Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την ανάπτυξη μαχητικών F-35C στην Ιαπωνία

Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την ανάπτυξη μαχητικών F-35C στην Ιαπωνία

Ο σταθμός φιλοξενεί επί του παρόντος δύο μοίρες του Σώματος Πεζοναυτών

Σχετικά Άρθρα
Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την ανάπτυξη μαχητικών F-35C Lightning II και αεροσκαφών CMV-22B Osprey στον Αεροπορικό Σταθμό Πεζοναυτών (MCAS) Iwakuni στην Ιαπωνία.
Αυτή η απόφαση, που περιγράφεται λεπτομερώς σε δελτίο τύπου στις 15 Ιουλίου, στοχεύει στην αντικατάσταση των γηρατειών μοιρών F/A-18 Super Hornets και C-2A Greyhound που σταθμεύουν αυτή τη στιγμή στη βάση.
Η υπηρεσία είπε ότι η Strike Fighter Squadron (VFA) 147 και η Fleet Logistics Multi-Mission Squadron (VRM) 30, Detachment Forward Deployed Naval Forces (FDNF), θα αναπτυχθούν στο Iwakuni. Οι μοίρες πρόκειται να συγχωνευθούν με το αεροσκάφος της Carrier Air Wing (CVW) 5, που εδρεύει στο MCAS Iwakuni.
Τα τζετ F-35C Lightning II του VFA 147 θα αντικαταστήσουν τα F/A-18 Hornets του VFA 115, ενώ τα CMV-22B Ospreys του VRM 30, Det FDNF, θα αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη C-2A Greyhound που προηγουμένως υποστήριζαν CVW 5 και Carrier Strike Group (CSG) 5.
Το Strike Fighter Squadron 115 και τα F/A-18 του ανατέθηκαν στον Αεροπορικό Σταθμό Πεζοναυτών Iwakuni τον Νοέμβριο του 2017.
Ο σταθμός φιλοξενεί επί του παρόντος δύο μοίρες του Σώματος Πεζοναυτών εξοπλισμένες με F-35B, μαχητικά stealth σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης, μαζί με δύο Μοίρες Πολεμικού Ναυτικού Super Hornets ενσωματωμένες με την πτέρυγα μεταφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης