Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση Musk «σφραγίζει» τον επόμενο πρόεδρο και διαμορφώνει την ιστορία των ΗΠΑ

Ηχηρή παρέμβαση Musk «σφραγίζει» τον επόμενο πρόεδρο και διαμορφώνει την ιστορία των ΗΠΑ
Ο Elon Musk προέβη σε δωρεά στην ομάδα που εργάζεται για την εκλογή του Donald Trump - "Ένα σημαντικό παιχνίδι του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου για να αφήσει το αποτύπωμά του στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ"
Με μια κίνηση ματ ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο o Elon Musk «σφραγίζει» τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ: προβαίνει σε μεγάλη δωρεά προς την προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump και ωθεί την εκλογή του την ώρα που το κόμμα των Δημοκρατικών «βράζει» στον διχασμό μεταξύ εκείνων που θέλουν να αποσυρθεί ο πρόεδρος Biden από την προεκλογική κούρσα και εκείνων που επιμένουν να τον στηρίζουν παρότι οι δωρητές του κόμματος φυλλοροούν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, που μετέδωσε την είδηση αυτό είναι "ένα σημαντικό παιχνίδι του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου για να αφήσει το αποτύπωμά του στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ"
Ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επιχειρηματίας δώρισε σε μια επιτροπή σούπερ πολιτικής δράσης που υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στην τρέχουσα προεδρική του κούρσα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.
«Δεν είναι σαφές πόσα έχει δώσει ο Musk, αλλά οι άνθρωποι χαρακτήρισαν το ποσό ως ένα αρκετά μεγάλο ποσό», σημειώνει το Bloomberg.

Ο Musk έχει κάνει δωρεές σε υποψηφίους και από τα δύο κόμματα όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως, «δεν έχει ξοδέψει πολλά σε προεδρικές εκλογές και οι δωρεές του έχουν κατανεμηθεί αρκετά ομοιόμορφα όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών», έγραφαν νωρίτερα οι New York Times.
Όμως αυτή του η κίνηση είναι ίσως η καθοριστικότερη μεταξύ όλων των παρεμβάσεων που αποκαλύπτει ποιον υποστηρίζει μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων.
Υπενθυμίεται πως οι ΗΠΑ διεξάγουν τις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου.
Ο Trump έχει ήδη εξασφαλίσει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία.
Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στην εξουσία, έχει κερδίσει αρκετούς αντιπροσώπους για να πάρει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.
Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί αναμένεται να επιλέξουν τους προεδρικούς υποψηφίους τους στα συνέδρια του κόμματος αργότερα το καλοκαίρι.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόεδρο καιρό τώρα

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla αμφισβήτησε ανοιχτά τον βαθμό στον οποίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εκτελεί τα καθήκοντά του ως ανώτατος διοικητής των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ακόμη προεδρικής θητείας, συμμετέχοντας σε μια συζήτηση για την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ιδιοκτησίας του X, εν μέσω συνεχιζόμενης διαμάχης σχετικά με την ηλικία και την πνευματική οξύτητα του προέδρου Joe Biden.
Η συζήτηση ξεκίνησε από έναν χρήστη τον Chris Bakke, που έθεσε το ερώτημα: «Γρήγορη ενημέρωση για το πώς πάνε τα πράγματα με τις εκλογές;», δημοσιεύοντας έναν σύνδεσμο προς το άρθρο των New York Times «Does America Need a President;» του συγγραφέα Ross Douthat.
Σε αυτό το ερώτημα απάντησε ο Musk:
«Πραγματική ερώτηση…αφού προφανώς δεν είχαμε ένα για καιρό», απάντησε ο Musk, αναφέροντας τον χρήστη.

Η απίστευτη καταγγελία εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Μάς προσέφερε μυστική συμφωνία για να λογοκρίνουμε tweets

Ο πρωτοποριακός επιχειρηματίας προέβη τις προάλλες και σε μια πρωτοφανή καταγγελία κατά της Κομισιόν, μέσω της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) που του ανήκει.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στο X μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίναμε και δεν επιτρέπαμε την ελευθεροστομία, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, δεν θα μας έβαζαν πρόστιμο.
Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία, το X όχι».
Αξίζει να σημειωθεί πως προηγουμένως, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το κοινωνικό του δίκτυο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόστιμο, έγραψε η Bild.


Η κατηγορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βασίζεται στο γεγονός ότι η λειτουργία επαλήθευσης (μπλε σημάδι επιλογής) στο X παραπλανά τους χρήστες.
Προηγουμένως, αυτό το σήμα απονεμόταν μόνο σε διασημότητες, πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα, επιτρέποντας στους χρήστες να προσδιορίσουν εάν πράγματι έχουν να κάνουν με ένα γνωστό πρόσωπο.
Να επισημανθεί πως αφού ο Elon Musk απέκτησε το κοινωνικό δίκτυο, εισήχθη μια συνδρομή επί πληρωμή που επιτρέπει στους χρήστες να λάβουν το πολυπόθητο μπλε σημάδι επιλογής.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπάρχουν ενδείξεις ότι κακόβουλοι παράγοντες χρησιμοποιούν λογαριασμούς με μπλε σημάδια επιλογής για να εξαπατήσουν άλλους χρήστες.
Οι κατηγορίες σε βάρος του Χ είναι η πρώτη υπόθεση όπου οι αρχές της ΕΕ δημοσίευσαν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες.
Η Επιτροπή τονίζει ότι τα παρουσιαζόμενα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη οριστικά.
Το κοινωνικό δίκτυο X ενδέχεται να απαντήσει στις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης