφδα.JPG
Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες καταγράφει την Πέμπτη η μετοχή της Tesla στη Wall Street (-8,44%), έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος, αναφέρει πως η εταιρεία του Elon Musk θα αναβάλλει την προγραμματισμένη αποκάλυψη του νέου της project, Robotaxi, για τον Οκτώβριο, προκειμένου να δώσει περισσότερο χρόνο στις ομάδες που εργάζονται σε αυτό να κατασκευάσουν επιπλέον πρωτότυπα.
Η καθυστέρηση περίπου δύο μηνών έχει κοινοποιηθεί εσωτερικά, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βούτηξε 8 μονάδες βάσης στο 4,2%.
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύθηκε 0,76% στα 85,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε άλμα 1,7% στα 2.420 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει πτώση 0,3% έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

Στα μάκρο, ο ετήσιος πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στο 3% τον Ιούνιο, υποχωρώντας από το 3,3% του Μαΐου, σύμφωνα με το Labor Statistics Bureau.
Σε επίπεδο μήνα, η αύξηση των τιμών ήταν της τάξεως του 0,1%, ενισχύοντας τις προσδοκίες για τα περιθώρια μείωσης του επιτοκίου της Federal Reserve.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones προέβλεψαν ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στο 3,1% σε ετήσια και στο 0,1% σε μηνιαία βάση.
Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας, ήταν στο 3,3% σε ετήσια βάση, έναντι 3,4% τον Μάιο.
«Χάρη σε άλλη μία καλή έκθεση του ΔΤΚ, το παράθυρο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια ήδη από τον Σεπτέμβριο είναι ανοιχτό και πιθανώς ξανά τον Δεκέμβριο, υποθέτοντας ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα συνεχίσουν να συνεργάζονται» δήλωσε ο Skyler Weinand, επικεφαλής επενδύσεων στο Regan Capital.

Παράλληλα, μεγαλύτερη πτώση από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 222.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου από 239.000 μια εβδομάδα νωρίτερα.
Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 236.000.
Ο μέσος όρων των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, διολίσθησε στις 233.500 από 238.750 μια εβδομάδα νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή, στα 1,27 τρισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος μέχρι τον Ιούνιο έφτασε το ομοσπονδιακό έλλειμμα.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα τον Ιούνιο ήταν 66 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι οι εισπράξεις σημείωσαν ρεκόρ για τον ίδιο μήνα στα 466 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Προσαρμοσμένο για ημερολογιακές διαφορές, το έλλειμμα του μήνα ήταν κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια μικρότερο από ό,τι τον Ιούνιο του 2023. Το έλλειμμα από την αρχή του έτους υπολείπεται επίσης ελαφρώς από την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι τόκοι για το δημόσιο χρέος τον Ιούνιο έφτασαν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια και ανήλθαν συνολικά στα 868 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους – 33% υψηλότερα από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης