Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ αυξάνει την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας για το 2024 στο 5% - Σαρώνει και η οικονομία της Ινδίας

Το ΔΝΤ αυξάνει την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας για το 2024 στο 5% - Σαρώνει και η οικονομία της Ινδίας

Η ανάπτυξη στην Ινδία και την Κίνα αναθεωρείται προς τα πάνω και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας ανάπτυξης

Σχετικά Άρθρα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε την Τρίτη (16/7/2024) την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το 2024 έως και 5% σε μια ενημέρωση των Παγκόσμιων Οικονομικών Προοπτικών του (WEO) από την πρόβλεψη 4,6% τον Απρίλιο.
Η αναθεώρηση αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης και στις ισχυρές εξαγωγές το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ενημέρωση.
«Στην Κίνα, η αναζωπύρωση της εγχώριας κατανάλωσης ώθησε τη θετική ανοδική πορεία το πρώτο τρίμηνο, υποβοηθούμενη από μια προσωρινή άνοδο των εξαγωγών που φαινόταν να επανασυνδέεται καθυστερημένα με την περσινή άνοδο της παγκόσμιας ζήτησης», αναφέρθηκε.
Το ΔΝΤ διατήρησε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2024 στο 3,2%, σημειώνοντας ότι οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας παραμένουν η κύρια κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομία.
Η παγκόσμια δραστηριότητα και το παγκόσμιο εμπόριο ενισχύθηκαν στην αλλαγή του έτους, με το εμπόριο να υποκινείται από τις ισχυρές εξαγωγές από την Ασία, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας, σημειώνει η ενημέρωση του WEO.
"Οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας παραμένουν η κύρια κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομία.
Η ανάπτυξη στην Ινδία και την Κίνα αναθεωρείται προς τα πάνω και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας ανάπτυξης", έγραψε σε ιστολόγιο ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Pierre-Olivier Gourinchas.
Η αναθεώρηση για την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας ανακοινώθηκε στα τέλη Μαΐου από την πρώτη αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ, Gita Gopinath, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ειδήσεων στο Πεκίνο μετά την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης για το Άρθρο IV του 2024 της ομάδας του ΔΝΤ για την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης