Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η Ουκρανία έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορεί να υλοποιήσει καμία αντεπίθεση – Μόνο άμυνα έως αρχές 2025

New York Times: Η Ουκρανία έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορεί να υλοποιήσει καμία αντεπίθεση – Μόνο άμυνα έως αρχές 2025
Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε άμυνα για τους επόμενους έξι μήνες (μέχρι τον Ιανουάριο του 2025)
Δυτικοί και αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε άμυνα για τους επόμενους έξι μήνες και δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν νέα αντεπιτιθέμενη επιχείρηση μέχρι το 2025.
Οι New York Times
ανέφεραν ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να περιμένει περισσότερη δυτική βοήθεια ασφαλείας και να αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις της στην πρώτη γραμμή προτού διεξαγάγει αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις και ότι η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα μπορούσε να διεξάγουν αυτές τις επιχειρήσεις μέχρι το 2025.
Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε άμυνα για τους επόμενους έξι μήνες (μέχρι τον Ιανουάριο του 2025) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι απίθανο να κερδίσουν σημαντικό έδαφος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου…
Παραδόξως πάντως με τις εκτιμήσεις των αμερικανών οι Ρώσοι έχουν κερδίσει πάνω από 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε νέα εδάφη….
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει επί του παρόντος τις προκλήσεις του ανθρώπινου δυναμικού της και σχηματίζει πολλές νέες ταξιαρχίες αλλά χωρίς εκπαίδευση και χωρίς επαρκεί οπλισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν συνεπή επιθετική πίεση στην Ουκρανία για να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να δεσμεύσουν ανθρώπινο δυναμικό και υλικό σε αμυντικές επιχειρήσεις αντί να συσσωρεύουν αυτούς τους πόρους για αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα μέσω συνεπών επιθετικών επιχειρήσεων σε όλη την ανατολική και βορειοανατολική Ουκρανία που εκτείνουν τις ουκρανικές δυνάμεις. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης