Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν έχουν λάβει εμβόλιο κατά του κοκκύτη, της διφθερίτιδας και του τετάνου

ΟΗΕ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν έχουν λάβει εμβόλιο κατά του κοκκύτη, της διφθερίτιδας και του τετάνου

Ευθύνονται οι πόλεμοι σύμφωνα με τους εδικούς

Σχετικά Άρθρα
Το 2023, περίπου 14,5 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κοκκύτη, της διφθερίτιδας και του τετάνου.
Το ποσοστό των εμβολιασμένων βρεφών είναι τρεις δόσεις χαμηλότερο από αυτό που απαιτείται για την αποφυγή εξάρσεων ασθενειών.
Ο λόγος για αυτό είναι οι ένοπλες συγκρούσεις, οι οποίες περιπλέκουν την παράδοση του εμβολίου σε ορισμένες περιοχές, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 2022 υπήρχαν λιγότερα μη εμβολιασμένα παιδιά - 13,9 εκατομμύρια.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αντίθετα, ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ήταν υψηλότερος - περίπου 18 εκατομμύρια.
Οι εκτιμήσεις βασίζονται στο πόσα παιδιά έλαβαν είτε την πρώτη δόση είτε και τις τρεις δόσεις του εμβολίου DTP, του αρχικού εμβολιασμού που προστατεύει από τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και τον κοκκύτη.
Συνολικά το 84% των μωρών παγκοσμίως έλαβε πλήρη εμβολιασμό πέρυσι.
Αυτό είναι χαμηλότερο από το επίπεδο που απαιτείται για την πρόληψη της εκδήλωσης ασθενειών.
Το 2023, ο αριθμός των μη εμβολιασμένων παιδιών στις πληγείσες από τον πόλεμο χώρες αυξήθηκε δραματικά.
Τα περισσότερα - στο Σουδάν, όπου το επίπεδο των εμβολιασμών μειώθηκε από 75% σε 57%.
Το Σουδάν, η Υεμένη και το Αφγανιστάν έγιναν νέα μέλη της λίστας των 20 χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό μη εμβολιασμένων παιδιών.
Υπάρχουν επίσης θετικά σημεία στην έκθεση του ΟΗΕ.
Για παράδειγμα, το 2023 υπήρχαν περίπου 600.000 λιγότερα παιδιά στην Αφρική που δεν έλαβαν ούτε μία δόση του εμβολίου σε σχέση με το 2022.
Η κάλυψη του εμβολίου HPV, που προστατεύει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έχει επίσης αυξηθεί παγκοσμίως.
«Η Ουκρανία βλέπει επίσης βελτίωση, παρά τον πόλεμο με τη Ρωσία», γράφει το δημοσίευμα.
Θυμίζουμε, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κάθε τέταρτο παιδί κάτω των 5 ετών στον κόσμο έχει τόσο κακή διατροφή που μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη και τον εγκέφαλό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης