Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους διαλύουν – CIA και Ιαπωνία: Δυνατοί οι Ρώσοι – Zelensky: Άχρηστα τα Abrams – Μήνυμα Trump: Άμεσα ειρήνη σε Ουκρανία

Τους διαλύουν – CIA και Ιαπωνία: Δυνατοί οι Ρώσοι – Zelensky: Άχρηστα τα Abrams – Μήνυμα Trump: Άμεσα ειρήνη σε Ουκρανία
Στροφή 180 μοιρών από Γαλλία – Macron (Πρόεδρος): Αποκλείεται άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Larry Johnson (Πρώην CIA): O αδύναμος στρατός του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Ρωσικό στρατό στην Ουκρανία
(upd25) Ενώ οι Ρώσοι έχουν πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων… είναι κοντά στο να καταλάβουν το Siversk, μπήκαν στο Chasiv Yar, έφθασαν στο Toresk και πλησιάζουν στο Pokrovsk δυτικά της Avdiivka… στο ΝΑΤΟ γενικολογούν μη αποδεχόμενοι ότι ο ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει και η Ρωσία ότι και να γίνει θα είναι ο μεγάλος νικητής.
Η CIA αναγνωρίζει ότι ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος με όρους δυνάμεων και οπλικών συστημάτων, ενώ ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος αναγνωρίζει ότι τα Abrams… δεν έκαναν καμία διαφορά
Προφανώς αποδείχθηκαν άχρηστα παλιοσίδερα στις στέπες του Donbass.
Εν τω μεταξύ τα F-16 έφθασαν στην Ουκρανία και σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι οι Ρώσοι άρχισαν να τα σκονίζουν.
Οι Ουκρανοί ζητούν 128 F-16 για να αντιμετωπίσουν 300 ρωσικά αεροπλάνα που πετούν καθημερινά.
Πάντως το καταπληκτικό είναι ότι μετά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας, τα αμερικανικά και νατοϊκά αναγνωριστικά πλέον δεν πετάνε πάνω από την Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία…
Οι Ρώσοι τους είπαν ότι πετάει πλέον στην ζώνη αυτή θα καταρρίπτεται και οι αμερικανοί… έφυγαν άρον – άρον.

Νέα επικοινωνία εντός 22 ημερών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ - Τι συζήτησαν οι υπουργοί άμυνας Lloyd Austin και Andrei Belousov 

Ο αρχηγός του Πενταγώνου Lloyd Austin είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Andrei Belousov, ανέφερε η αμερικανική πλευρά.
«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υπουργός ( Lloyd Austin) επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.
Η υπηρεσία υπενθύμισε ότι η προηγούμενη συνομιλία μεταξύ των επικεφαλής των δύο υπουργείων έγινε στις 20 Ιουνίου.

Trump (υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Να υπάρξει άμεσα ειρήνη στην Ουκρανία, ο πόλεμος δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει 

Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν έπρεπε να ξεκινήσει, έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social.
Πρέπει να υπάρξει ειρήνη και γρήγορα.
Πάρα πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια σύγκρουση που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε ξεκινήσει από την αρχή", έγραψε.
Έτσι απάντησε ο Trump σε ανάρτηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban, στην οποία σημείωσε ότι σε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ συζήτησαν τρόπους επίτευξης ειρήνης.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν έχουν νόημα χτυπήματα στην Μόσχα και στο Κρεμλίνο από τον Ουκρανικό στρατό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον ότι υποθετικά πλήγματα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βαθιά στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, δεν θα είχαν νόημα.
Έτσι, ο Biden απάντησε στο ερώτημα εάν είναι έτοιμος να επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Το ερώτημα είναι: αν ο Zelensky είχε την ευκαιρία να χτυπήσει τη Μόσχα, το Κρεμλίνο, δεν θα είχε νόημα», είπε ο Biden.
Ο Αμερικανός ηγέτης πρόσθεσε ότι το καθήκον της Ουκρανίας είναι να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο τα όπλα που της προμηθεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Νωρίτερα, ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συζητούν με το Κίεβο περιορισμούς σε επιδρομές με αμερικανικά όπλα βαθιά στη Ρωσία, αλλά δεν γίνεται λόγος για άδεια να «για χτυπήματα οπουδήποτε».
Κατά τους αμερικανούς, οι ΗΠΑ θέλουν να παράσχουν στο Κίεβο τα απαραίτητα εργαλεία και δυνατότητες για να συνεχιστεί η σύγκρουση.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Jake Sullivan ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να αναθεωρήσουν τους περιορισμούς στα χτυπήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βαθιά στη Ρωσία, παρά τις εκκλήσεις και τη δυσαρέσκεια του Zelensky.
Ο Πρόεδρος Putin είπε στα τέλη Μαΐου ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τη Δύση.

Χτυπήματα κατά αμάχων σε ρωσικό έδαφος

Για την ώρα πάντως, οι Ουκρανοί χτυπούν άμαχους στις συνοριακές περιοχές με την Ρωσία.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 30 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των ουκρανικών επιθέσεων στη συνοριακή περιοχή του Belogrod τις τελευταίες 24 ώρες, έγραψε ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov στο Telegram.
Πέντε παιδιά τραυματίστηκαν σε επίθεση της Ουκρανίας σε παιδική χαρά στο Shebekino, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως δύο παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση και ένα εξ'αυτών ετοιμάζεται η διακομιδή του στην Μόσχα για θεραπεία.

Telegraph: Έγινε περίγελος – Οι Δημοκρατικοί θα αντιταχθούν στον Biden μετά τα νέα ολισθήματα του στην Σύνοδο Κορυφής

Τα νέα ολισθήματα του προέδρου των ΗΠΑ Biden για τον Ρώσο πρόεδρο Putin και τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Trump έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Αμερική και θα βλάψουν περαιτέρω την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών, υποστηρίζει η Telegraph.
Ο Biden έκανε δύο φορές αμφιλεγόμενα ολισθήματα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε τον Zelensky ως «Πρόεδρο Putin» και σε συνέντευξη Τύπου αποκάλεσε την Αντιπρόεδρο Kamala Haris ως Trump .
«Με τα ανόητα λάθη του στα ονόματα των στενότερων συμμάχων του, σχεδόν έκανε την Αμερική περίγελο στη διεθνή σκηνή.
Τα σημερινά γεγονότα σχεδόν εγγυώνται ότι ακόμη περισσότεροι Δημοκρατικοί θα τερματίσουν την υποστήριξη τους», τόνισε η Telegraph.
Σύμφωνα με την Βρετανική εγημερίδα, το ειλικρινές ενδιαφέρον και ο θαυμασμός για τον Biden στην αίθουσα συνόδου του ΝΑΤΟ μετατράπηκε απότομα σε φρίκη και έγινε περίγελος.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron και ο γερμανός καγκελάριος έπρεπε να καλύψουν επειγόντως τα ολισθήματα του Biden μπροστά στους δημοσιογράφους.
Στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Biden έχασε μια κρίσιμη ευκαιρία να δείξει τον εαυτό του ως ισχυρό και σοβαρό πολιτικό στους ψηφοφόρους.
«O Biden έχει τελειώσει οι επόμενες μέρες θα είναι ζοφερές για αυτόν», κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Νωρίτερα, οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές κοντά στον Biden, έγραψαν ότι η επιδείνωση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ έχει γίνει πιο συχνή τους τελευταίους μήνες και μετά την καταστροφική συζήτηση με τον Trumo, γίνεται όλο και πιο ανησυχητική.
Σύμφωνα με πηγές τους New York Times που επικοινώνησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, εμφανίστηκε «μπερδεμένος και έχανε το ειρμό της συζήτησης».
Επιπλέον, τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά η πιθανότητα τους είναι μεγαλύτερη όταν μιλάει μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο ή όταν είναι κουρασμένος.

Στροφή 180 μοιρών από Γαλλία – Macron (Πρόεδρος): Αποκλείεται άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια άμεσης συμμετοχής στην ουκρανική σύγκρουση, αλλά θα στηρίξει την Ουκρανία επειδή δεν θέλει να κερδίσει η Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Macron έκανε στροφή 180 μοιρών και αναδιπλώνεται μετά την βαριά πολιτική ήττα που υπέστη.
«Παρόλο που αποκλείεται η άμεση εμπλοκή της συμμαχίας στην ουκρανική σύγκρουση, είναι πολύ σημαντικό οι σύμμαχοι να συνεχίσουν να παρέχουν αποτελεσματική υποστήριξη.
Η Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει.
Δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον της Ουκρανίας, πρόκειται για την ειρήνη και την ασφάλεια όλων στην ήπειρο», είπε ο Macron και συνέχισε λέγοντας ότι η Γαλλία και οι σύμμαχοί της παρέχουν «χρήσιμη» υποστήριξη στην κυβέρνηση του Κιέβου και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει για όσο χρόνο χρειαστεί.
Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία για απόπειρες να «υπονομεύσει την ενότητα» και να «διχάσει» τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το αποτρεπτικό και αμυντικό δυναμικό του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την σύνοδο κορυφής».

Ryabkov (Ρωσία): Αδύνατος ο διάλογος με τις ΗΠΑ - Επαίσχυντη η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Επαίσχυντη και αποτυχημένη χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov, ο οποίος υποστήριξε ότι οι εργασίες της Συνόδου απλώς αύξησαν τους κινδύνους για τη διεθνή κατάσταση.
Όπως είπε ο Ryabkov, υπό τις παρούσες συνθήκες ο διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα είναι αδύνατος.
Ερωτηθείς για το ειρηνευτικό σχέδιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα δεν γνωρίζει τίποτα, αν και καταγράφει και εξετάζει προσεκτικά όλες τις δημόσιες δηλώσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ryabkov παραδέχθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη άρει όλους τους περιορισμούς όσον αφορά στην χρήση των δυτικών όπλων που δίνονται στο Κίεβο.

Scholz (καγκελάριος Γερμανίας): Δεν αίρονται οι περιορισμοί στη χρήση όπλων από τους Ουκρανούς

Δεν αίρονται οι περιορισμοί στην χρήση δυτικών όπλων από τους Ουκρανούς διαμηνύει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz απορρίπτοντας σχετικό αίτημα του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
«Ουδείς σχεδιάζει να αλλάξει προηγούμενα μέτρα και κατευθυντήριες οδηγίες.
Και υπάρχουν καλοί λόγοι για αυτό.
Παραμένει καθήκον μας να εγγυηθούμε ότι παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στην Ουκρανία αλλά προλαμβάνουμε την κλιμάκωση σε πόλεμο Ρωσίας-NATO.
Και αυτό απαιτεί σοφία, σαφήνεια και σταθερότητα» ήταν τα λόγια του Scholz.
Σημειώνεται πως στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ o Zelensky είπε ότι «αν θέλουμε να νικήσουμε, αν θέλουμε να επικρατήσουμε, αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μας και να την υπερασπίσουμε, χρειαζόμαστε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί».
Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι ΗΠΑ επιτρέπουν τα δικά τους οπλικά συστήματα να πλήττουν στόχους σε ρωσικό έδαφος μόνο όμως σε ανταπόδοση ρωσικών πυρών στην περιοχή του Kharkiv, ενώ η Ιταλία επιτρέπει τη χρήση των όπλων που προμηθεύει στο Κίεβο, μόνο στην ουκρανική επικράτεια.

Ian Bremer (Eurasia Group): Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν πιστεύουν ότι ο Biden θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ, βλέπουν ήττα

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ανησυχούν εξαιρετικά για την κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ Biden και δεν πιστεύουν στην νίκη στις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Ian Bremer, πρόεδρος του think tank Eurasia Group, σε συνέντευξή του στο MSNBC.
«Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να εργαστεί για άλλα τέσσερα χρόνια.
Άκουσα από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής ότι σίγουρα δεν θα μπορέσει να έχει ουσιαστικό ηγετικό ρόλο.
Η προεκλογική εκστρατεία απέχει ακόμη τέσσερις μήνες, πόσο μάλλον να εργαστεί ως πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια».
Σύμφωνα με τον Ian Bremer, όλοι οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής με τους οποίους μίλησε πιστεύουν ότι οι πιθανότητες επανεκλογής του Biden είναι πολύ χαμηλές λόγω της επιδείνωσης των πνευματικών του ικανοτήτων.
Για παράδειγμα, όπως είπαν οι παγκόσμιοι ηγέτες στον αναλυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να επαναλάβει την ίδια ιστορία δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ή να μην αναγνωρίσει ένα άτομο που γνωρίζει καλά.
Ο ειδικός πρόσθεσε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση του Biden λόγω του κρίσιμου ρόλου των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ.
Οι Σύμμαχοι φοβούνται την άνοδο στην εξουσία του Trump, ο οποίος υποστηρίζει τον περιορισμό της συμμετοχής της Αμερικής στο ΝΑΤΟ.
«Όταν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι ανησυχούν εξαιρετικά για την κατάσταση του Biden, για αυτούς πρόκειται για ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας», είπε ο Ian Bremer.

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ διακηρύσσει το δικαίωμα χρήσης βίας οπουδήποτε στον πλανήτη

Το ΝΑΤΟ διακηρύσσει το δικαίωμα χρήσης βίας οπουδήποτε στον πλανήτη, είτε υπό το πρόσχημα των συμφερόντων της δημοκρατίας είτε του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov, συνοψίζοντας τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας που ολοκληρώθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα.
«Τα κράτη του «χρυσού δισεκατομμυρίου» θέλουν να τα κρατήσουν όλα και να ρουφήξουν το ζουμί από όλες τις περιοχές του κόσμου.
Για χάρη της επιβολής των νεοαποικιακών τάξεων, η Βορειοατλαντική Συμμαχία διακηρύσσει ουσιαστικά το δικαίωμα χρήσης βίας οπουδήποτε στον πλανήτη είτε με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είτε της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», είπε ο Anatoly Antonov.
Όπως σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, η σύνοδος κορυφής της Ουάσιγκτον έδειξε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «έχουν μπει αμετάκλητα στον δρόμο της αντιπαράθεσης και της υλικής προετοιμασίας για πόλεμο».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους κινητοποιούν τους μέγιστους πόρους για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους που καταρρέει», είπε ο πρέσβης.
Σύμφωνα με τον Anatoly Antonov, ορισμένες νηφάλιες σκέψεις που εκφράστηκαν στη σύνοδο κορυφής υπέρ μιας πολιτικής και διπλωματικής διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης «μπουκώθηκαν» με ρωσοφοβική ρητορική.
Μετά τα αποτελέσματα του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, οι δυτικές χώρες επιβεβαίωσαν ότι θα απευθύνουν πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη συμμαχία όταν οι σύμμαχοι καταλήξουν σε συμφωνία και όταν το Κίεβο εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις…
Η Ουκρανία θεωρητικά θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – λέμε θεωρητικά γιατί αυτό δεν θα συμβεί ποτέ – το 2034 ή 2035.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμφώνησε επίσης να διαθέσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία μόνο για το 2025.
Νέα ζητήματα θα συζητηθούν στην επόμενη σύνοδο κορυφής στην Ολλανδία τον Ιούνιο του 2025.
Επιπλέον, το στρατιωτικό μπλοκ θα διαβουλεύεται για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της αρχιτεκτονικής αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας της Ουκρανίας.
Το κείμενο της κοινής δήλωσης των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αναφέρει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία απαίτησε από ολόκληρο τον κόσμο να μην παρέχει υποστήριξη στη Ρωσία στην ουκρανική σύγκρουση. Το έγγραφο περιέχει επίσης μια ρήτρα για το μέλλον της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Λέει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σκοπεύουν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο στην αμετάκλητη πορεία του προς την πλήρη ευρωατλαντική ενοποίηση, κάτι που συνεπάγεται την ένταξη στον οργανισμό.
Η συμμαχία υποστήριξε επίσης την επέκταση της επιρροής στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα .
Όπως τόνισε η Ρωσία, η δήλωση που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ δείχνει ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι υποστηρικτές της ειρήνης και του διαλόγου για την Ουκρανία.
Η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο έδαφος της Ουκρανίας αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσία.

Yan Gagin (Ρωσία): Κύμα αυτοκτονιών στους… Ουκρανούς - Συνειδητοποιούν πόσο μάταιος είναι ο πόλεμος

Για κύμα αυτοκτονιών στις τάξεις των κινητοποιημένων Ουκρανών στρατιωτών καθώς ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν τη ματαιότητα της συνέχισης του πολέμου από το καθεστώς του Κιέβου, κάνει λόγο ο Yan Gagin, σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
«Όσον αφορά την έλλειψη οβίδων, είναι δύσκολο να πει κανείς αν υπάρχει.
Διότι ο εχθρός προσπαθεί να τις αντικαταστήσει με FPV drones.
Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτά δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν πλήρως το πυροβολικό, καθώς εξαρτώνται τόσο από τις επικοινωνίες όσο και από τις καιρικές συνθήκες.
Αλλά εάν μιλάμε για έλλειψη προσωπικού και για την κρίση στρατολόγησης, τότε ναι αυτή είναι παρούσα στην Ουκρανία.
Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι δεν θέλουν, ότι δεν έχουν κανένα λόγο να πολεμούν.
Και αυτή η συνειδητοποίηση αφορά τόσο τους πολίτες όσο και το στρατιωτικό προσωπικό.
Για παράδειγμα, τώρα υπάρχει ένα κύμα αυτοκτονιών ανάμεσα σε εκείνους που έχουν κινητοποιηθεί» υπογραμμίζει ο Gagin.
Όπως σημειώνει, υπάρχει εντολή στα στρατολογικά γραφεία, να αφαιρούν από τους κινητοποιημένους πολίτες τα κορδόνια και τις ζώνες, όπως γίνεται με τους κρατούμενους, προκειμένου να μην μπορούν να βλάψουν τους εαυτούς τους.
Απόρροια όλων αυτών, τονίζει ο Gagin, είναι η σημαντική έλλειψη προσωπικού ενώ υπογραμμίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον τακτικό στρατό με μισθοφόρους, διότι δεν θα υπάρχει αρκετό προσωπικό.

New York Times: Παραδοχή ΝΑΤΟ: Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αντεπιτεθούν το 2024

Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να αρχίσουν μια αντεπίθεση κατά τη διάρκεια του 2024 εκτιμά το ΝΑΤΟ όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.
Βάσει του δημοσιεύματος, βασική αιτία για αυτήν την… αδυναμία των Ουκρανών είναι ότι η παράδοση της στρατιωτικής βοήθειας που έχει υποσχεθεί η Συμμαχία, μπορεί να πάρει μήνες για να παραδοθεί.
Όπως αναφέρεται, η παράδοση της στρατιωτικής βοήθειας ενδέχεται να καθυστερήσει, μια και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση ακόμα να αρχίσουν την παραγωγή και να προχωρήσουν στην αγορά των όπλων που έχουν δεσμευτεί για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι NYT υποστηρίζουν πως η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει «εξαφανίσει» τα αποθέματα όπλων από τις αποθήκες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και ότι παράλληλα απέδειξε πόσο αργά οι κυβερνήσεις και οι αμυντικές βιομηχανίες στη Δύση αυξάνουν την παραγωγή όπλων.

Larry Johnson (Πρώην CIA): O αδύναμος στρατός του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Το δυτικό στρατιωτικό σώμα, εάν σταλεί στην Ουκρανία, δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, θα πεθάνουν και το μόνο που θα κάνουν είναι να γεμίσουν μαύρες σακούλες για να επιστρέψουν στη Γαλλία και αλλού…
Θα ήταν ένα πράγμα αν ήμασταν πραγματικά αρκετά δυνατοί και στρατιωτικά ικανοί να το κάνουμε αυτό, αλλά όχι, αυτό είναι που με ανησυχεί», σημείωσε, σχολιάζοντας την πιθανότητα αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Οδησσό για να βοηθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, με αυτόν τον τρόπο η Δύση δεν μπορεί παρά να προκαλέσει μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης.
«Δεν μπορούμε καν να σταματήσουμε τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα και εκεί είναι το ΝΑΤΟ, δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η Γερμανία, είναι η Γαλλία, είναι η Αγγλία.
Κόλαση, η Αγγλία δεν μπορεί καν να βγάλει τα πλοία της από το λιμάνι.
Και θα πάρουμε τη Ρωσία, σταματήστε αυτή την τρέλα», κατέληξε ο Larry Johnson.

Λευκή Βίβλος Άμυνας Ιαπωνίας: Η Ρωσία παρά τα 3 χρόνια πολέμου δεν έχει χάσει στρατιωτική ισχύ, αντιθέτως έχει ενισχυθεί

Η Ιαπωνία δεν πιστεύει πλέον ότι «η Ρωσία έχει χάσει τη στρατιωτική της ισχύ» στην Ουκρανία, σύμφωνα με ετήσια έκθεση για την άμυνα της Ιαπωνίας, τη Λευκή Βίβλο Άμυνας, για το 2023 με 2024.
Το 2023 στην αντίστοιχη έκθεση… η τελευταία παράγραφος στην ενότητα «για την επίθεση της Ρωσίας και την άμυνα της Ουκρανίας» ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι η Ρωσία, μέσω αυτής της επίθεσης στην Ουκρανία, έχει χάσει μεγάλο μέρος της στρατιωτικής της δύναμης, στο μέλλον, στο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, η δύναμη του κράτους στη Ρωσία θα μειωθεί, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η ισορροπία των στρατιωτικών δυνάμεων με τα γύρω κράτη».
Όμως, στην νέα έκθεση αυτό το τμήμα έχει αλλάξει αισθητά.

«Εκτός από την πεισματική αντίσταση της ίδιας της Ουκρανίας, η παγκόσμια κοινότητα έχει ενωθεί στην αποδοχή των κυρώσεων και στη συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας, η κατάσταση είναι τέτοια που η Ρωσία πρέπει να υποχρεωθεί να πληρώσει βαρύ τίμημα», αναφέρει η νέα έκθεση της Ιαπωνίας.
Η Λευκή Βίβλος Άμυνας είναι μια ετήσια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας για την κατάσταση στον κόσμο από την άποψη της άμυνας της χώρας, καθώς και για τις δραστηριότητες των δυνάμεων αυτοάμυνας κατά το προηγούμενο έτος και τις κύριες τάσεις στον κόσμο και στον τομέα της άμυνας της Ιαπωνίας. Η Λευκή Βίβλος της Ιαπωνικής Άμυνας δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1970 και δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 1976.
Το βιβλίο δεν είναι ένα στρατηγικό έγγραφο, αλλά μια επισκόπηση των εξελίξεων της χρονιάς στον τομέα της άμυνας και των δραστηριοτήτων των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας.
Η Λευκή Βίβλος Άμυνας υποβλήθηκε στην ιαπωνική κυβέρνηση στις 12 Ιουλίου 2024.

Hurriyet: Οι ΗΠΑ… ο μόνος νικητής – Σχεδιάζουν ο πόλεμος στην Ουκρανία να γίνει… αναμέτρηση ΝΑΤΟ – Ρωσίας

Για σχέδια των ΗΠΑ να επεκταθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να μετατραπεί σε μια στρατιωτική αναμέτρηση ΝΑΤΟ – Ρωσίας κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η οποία επισημαίνει ότι το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ δείχνει την επιθυμία των ΗΠΑ να αρχίσουν νέους πολέμους, συμπεριλαμβανομένου και ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου.
«Η κυβέρνηση του Joe Biden καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μετατρέψει τον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Ένας τέτοιος κίνδυνος έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ» αναφέρει σε δημοσίευμα της η Hurriyet, η οποία υπογραμμίζει πως από τον πόλεμο αυτό, βγαίνουν χαμένες τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία.
«Ο μόνος νικητής είναι οι ΗΠΑ.
Χάρη στη σύγκρουση, οι ΗΠΑ πέτυχαν την επέκταση του ΝΑΤΟ σε βάρος της Φινλανδίας και της Σουηδίας, μετέτρεψαν τη Βαλτική Θάλασσα σε «Θάλασσα του ΝΑΤΟ», κατέστησαν… αυλή τους την Ευρώπη λόγω του ρωσικού φόβου και έδωσαν ώθηση στην αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι «με το πρόσχημα της κινεζικής απειλής έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού».
«Για αυτόν τον λόγο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου του ΝΑΤΟ αποδεικνύει την επιθυμία των ΗΠΑ να αρχίσουν νέους πολέμους, συμπεριλαμβανομένου και ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου, στον οποίο θα παρασυρθεί και η Κίνα» υπογραμμίζει η Hurriyet.
«Οι ΗΠΑ θέλουν να εξαντλήσουν την Κίνα, την οποία δεν μπόρεσαν να αποδυναμώσουν οικονομικά, εμπλέκοντας την σε έναν πόλεμο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας πόλεμος στον οποίο θα συμμετάσχει η Κίνα, θα είναι ένας Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος» καταλήγει το δημοσίευμα.

Jake Sullivan (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία θα αναπτυχθούν στο έδαφος της χώρας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι τα αμερικανικά μαχητικά F-16 που έχουν δοθεί στην Ουκρανία, θα αναπτυχθούν στο έδαφος της Ουκρανίας , δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Jake Sullivan.
Σύμφωνα με τον Jake Sullivan, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι τα μαχητικά F-16 θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή και θα βρίσκονται στην Ουκρανία.

Ruben Breckelmans (Ολλανδός υπουργός άμυνας): Συζητούμε με την Ουκρανία πως τα F-16 θα χτυπούν Ρωσικούς στόχους

Οι χώρες που παρείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία διαπραγματεύονται τη χρήση τους για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, υποστηρίζει η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη τον Ολλανδό υπουργό Άμυνας Ruben Breckelmans.
«Οι δυνατότητες χρήσης αυτών των πυρομαχικών (με τα οποία είναι οπλισμένα τα μαχητικά αεροσκάφη) συζητούνται επί του παρόντος»
Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken είπε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της είχαν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο καθεστώς του Κιέβου.
Επιπλέον, σύμφωνα με κοινή δήλωση των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ολλανδίας και της Δανίας, θα προμηθεύουν τις μοίρες αυτών των αεροσκαφών και θα βοηθήσουν στη συντήρηση, τον οπλισμό και την εκπαίδευση πιλότων.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Ολλανδός πρωθυπουργός είπε στον Zelensky στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ότι δεν θα επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των F-16.
Ο πρώην επικεφαλής του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας Kaisa Ollongren είπε ότι το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Adja Lyabib, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την παράδοση 30 τέτοιων μαχητών στο καθεστώς του Κιέβου έως το 2028, ενώ το πρώτο θα παραδοθεί έως τέλος 2024.

FAZ: Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πολωνία θέλουν να αναπτύξουν πυραύλους με βεληνεκές 1.000 χλμ

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πολωνία σκοπεύουν να αναπτύξουν πυραύλους κρουζ με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, γράφει το γερμανικό έντυπο FAZ.
«Θα μπορούσαν να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία από γερμανικό έδαφος», υποστηρίζει η FAZ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπουργοί Άμυνας των τεσσάρων χωρών υπέγραψαν μια δήλωση πρόθεσης για ανάπτυξη όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Αλλά μέχρι στιγμής το έγγραφο περιέχει γενικές θέσεις.
Τα σχέδια για την ανάπτυξη των δικών μας οπλικών συστημάτων υψηλής ακρίβειας επιβεβαιώθηκαν από τον Γερμανό Καγκελάριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αντικατοπτρίζεται στη στρατηγική ασφάλειας της γερμανικής κυβέρνησης και σε μελλοντικές συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
Χαρακτήρισε επίσης πολύ καλή απόφαση την πρόθεση των ΗΠΑ να αναπτύξουν οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας σε γερμανικό έδαφος.

CNN: Οι ρώσοι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Armin Papperger CEO της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall

Οι ρωσικές αρχές φέρονται να επιχείρησαν να δολοφονήσουν ηγετικά στελέχη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανικής βάσης (DIB).
Το CNN ανέφερε στις 11 Ιουλίου ότι πέντε Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ένα σχέδιο του Κρεμλίνου στις αρχές του 2024 για τη δολοφονία του CEO της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall, Armin Papperger.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία μπόρεσε να ματαιώσει το σχέδιο.
Το CNN ανέφερε ότι η σχεδιαζόμενη δολοφονία κατά του Papperger ήταν ένα από τα πολλαπλά σχέδια για τη δολοφονία στελεχών της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά ότι η συνωμοσία εναντίον του Papperger ήταν η «πιο ώριμη».
Οι ευρωπαϊκές αρχές ανέφεραν ότι Ρώσοι παράγοντες και πληρεξούσιοι διεξήγαγαν δολιοφθορές και άλλες επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου με στόχο να αποτρέψουν και να διακόψουν τη δυτική βοήθεια στην Ουκρανία, και το ΝΑΤΟ και τα κράτη μέλη του έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για την εντατικοποίηση των ρωσικών υβριδικών επιχειρήσεων σε έδαφος μέλος του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο καμία πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις ότι ρώσοι ήταν πίσω από αυτό το σχέδιο δολοφονίας.

Οι ρώσοι τους διαλύουν – Με drones κατέστρεψαν πάνω από 10 οχήματα μάχης σε μια ώρα στο Δνείπερο

Πληρώματα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων από τη ρωσική ομάδα στρατευμάτων Dnepr κατέστρεψαν περισσότερα από δέκα οχήματα του ουκρανικού στρατού στη δεξιά όχθη του Δνείπερου προς την κατεύθυνση Kherson σε μια ώρα, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Ο χειριστής του αναγνωριστικού UAV ZALA ανακάλυψε συσσώρευση οχημάτων ουκρανικού στρατού σε έναν από τους οικισμούς στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.
Διαπιστώθηκε ότι αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται από Ουκρανούς εθνικιστές για στρατιωτικούς σκοπούς.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο εχθρός κρύβεται.
Ως αποτέλεσμα της συντονισμένης εργασίας των χειριστών αναγνώρισης και επίθεσης drones Ρώσων αλεξιπτωτιστών, τα οχήματα καταστράφηκαν, οι αλυσίδες επιμελητείας διακόπηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία από τις μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Business Insider: Τα τανκς Abrams ήταν άκρως αναποτελεσματικά στην Ουκρανία

Τα αμερικανικά τανκς Abrams ήταν αναποτελεσματικά στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, γράφει το Business Insider.
«Το Abrams δεν μπόρεσε να διεξαγάγει τις μάχες για τις οποίες σχεδιάστηκε στην Ουκρανία, όπου οι μαζικές επιθέσεις με τεθωρακισμένα δεν ήταν δυνατές και οι μάχες με άρμα μάχης ήταν σπάνιες».
Σημειώνεται ότι αυτό το μοντέλο τανκς αντιμετώπισε προκλήσεις στο μέτωπο: αποδείχθηκε ευάλωτο σε drones, αντιαρματικά όπλα και νάρκες.
Την ίδια στιγμή, οι Abrams έχουν γίνει στόχος υψηλής προτεραιότητας στην πρώτη γραμμή, προσθέτει το Business Insider.

Ο Zelensky εξέφρασε την δυσαρέσκεια τους για τα Abrams MBTs - Αναζητά 128...  F-16 Fighting Falcons για να αντιμετωπίσει 300 Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αποτελεσματικότητα των αρμάτων μάχης Abrams που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι ο μικρός αριθμός αυτών των αρμάτων είναι ανεπαρκής για να αλλάξει τη δυναμική του πεδίου μάχης προς όφελος της Ουκρανίας.
Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο Zelensky φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του για τον περιορισμένο αντίκτυπο των τανκς εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι ένας τέτοιος μικρός αριθμός τανκς μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στη μάχη», δήλωσε ο Zelensky, αναλογιζόμενος τον στρατηγικό αντίκτυπο της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται από τις ΗΠΑ.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν 31 άρματα μάχης Abrams M1A1 στην Ουκρανία, μια κίνηση που αρχικά θεωρήθηκε ως πιθανή αλλαγή του παιχνιδιού στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Ωστόσο, πολλά από αυτά τα τανκς έχουν καταστραφεί έκτοτε, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους στη σύγκρουση.
Τον Μάιο, οι EurAsian Times υπογράμμισαν σημαντικά ζητήματα με τα άρματα μάχης Abrams στο πεδίο της μάχης.
Τα ουκρανικά πληρώματα που είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση αυτών των αρμάτων ανέφεραν αρκετά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανεπαρκούς θωράκισης για να αντέχουν τα σύγχρονα όπλα, όπως τα drones, τα οποία άφησαν το προσωπικό ευάλωτο σε επιθέσεις.
Ένα μέλος του πληρώματος σημείωσε ότι τα τανκς είχαν γίνει πρωταρχικοί στόχοι για τις ρωσικές δυνάμεις.
Επίσης, τεχνικά ζητήματα έχουν ταλαιπωρήσει τα τανκς, με έμφαση στα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα.
Τα πληρώματα επεσήμαναν επίσης ότι τα άρματα μάχης δεν ήταν κατάλληλα για το επιχειρησιακό περιβάλλον της Ουκρανίας, όπου η αεροπορική ισχύς και το πυροβολικό - τα μέσα που λείπουν από τις ουκρανικές δυνάμεις - είναι ζωτικής σημασίας για τον καθαρισμό του πεδίου της μάχης πριν προχωρήσουν τα τανκς και τα στρατεύματα.

Mark Hertling (Στρατηγός ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί είναι ανόητοι δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τα Abrams

Ωστόσο, ο απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού Mark Hertling απάντησε σε αυτές τις επικρίσεις, απορρίπτοντας τις ανησυχίες που εξέφρασαν ουκρανοί στρατιώτες.
«Αυτοί είναι ανόητοι», είπε ο Mark Hertling, αντικρούοντας τον ισχυρισμό ότι η θωράκιση του Abrams ήταν ανεπαρκής για την τρέχουσα σύγκρουση.
Ο Mark Hertling, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία με τα άρματα μάχης Abrams στην Ευρώπη, υποστήριξε ότι τα παράπονα των Ουκρανών στρατιωτών ήταν υπερβολικά.
«Οι Ουκρανοί λένε ανοησίες», δήλωσε. Ο Mark Hertling τόνισε ότι το τανκ Abrams σχεδιάστηκε για ευρωπαϊκό πόλεμο, ειδικά έχοντας κατά νου τη σοβιετική απειλή. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι το Abrams απαιτεί πλήρωμα υψηλής εκπαίδευσης για τη λειτουργία και τη συντήρηση, παράγοντας που περιπλέκει τη χρήση του στην Ουκρανία.
Ο Mark Hertling παραδέχτηκε ότι το Abrams μπορεί να μην ήταν η καλύτερη επιλογή για την Ουκρανία, δεδομένων των προκλήσεων συντήρησης και της ανάγκης για εξειδικευμένη εκπαίδευση.
Το Abrams, ιδιαίτερα ο κινητήρας του, είναι γνωστό για την πολυπλοκότητά του, καθιστώντας τη συντήρηση ένα μακροχρόνιο μέλημα.

Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα από 128 αεροσκάφη F-16

Ο Zelensky υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για ουσιαστική αύξηση του αριθμού των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που παρέχονται από δυτικούς συμμάχους για την αντιμετώπιση της συντριπτικής αεροπορικής υπεροχής των ρωσικών δυνάμεων.
Ο Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία απαιτεί τουλάχιστον 128 αεροσκάφη F-16 για να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον ουρανό της από την καθημερινή ανάπτυξη 300 αεροσκαφών της Ρωσίας.
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί 300 αεροσκάφη εναντίον της Ουκρανίας κάθε μέρα.
Ακόμα κι αν είναι 50, δεν είναι τίποτα.
Αμυνόμαστε, χρειαζόμαστε 128.
Αυτός είναι ένας στόλος», δήλωσε ο Zelensky, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη σημασία τόσο της ποσότητας όσο και του χρόνου των παραδόσεων των F-16.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε προηγουμένως ότι 128 μαχητικά αεροσκάφη ήταν απαραίτητα για την αντικατάσταση του γερασμένου αεροπορικού στόλου της Ουκρανίας.
Μέχρι στιγμής, οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν δεσμευτεί να παρέχουν περίπου 85 μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά το χρονοδιάγραμμα παράδοσης για πολλά από αυτά τα αεροσκάφη παραμένει αβέβαιο.
Ωστόσο η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Βέλγιο σχεδίαζαν να παραδώσουν περισσότερα από 60 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το καλοκαίρι 2024.
Ωστόσο, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δεν θα έχει πλήρη μοίρα εκπαιδευμένων πιλότων μέχρι το τέλος του 2025.
Μόνο 20 Ουκρανοί πιλότοι F-16 αναμένεται να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους μέχρι το τέλος του 2024, που είναι μόνο το ήμισυ του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία μιας μοίρας 20 αεροσκαφών.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_11_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_11_2024.png


Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_11_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_11_202.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_11_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης