Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Οι μεγάλες απώλειες στην Ουκρανία θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δαπάνες για το πειραματικό AbramsX

National Interest: Οι μεγάλες απώλειες στην Ουκρανία θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δαπάνες για το πειραματικό AbramsX
Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του οχήματος είναι ένα νέο ελαφρύ πυροβόλο όπλο, ένας νέος πυργίσκος και μια υβριδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας-ντίζελ
Οι μεγάλες απώλειες αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δαπάνες του Πενταγώνου για το πειραματικό όχημα AbramsX, τονίζει το αμερικανικό National Interest.
Η General Dynamics παρουσίασε ένα πρωτότυπο του κύριου άρματος μάχης AbramsX το φθινόπωρο του 2022.
Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του οχήματος είναι ένα νέο ελαφρύ πυροβόλο όπλο, ένας νέος πυργίσκος και μια υβριδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας-ντίζελ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το National Interest, το νέο τεθωρακισμένο δεν διαφέρει σε τίποτα από τα παλιά όσον αφορά την ασφάλεια.
«Οι αυξανόμενες απώλειες αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, δείχνουν την ευπάθεια ακόμη και των πιο σύγχρονων MBT έναντι προηγμένων αντιαρματικών όπλων.
Χιλιάδες τανκς έχουν χαθεί από τον Φεβρουάριο του 2022.
Παρά τις απώλειες οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι εξίσου αποφασισμένες να δημιουργήσουν ένα ακριβό νέο υβριδικό-ηλεκτρικό MBT (AbramsX)», σημείωσε το National Interest.
Οι μπαταρίες λιθίου που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα του τανκς αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο.
«Θα είναι δύσκολο για τον στρατό να δικαιολογήσει τόσα πολλά για ένα στρατιωτικό σύστημα, ένα άρμα μάχης, που μπορεί να καταστραφεί τόσο εύκολα στη μάχη», κατέληξε το National Interest.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να στείλουν άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Ιανουάριο του 2023, μετά από μια πολύμηνη εκστρατεία κατά την οποία το καθεστώς του Κιέβου υποστήριξε ότι τα οχήματα ήταν ζωτικής σημασίας για τη διάρρηξη της ρωσικής άμυνας.
Όμως τα αμερικανικά τανκ εμφανίστηκαν στο πεδίο της μάχης μόνο στις αρχές του 2024 και δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο.
Έκτοτε, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα αναφέρει για την καταστροφή των τανκς Abrams στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Από τα 31 Abrams που έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα 13 έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης