Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι βόμβες ολίσθησης FAB-3000 προκαλούν πανικό στους Ουκρανούς στρατιώτες

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι βόμβες ολίσθησης FAB-3000 προκαλούν πανικό στους Ουκρανούς στρατιώτες
Οι ρωσικές εναέριες βόμβες FAB-3000 υπονομεύουν το ηθικό του ουκρανικού στρατού
Οι ρωσικές εναέριες βόμβες FAB-3000 υπονομεύουν το ηθικό του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Στρατιώτες που έχουν χτυπηθεί από βόμβες FAB-3000 έχει επηρεαστεί το ηθικό που στο τέλος οδηγεί σε πανικό στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», σημείωσε ο Oleg Starikov
Ο Ουκρανός Συνταγματάρχης υπενθύμισε ότι ένα βλήμα 152 mm περιέχει περίπου επτά κιλά εκρηκτικής ύλης και τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά ρωσικής κατασκευής περιέχουν πολλές φορές περισσότερα, επομένως η ψυχολογική επίδραση της χρήσης του θα είναι σημαντική.
Τον Μάρτιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής εναέριων βομβών υψηλής εκρηκτικότητας FAB-3000 συνολικά τριών τόνων.
Όπως είπε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες περιοχές, επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες θα το μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης