Τελευταία Νέα
Διεθνή

Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Θυμώσαμε πάρα πολύ την Ρωσία και αυτό θα αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα

Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Θυμώσαμε πάρα πολύ την Ρωσία και αυτό θα αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα
Ο Cavoli περιέγραψε ότι στον σύγχρονο πόλεμο μια στρατιωτική δύναμη «είτε κερδίζει γρήγορα και εκ των προτέρων» είτε είναι κολλημένη «για μια μακρά περίοδο γεμάτη απρόβλεπτες ανατροπές» - που είναι ξεκάθαρα η πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Οι μαριονέτες της Δύσης μπορεί να ισχυρίζονται ότι η κλιμάκωση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων τώρα μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη για το μέλλον.
Αλλά ο αρχηγός της ευρωπαϊκής διοίκησης του ΝΑΤΟ, Christopher Cavoli, προειδοποίησε πρόσφατα για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Εξέπεμψε λίγο περισσότερο ρεαλισμό, προειδοποιώντας σε μια ομιλία ενώπιον του Aspen Security Forum στο Κολοράντο ότι η Δύση «δεν μπορεί να έχει ψευδαισθήσεις», καθώς τελικά η Ρωσία θα ανασυνθέσει τη δύναμή της και θα είναι «πολύ, πολύ θυμωμένη, απέναντι στους αντιπάλους της, δηλαδή τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Ο Cavoli περιέγραψε ότι στον σύγχρονο πόλεμο μια στρατιωτική δύναμη «είτε κερδίζει γρήγορα και εκ των προτέρων» είτε είναι κολλημένη «για μια μακρά περίοδο γεμάτη απρόβλεπτες ανατροπές» - που είναι ξεκάθαρα η πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Πολλά θα εξαρτηθούν από την ικανότητα παραγωγής δύναμης, ποια πλευρά μπορεί να παράγει δύναμη ταχύτερα και να το εκμεταλλευτεί ενώ έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας», υποστήριξε.
Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, η Ρωσία το κάνει αυτό, και έχει μακράν το πλεονέκτημα όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τα πυρομαχικά πυροβολικού.
«Δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες: Στο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Ρωσία.
Θα έχουμε μια κατάσταση όπου η Ρωσία ανασυνθέτει τη δύναμή της, βρίσκεται στα σύνορα του ΝΑΤΟ, καθοδηγείται από τους ίδιους ανθρώπους που είναι τώρα, είναι πεπεισμένη ότι είμαστε ο αντίπαλος της και είναι πολύ, πολύ θυμωμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης