Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ρεκόρ στη Wall, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Trump – Στο +0,28% ο S&P 500, o Nasdaq +0,4% - Στο +32% η Trump Media

Νέα ρεκόρ στη Wall, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Trump – Στο +0,28% ο S&P 500, o Nasdaq +0,4% - Στο +32% η Trump Media
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...
Κεφάλι πήραν οι αγοραστές τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης γράφοντας νέα ρεκόρ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,53% στις 40.211 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,28% στις 5.631 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +0,4% στις 18.472 μον.
δσαδαδασφα.JPG
Στο ταμπλό, εκτοξεύτηκε κατά 32% η μετοχή της Trump Media & Technology Group (TMTG) στις συναλλαγές της Δευτέρας, στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του υποψήφιου για μια ακόμη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η κινητικότητα της μετοχής τράβηξε την προσοχή επενδυτών, πολιτικών σχολιαστών αλλά και της κοινής γνώμης.
Η εταιρεία, ιδιοκτησίας του Trump, αρχικά έφτασε τα 51,70 δολάρια ανά μετοχή.
Ωστόσο, επανήλθε στα 40,58 δολάρια.
Παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού του Σαββάτου, η ανταπόκριση της αγοράς ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη για τη μετοχή της TMTG.
Την ίδια στιγμή, άνοδο 2,57% σημείωσε η μετοχή της Goldman Sachs, στο επίπεδο-ρεκόρ των 480 δολαρίων, καθώς τα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τα 2,8 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οι traders σταθμίζουν τις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Trump.
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, ο Trump θα ωφεληθεί έναντι του ανθυποψηφίου του Joe Biden.
«Τα καλά νέα είναι ότι ο πρώην Πρόεδρος Trump δεν χτυπήθηκε πέρα από ένα ελαφρύ τραυματισμό στο αυτί» δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research.
Το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα ξεκινήσει σήμερα στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, με τον Trump να προηγείται του προέδρου Biden στις δημοσκοπήσεις.
Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) «ίσως περιμένει πολύ» αν βασιστεί στον στόχο του 2% για τον -ετήσιο- πληθωρισμό προκειμένου να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell, μιλώντας στην Οικονομική Λέσχη της Ουάσιγκτον.
Μάλιστα, με τα επιτόκια πολιτικής της Τράπεζας στο εύρος 5,25% - 5,50%, ο κ. Powell θεωρεί ότι η νομισματική πολιτική «δεν είναι πολύ περιοριστική».
Επανέλαβε πως οι αξιωματούχοι της Fed περιμένουν περισσότερα στοιχεία για να έχουν «εμπιστοσύνη» πως οι τιμές στα προϊόντα υποχωρούν στην αμερικανική οικονομία.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να «δώσει σήμα» για το πότε η Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) έχει προγραμματιστεί στις 31 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης