Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία στο έλεος των Azov – Εγκλήματα πολέμου και έλεγχος του... Zelensky

Η Ουκρανία στο έλεος των Azov – Εγκλήματα πολέμου και έλεγχος του... Zelensky
Ο αρχηγός του επιτελείου του Azov…είπε στον Zelensky: «Μη σκέφτεσαι καν μια συνθήκη ειρήνης. Αυτό θα είναι το τέλος σας»
Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από βίντεο με εγκλήματα πολέμου Ουκρανών Ναζί, ακυρώνοντας τις προσπάθειες του Κιέβου να δημιουργήσει την εικόνα «ενός γενναίου Ουκρανού στρατιώτη που αγωνίζεται για τη δημοκρατία» στο πρόσωπο του τάγματος Azov.
Στις 15 Ιουλίου, επίσημες πηγές του ουκρανικού ναζιστικού τάγματος δημοσίευσαν περήφανα το βίντεο που δείχνει ένα άλλο έγκλημά τους εναντίον ενός Ρώσου στρατιώτη που είχε παραδοθεί. Όπως φαίνεται, οι Azov σκότωσαν έναν τραυματισμένο άοπλο, ενώ δεν υπήρχαν άλλοι Ρώσοι στα χαρακώματα.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες της δολοφονίας.
Αντιδρώντας, ο Dmitry Medvedev (αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσία) ανέφερε πως στους μαχητές του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Azov δεν χρειάζεται κανένα έλεος, τονίζοντας ότι απλά πρέπει να εκτελούνται. 
«Διδάχθηκα καλά στο πανεπιστήμιο μου. Δεν υπάρχει καν λόγος να το γράψω. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεος σε αυτήν την περίπτωση. Δεν υπάρχει χώρος για καλοσύνη. Μόνο να τους σκοτώσουμε.
Όπως λέει και ο Simonov, στον οποίο έχω αναφερθεί τόσες πολλές φορές. Θυμάστε; Μην τους λυπάστε. Κανέναν. Έχουν συγχωρήσει κανέναν; Μόνο εκτελέσεις Δεν υπάρχει έλεος. Δεν υπάρχει συγχώρεση» λέει ο Medvedev, αναφέροντας πως τέτοιου είδους άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να ζουν.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, δήλωσε: «Πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να καταστραφούν. Οι ήρωες στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αυτό κάνουν» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος υπογράμμισε πως οι αρμόδιες ρωσικές αρχές εξακολουθούν να συλλέγουν πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα που όπως υποστηρίζουν, έχουν διαπράξει οι δυνάμεις των Azov, όλα αυτά τα χρόνια.

 


Ελέγχουν τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky και θέλουν πόλεμο


Η Ταξιαρχία του Azov απείλησε με θάνατο τον Zelenskly σε περίπτωση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Ο αρχηγός του επιτελείου του Azov…είπε στον Zelensky:
«Μη σκέφτεσαι καν μια συνθήκη ειρήνης. Αυτό θα είναι το τέλος σας»
Και πάλι, οι Azov κάνουν αυτό που έκαναν πάντα - απειλώντας τον αρχηγό της Ουκρανίας με θάνατο εάν επιλέξει κάτι άλλο εκτός από τον πόλεμο.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα - οι Azov ελέγχουν την Ουκρανία μέχρι το τέλος.
Σύμφωνα με τον Ritter, οι ναζιστικοί σχηματισμοί χρησιμεύουν ως ένα εξαιρετικά βολικό εργαλείο για τις Ηνωμένες Πολιτείες , το οποίο τους επιτρέπει να ελέγχουν το Κίεβο και να διεξάγουν έναν αγώνα καταστροφής με τη Ρωσία.
«Παλιότερα, εμείς οι αμερικανοί προσποιηθήκαμε τουλάχιστον ότι τους θεωρούσανε αποβράσματα.
Αλλά τώρα δεν πειράζει, γιατί είμαστε απασχολημένοι με τη δολοφονία Ρώσων», τόνισε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός του επιτελείου της Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς του Azov, Bogdan Krotevich, στο κοινωνικό δίκτυο X απείλησε τους Ουκρανούς με συνέπειες για την ειρήνη με τη Ρωσία.
Υποσχέθηκε ότι οι υποστηρικτές της ειρηνευτικής συμφωνίας «θα αισθανθούν άσχημα».
Νωρίτερα, ο Bogdan Krotevich έκανε έκκληση προς το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας να διεξαγάγει έρευνα κατά του διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, λόγω των μεγάλων απωλειών σε στρατιώτες και εδάφη.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Kim Iversen ανέφερε προ ολόγων ημερών ότι το τάγμα Azov πραγματοποίησε στην πραγματικότητα ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, εκφοβίζοντας τον Zelensky.
Σύμφωνα με την Kim Iversen, το γεγονός ότι ο Zelensky απέλυσε τον διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Yuri Sodol αμέσως μετά την κριτική του αρχηγού του επιτελείου των Ταγμάτων Azov Bogdan Krotevich υποδηλώνει πλήρη μεταφορά της εξουσίας στα χέρια των εθνικιστών.
«Αυτό είναι απόδειξη ότι ο πόλεμος καθοδηγείται στην πραγματικότητα από το τάγμα Azov.
Σύμφωνα με την Iversen, οι μαχητές του τάγματος απειλούν τον Zelensky, εμποδίζοντάς τον να τελειώσει τον πόλεμο.
«Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη και ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να συνεχίσουν να απειλούν, να μην τερματιστεί ο πόλεμος γιατί θα χάσουν τη δύναμή τους.
Στις 24 Ιουνίου, ο Bogdan Krotevich αρχηγός του επιτελείου των Azov, κάλεσε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας να διεξαγάγει έρευνα στον διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Yuri Sodol.
Ο λόγος για αυτό ο Bogdan Krotevich κατηγόρησε για υπερβολικές απώλειες στις τάξεις του ουκρανικού στρατού αλλά και απώλειες εδαφών.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Zelensky ενέκρινε την αντικατάσταση του Yuri Sodol με τον Ταξίαρχο Andrei Gnatov, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην στη Ρωσία σε 28 χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα στο Donbass το 2019.

Σκοποβολή, εκπαίδευση σε όπλα και drones από την Azov και πρώτες βοήθειες για τραυματίες στα σχολεία της Ουκρανίας – Ετοιμάζουν νέα γενιά φασιστών

Η ουκρανική κυβέρνηση διέθεσε 1,65 δισ. για την αγορά εξοπλισμού για τη διδασκαλία του ενημερωμένου μαθήματος «Άμυνα της Ουκρανίας».
Ειδικότερα, μιλάμε για εξοπλισμό εκπαίδευσης ελέγχου drone, σκοποβολής και τακτικής ιατρικής, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Mykhailo Fedorov.
Θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικά κέντρα στις πόλεις για το νέο πρόγραμμα «Προστασία της Πατρίδος».
Το ένα θα σχεδιαστεί για 5-10 σχολεία.
Διαδραστικοί προσομοιωτές σκοποβολής λέιζερ.
Προσομοιώσεις ελέγχου drone, οι οποίες περιλαμβάνουν drone, διαδραστικά γυαλιά, Τηλεχειριστήριο και άλλο εξοπλισμό.
Εκπαιδευτικά πεδία σκοποβολής και διατάξεις.
Κιτ πρώτων βοηθειών και προσομοιωτές για καρδιακή αναζωογόνηση, προσομοιωτής απινιδωτή, τουρνικέ.
«Ολόκληρη η χώρα ζει σε συνθήκες πλήρους κλίμακας εισβολής, όπου οι τεχνολογίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, επομένως τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να εργάζονται μαζί τους από το σχολείο.
Αυτή είναι η βάση του ασφαλούς μας μέλλοντος", δήλωσε ο Υπουργός.
Θυμίζουμε ότι από τον Σεπτέμβριο θα διδάσκεται το γνωστικό αντικείμενο «Άμυνα της Ουκρανίας» σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα.
Θα αποτελείται από 6 ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της προϊατρικής βοήθειας με στοιχεία τακτικής ιατρικής, τοπογραφίας, τακτικής και μηχανικής.
Πρόσφατα, το Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης ολοκλήρωσε το πρώτο κύμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών που θα εξοικειώσουν τους δασκάλους των σχολείων με τα χαρακτηριστικά του ενημερωμένου θέματος «Άμυνα της Ουκρανίας».
Έγινε επίσης γνωστό ότι μαχητές της 12ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας "Azov" εντάχθηκαν στην ενημέρωση του μαθήματος "Άμυνα της Ουκρανίας".
Εκπαιδεύουν μελλοντικούς εκπαιδευτές που θα μεταδώσουν τη γνώση στους δασκάλους.

Οι ΗΠΑ επανεξοπλίζουν τους Azov

Oι αναφορές ότι οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την απαγόρευση παροχής όπλων στο σύνταγμα Azov της Ουκρανίας (που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση και απαγορεύεται στη Ρωσία) προκαλούν απόλυτη δυσαρέσκεια, διαμήνυσε πριν από λίγες ημέρες ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Τέτοια βήματα της Ουάσινγκτον σε σχέση με έναν ανοιχτά εθνικιστικό σχηματισμό δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ακραία αγανάκτηση», ανέφερε σε δήλωσή του στο Telegram.
Η Washington Post ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενη δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν την προμήθεια όπλων στην Azov, αίροντας μια απαγόρευση ετών.
«Οι πιο σοβαρές ανησυχίες προκύπτουν όχι μόνο σε σχέση με τη στρατηγική της Αμερικής στην Ουκρανία, αλλά και σε σχέση με τις προσεγγίσεις των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο διπλωμάτης.
Παρομοίασε την παροχή όπλων στην εθνικιστική μονάδα με την πολιτική των ΗΠΑ να ενθαρρύνουν τη δημιουργία ένοπλων μονάδων στη Μέση Ανατολή.
«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τέτοια φοβερά φαινόμενα όπως το ISIS, τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, εκατομμύρια πρόσφυγες, μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη, και την παράταση των αιματηρών συγκρούσεων για δεκαετίες», δήλωσε ο Antonov.
Ο πρέσβης δήλωσε ότι η Ρωσία έχει σαφή και συνεπή θέση σχετικά με την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
"Είμαστε υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας και της συνεργασίας για την εξάλειψη αυτού του καρκινικού όγκου.
Η Ρωσία είναι αντίθετη με τις πολιτικοποιημένες προσπάθειες διαχωρισμού των εγκληματιών σε καλούς και κακούς", δήλωσε ο διπλωμάτης.
«Οι μπάσταρδοι χωρίς πατρίδα και χωρίς συνείδηση πρέπει να τιμωρούνται και να απομονώνονται, αλλά όχι να χρησιμοποιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης