Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan, Wells Fargo, Citigoup: Σε θανάσιμο κλοιό υψηλών επιτοκίων και πληθωρισμού η οικονομία των ΗΠΑ – Νάρκη οι εντεινόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι

JP Morgan, Wells Fargo, Citigoup: Σε θανάσιμο κλοιό υψηλών επιτοκίων και πληθωρισμού η οικονομία των ΗΠΑ  – Νάρκη οι εντεινόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι
Οι τράπεζες πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να διατηρήσουν πελάτες που αναζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των υψηλότερων επιτοκίων σε μακροχρόνιο ορίζοντα, καθώς οι δανειολήπτες διστάζουν να λάβουν νέα δάνεια
Tα στελέχη των κορυφαίων τραπεζών των ΗΠΑ δεν εμφάνισαν μια θετική εικόνα σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) των ΗΠΑ σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων και την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος όταν ανακοίνωσαν πρόσφατα τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024.
Οι τράπεζες - παρά το γεγονός ότι... οφείλουν, όπως είναι λόγικό, να υπηρετήσουν εάν θετικό αφήγημα για την οικονομία των ΗΠΑ - πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να διατηρήσουν πελάτες που αναζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των υψηλότερων επιτοκίων σε μακροχρόνιο ορίζοντα, καθώς οι δανειολήπτες διστάζουν να λάβουν νέα δάνεια.

JPMORGAN CHASE

«Ενώ οι αποτιμήσεις της αγοράς και τα πιστωτικά περιθώρια φαίνεται να αντανακλούν μια μάλλον ευνοϊκή οικονομική προοπτική, συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε για τους πιθανούς κινδύνους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon, προσθέτοντας ότι οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν μια μεταβαλλόμενη γεωπολιτική κατάσταση, η οποία ελλοχεύσει τους μεγαλύτερους κινδύνους σε όλο το διάστημα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο πληθωρισμός και τα επιτόκια μπορεί να παραμείνουν υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς λόγω απειλών όπως τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα και την αναδιάρθρωση της ροής του εμπορίου, είπε ο Dimon.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα πλήρη αποτελέσματα της ποσοτικής σύσφιξης σε αυτήν την κλίμακα», πρόσθεσε.

WELLS FARGO

«Κοιτάζοντας μπροστά, συνολικά, η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, καθοδηγούμενη από την αγορά εργασίας και τη σταθερή ανάπτυξη.
Ωστόσο, η ανάπτυξη επιβραδύνεται και υπάρχουν συνεχείς αντίθετοι άνεμοι από τον κόμη υψηλό πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια ως διαχειριστές μεγάλων σύνθετων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», CEO είπε ο Charlie Scharf.
«Οι προσδοκίες για τα ποσοστά συνεχίζουν να αλλάζουν...
Ας ελπίσουμε ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα γίνει αυτό και πώς αυτό μεταφράζεται σε δράση», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών της Wells Fargo, Michael Santomassimo, στους δημοσιογράφους.

CITIGROUP

«Κοιτάζοντας το μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς εισερχόμαστε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι η πιο διαρθρωτικά υγιής οικονομία στον κόσμο.
Μετά την πρόοδο, ο πληθωρισμός εμφανίζεται τώρα και πάλι σε πτωτική τροχιά», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Jane Fraser σε συνομιλία με αναλυτές. .
«Οι δαπάνες για υπηρεσίες παρέμειναν σε ανοδική τάση, αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις χαλάρωσης της αγοράς εργασίας και σύσφιξης του καταναλωτικού προϋπολογισμού», πρόσθεσε.
Η τράπεζα επισήμανε επίσης το άγχος στους καταναλωτές με χαμηλότερή πιστωληπτικη΄ικανότητα.

BNY

«Η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει αρκετά καλά και ίσως λίγο… εκπληκτικά καλά σε σχέση με τις προσδοκίες ορισμένων αναλυτών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Robin Vince σε μια σε συνέντευξή του.
Ο Vince εστίασε στο πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες τα κατάφεραν πολύ καλά σε σύγκριση με άλλες χώρες ενόψει του πληθωρισμού και ενός «σύνθετου» παγκόσμιου σεναρίου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
«Η πρόκληση για τη Fed, για την οποία θα αναφέρω ότι έκανε ιδιαίτερα καλή δουλειά, είναι να προσπαθήσει να βρει τον καλύτερο χρόνο για τις μειώσεις επιτοκίων, προκειμένου να μπορέσει να μετριάσει την πιθανή  στο μέλλον», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης