Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αστάθεια στη Wall, με βαρίδι την Τεχνολογία – Στο -1,2% ο S&P 500, o Nasdaq -2,4%

Αστάθεια στη Wall, με βαρίδι την Τεχνολογία – Στο -1,2% ο S&P 500, o Nasdaq -2,4%
Μεικτά πρόσημα...
Πτώση σημειώνουν, πλην Dow, οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 17 Ιουλίου, με βαρίδι τον τεχνολογικό τομέα.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο +0,2% στις 41.011 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -1,2% στις 5.600 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει μείωση -2,4% στις 18.063 μον.

Στο ταμπλό, οι Apple και Tesla υποχωρούν 2% και 1%, αντίστοιχα, γεγονός το οποίο αποκαλύπτει μια οπισθοδρόμηση του τεχνολογικού τομέα και ειδικά των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Επίσης, οι μετοχές εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών δυσκολεύονται μετά από μια αναφορά του Bloomberg News ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων εμπορικών περιορισμών εάν οι εταιρείες συνεχίσουν να παρέχουν στην Κίνα πρόσβαση σε τεχνολογία αμερικανικής προέλευσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, το VanEck Semiconductor ETF (SMH) υποχωρούσε σχεδόν 4%.
Οι μετοχές της Nvidia και της Taiwan Semiconductor έχαναν περίπου 3,8% και 6,1%, αντίστοιχα.
«Ο Dow πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο ετών υστερώντας σε σχέση με τον δείκτη S&P 500», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance.
«Αλλά πνέει νέος άνεμος αυτό το καλοκαίρι»…

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,07% υψηλότερα στα 84,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 2.480 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 4,17%.

Στα μάκρο, η κατασκευή νέων κατοικιών ενισχύθηκε 3% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας σημαντική ανάκαμψη μετά τη βουτιά κατά 4,6% τον Μάιο.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν στις 1,446 εκατ. μονάδες από το χαμηλό τεσσάρων ετών του 1,399 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στο 1,395 εκατ.
Το νούμερο αυτό δείχνει πόσες κατοικίες θα κατασκευάζονταν σε έναν χρόνο, αν η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχιζόταν με τον ρυθμό του Ιουνίου.
Εν τω μεταξύ, πτώση 2,3% σημείωσαν οι άδειες για την κατασκευή κατοικίας. Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει 3,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης