Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λουτρό αλήθειας από Farage: Ο Biden έκανε τον κόσμο πολύ επικίνδυνο μέρος - Μην ψηφίσετε την Kamala Harris με μόνο κριτήριο ότι είναι γυναίκα

Λουτρό αλήθειας από Farage: Ο Biden έκανε τον κόσμο πολύ επικίνδυνο μέρος - Μην ψηφίσετε την Kamala Harris με μόνο κριτήριο ότι είναι γυναίκα
Ο αρχιτέκτονας του Brexit λέει... τα αυτονόητα
Σχετικά Άρθρα

Να μην ψηφίσουν την Kamala Harris με μόνο κριτήριο το ότι είναι γυναίκα, συμβούλευσε τους πολίτες των ΗΠΑ ο ηγέτης του βρετανικού κόμματος Reform και «αρχιτέκτονας» του Brexit, Nigel Farage. 
Μιλώντας στο podcast της Daily Telegraph, κατηγόρησε τη σύζυγο του Joe Biden, Jill, για... κακομεταχείριση ηλικιωμένων, καθώς ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν θα έπρεπε να ήταν εξαρχής στον Λευκό Οίκο.
Σχολίασε δε ότι θα ήταν «απολύτως ασήμαντο» για τους Αμερικανούς να ψηφίσουν την Kamala Harris μόνο και μόνο για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών: «Αυτή θα ήταν μια τρομερή βάση για να ληφθεί μια απόφαση».
«Όλη αυτή η πολιτική με βάση την ταυτότητα, ότι όλοι πρέπει να χωρίζονται σε διαφορετικές ομάδες ανάλογα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή τη φυλή, δεν με ενδιαφέρει», είπε ο κ. Farage. «Νομίζω ότι πρέπει απλώς να κρίνουμε τους ανθρώπους για αυτό που είναι. Σίγουρα θα έπρεπε να επιλέγουμε ανθρώπους με βάση τις ικανότητες;».
Εκτίμησε επίσης ότι η Kamala Harris δεν μπορεί με τίποτα να κερδίσει τον Donald Trump.
«Δεν ήταν ποτέ καλή δημόσια ομιλήτρια. Έχει αυτή την τάση να ξεσπά σε ένα είδος νευρικού γέλιου που μοιάζει με ύαινα, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό». «Δεν υπάρχουν πραγματικά πολλά στοιχεία για την υποστήριξή της στο Δημοκρατικό Κόμμα, πόσο μάλλον ευρύτερα στην Αμερική.

Πρόσθεσε ότι ο Biden «έκανε τον κόσμο πολύ πιο επικίνδυνο μέρος». Επικαλούμενος την «καταστροφική αποχώρηση» από την Καμπούλ -την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν- τον Αύγουστο του 2021, πρόσθεσε: «Χάσαμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό νεκρών και τραυματιών με τους Αμερικανούς. «Δεν μας το είπε καν – απλώς αποφάσισε ότι φύγαμε από εδώ και παρέδωσε τη χώρα πίσω στους Ταλιμπάν, τους οποίους πολεμούσαμε για 20 χρόνια.
«Αυτό οδήγησε τον Vladimir Putin να σκεφτεί: "Λοιπόν, η Δύση είναι αδύναμη, το ΝΑΤΟ σαφώς δεν λειτουργεί". Πήγε στην Ουκρανία».

Ο κ. Farage ανέφερε ακόμη ότι η οικογένεια του Donald Τrump είναι «πυρακτωμένη από οργή» για τις αποτυχίες την αμερικανική Μυστική Υπηρεσία που οδήγησαν στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ -στην Πενσυλβάνια. «Πώς μπορεί ένας τύπος με ένα τουφέκι υψηλής ισχύος να φτάσει σε μια ταράτσα 125 μέτρα μακριά; Θέλω να πω, απλά δεν μπορούν να το πιστέψουν… Αυτή είναι μια αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας στο πιο εκπληκτικό επίπεδο».
Ερωτηθείς αν το περιστατικό θα άλλαζε τον κ. Trump, πρόσθεσε: «Όχι. Δεν μπορείτε να διδάξετε σε έναν ηλικιωμένο σκύλο νέα κόλπα»...

Οι κκ. Trump και Farage έχουν άψογες σχέσεις. Ενδιεκτικά, στον απόηχο των βρετανικών εκλογών της 4ης Ιουλίου 2024, ο Ρεπουμπλικάνος έσπευσε να συγχαρεί τον Nigel Farage για την εκλογή του στο βρετανικό κοινοβούλιo. «Συγχαρητήρια στον Nigel Farage για τη μεγάλη ΝΙΚΗ του», έγραψε στην πλατφόρμα του, την Truth Social, ο Donald Trump σπεύδοντας να «Ο Nigel είναι ένας άνθρωπος που αγαπά πραγματικά τη χώρα του», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο 60χρονος Farage, ο ηγέτης του αντιμεταναστευτικού κόμματος Reform UK, δηλώνει υπερήφανος που είναι φίλος του Donald Trump.
Στο παρελθόν είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής, όμως απέτυχε επτά φορές να εκλεγεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτι που πέτυχε στις τωρινές εκλογές.
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μόλις στις αρχές Ιουνίου, ενώ κανείς δεν περίμενε πλέον να πετύχει.
Στοχεύει τώρα στις εκλογές του 2029 και δηλώνει ότι επιδιώκει μέχρι τότε το «κίνημά» του να έχει αναδειχθεί στην κύρια αντιπολίτευση απέναντι στην νέα κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης