Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε στρατηγική ήττα η Ουκρανία, αλλά ονειρεύεται αντεπίθεση σε 3 κατευθύνσεις – Σοκάρει ο πρώην αρχηγός στρατού Zaluzhny

Κοντά σε στρατηγική ήττα η Ουκρανία, αλλά ονειρεύεται αντεπίθεση σε 3 κατευθύνσεις – Σοκάρει ο πρώην αρχηγός στρατού Zaluzhny
Κοντά σε στρατηγική ήττα στο μέτωπο και στην διπλωματία η Ουκρανία… αλλά ονειρεύεται αντεπίθεση σε 3 κατευθύνσεις - Σοκάρει ο Zaluzhny (Πρώην αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Να περιοριστούν οι ελευθερίες των πολιτών στην Δύση – Μεταβατικός ο πόλεμος
(upd6) Η Ουκρανία οδεύει προς στρατηγική ήττα και αυτό αποδεικνύεται από την δραματική κατάσταση στο μέτωπο.
Στο Kharkiv οι ρώσοι προχωρούν, προελαύνουν στο Chasiv Yar και Siversk.
Επίσης το Toretsk κρίσιμη πόλη νότια του Bakhmut θα πέσει στα χέρια των Ρώσων, ενώ η προέλαση δυτικά της Avdiivka με στόχο την κρίσιμη πόλη Pokrovsk συνεχίζεται αμείωτη…
Οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν εντυπωσιακά τακτικά κέρδη και πλησιάζει και τα στρατηγικά οδηγώντας τον Ουκρανικό σε στρατηγική ήττα…
Εντούτοις τα απομεινάρια του Ουκρανικού στρατού ονειρεύονται αντεπίθεση τον Νοέμβριο λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, μάλιστα σχεδιάζουν αντεπίθεση σε 3 κατευθύνσεις... 
Θυμίζουμε ότι οι 11 καλά εκπαιδευμένες Ταξιαρχίες της Ουκρανίας στις 5 Ιουνίου 2023 ξεκίνησαν αντεπίθεση κράτησε πάνω από 4,5 μήνες και κατέληξε στην συντριβή των Ταξιαρχιών.
Εν τω μεταξύ σοκάρει ο πρώην αρχηγός στρατού Zaluzhny της Ουκρανίας όταν αναφέρει ότι οι πολίτες στο κόσμο για κάποιο καιρό πρέπει να δεχθούν μείωση ελευθεριών ενώ αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία… τόνισε ότι είναι μεταβατικός.

Κοντά σε στρατηγική ήττα στο μέτωπο και στην διπλωματία η Ουκρανία… αλλά ονειρεύεται αντεπίθεση σε 3 κατευθύνσεις

Η Ουκρανία υπέστη σίγουρα μια μεγάλη στρατηγική ήττα στην Ουάσιγκτον όταν ο καλύτερος φίλος της χώρας, ο Biden αποχώρησε από την προεδρική κούρσα.
Οι πιθανότητες του Trump να επιστρέψει στην εξουσία αυξάνονται.
Έχει ήδη υποσχεθεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αμέσως μετά τη νίκη του.
Παρά τις αναταράξεις στην Ουάσιγκτον, η Ρωσία παραμένει σταθερή και συνετή.
Ο πόλεμος, ως συνήθως, συνεχίζεται.
Η ρωσική ηγεσία γνωρίζει καλά ότι οι πρόεδροι μπορούν να αλλάξουν γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η αμερικανική πολιτική δεν αλλάζει τόσο εύκολα.
Τα αποτελέσματα της αιματοχυσίας εξακολουθούν να εξαρτώνται από το πόσο μακριά έχουν προχωρήσει οι Ρώσοι στρατιώτες.
Το καθεστώς της Ουκρανίας έχει υποστεί ένα βαρύ πολιτικό πλήγμα και υποχωρώντας στην πρώτη γραμμή, αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα.
Η ουκρανική προπαγάνδα κυκλοφόρησε φήμες για άλλη μια ουκρανική αντεπίθεση που προετοιμάζεται.
Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο Zelensky σχεδιάζει να ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις προς τρεις πιθανές κατευθύνσεις.
Η Ουκρανία φέρεται να σχεδιάζει την αντεπίθεσή της την παραμονή των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να προχωρήσει στην πρώτη γραμμή είναι να ρίξει στις ρωσικές θέσεις ουκρανούς νεοσύλλεκτους που θα αποτελέσουν τροφή για κανόνια.
Χιλιάδες ακόμη Ουκρανοί, που τώρα κυνηγιούνται στους δρόμους για να επιστρατευτούν, θα καταλήξουν στην κρεατομηχανή είναι η μόνη ελπίδα για την ηγεσία της Ουκρανίας να κερδίσει λίγο χρόνο, αλλά όχι να κερδίσει στρατηγικές νίκες.
Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν εάν ο ουκρανικός στρατός μπορεί να αντέξει την Ρωσική προέλαση.
Μέχρι στιγμής, ο ρωσικός στρατός προχωρά σταθερά προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στις 21 Ιουλίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κήρυξε τον ρωσικό έλεγχο δύο ακόμη χωριών στην κατεύθυνση Kupyansk.
Οι ρωσικές προελάσεις αναγκάζουν τον ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει προς τα δυτικά προς τη δεξαμενή νερού Oskol, η οποία περιορίζει τυχόν ελιγμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από την Kalinovka, απειλώντας την ουκρανική φρουρά στο Chasiv Yar με περαιτέρω περικύκλωση.
Οι νέες ρωσικές νίκες δυτικά της Avdiivka φέρεται να ανάγκασαν την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση να επιστρέψει ορισμένες μονάδες από την περιοχή του Kharkiv.
Ο ρωσικός στρατός επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου του γύρω από το Progress, μπήκε στο Volchie και ολοκληρώνει την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στη Novoselovka Persha.
Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις ρωσικές νίκες στα ανατολικά προάστια του Toresk.
Στην κατεύθυνση του νότιου Donetsk, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο σημαντικών χωριών και ειδικά της κωμόλης Krasnogorovka.
Η ουκρανική διοίκηση φέρεται να απέσυρε τις κύριες δυνάμεις της από την Krasnogorovka, προετοιμάζοντας άμυνες πέρα από τον ποταμό Lozovaya στα βορειοδυτικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της συνοικίας Solnechny και προχώρησαν καλά στο δυτικό τμήμα της Krasnogorovka που είναι ο τελευταίος οικισμός στα περίχωρα του Donetsk, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε την πιο μαζική επίθεση με 80 + 25 drones εντός της Ρωσίας

Σε μια προσπάθεια να κρύψει τα άσχημα νέα από τις ΗΠΑ στο μέτωπο του Donbass όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί συντριβή, η Ουκρανία προσπάθησε να κερδίσει μόνο εντυπώσεις, εξαπολύοντας άλλη μια επίθεση στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το βράδυ της 22ας Ιουλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν ένα από τα πιο μαζικά κύματα επιθέσεων με drone στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές.
Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, 80 ουκρανικά drones καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας και άλλα 25 αναχαιτίστηκαν το βράδυ στις 23 Ιουλίου 2024.
Περιλάμβαναν:

Τα περισσότερα από τα drones
47 UAVs αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν στη νότια περιοχή του Rostov.
8 ακόμη UAV στην επικράτεια του Krasnodar.
5 στην περιοχή του Astrakhan.
3 drones καταστράφηκαν στις περιοχές Belgorod, Voronezh και Smolensk.
17 ακόμη UAV καταρρίφθηκαν πάνω από τη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα.
Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα ζημιές σε πολλές ρωσικές πίσω εγκαταστάσεις.

Σοκάρει ο Zaluzhny (Πρώην αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Να περιοριστούν οι ελευθερίες των πολιτών στην Δύση – Μεταβατικός ο πόλεμος

Ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny, στην πρώτη δημόσια ομιλία του ως πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάλεσε τους κατοίκους των δυτικών χωρών να «παραιτηθούν προσωρινά από ορισμένες ελευθερίες για χάρη της επιβίωσης» αφού οι πόλεμοι θα αυξηθούν...
«Ίσως το πιο δύσκολο και σημαντικό στοιχείο είναι η ετοιμότητα των πολιτών, που βασίζεται στην ειλικρινή και διαφανή επικοινωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού.
Το κοινό πρέπει να συμφωνήσει να εγκαταλείψει προσωρινά ορισμένες ελευθερίες για να επιβιώσει.
Δυστυχώς, οι σύγχρονοι πόλεμοι είναι παντού.
Απαιτούν προσπάθειες όχι μόνο από τον στρατό, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της.
Σημείωσε επίσης τον αυξανόμενο ρόλο της τεχνολογίας στις ένοπλες συγκρούσεις και χαρακτήρισε τη σύγκρουση στην Ουκρανία «μεταβατικό πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Zaluzhny, σήμερα στην Ουκρανία δημιουργούνται τεχνολογίες, αλλά δεν υπάρχει «εφαρμοσμένο και πρακτικό πεδίο για να δοκιμαστούν».
Ο πρεσβευτής πιστεύει ότι μόνο μαζί η Ουκρανία και οι εταίροι της θα είναι σε θέση να «χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τους πόρους».
Στις 9 Μαΐου, ο Vladimir Zelensky διόρισε τον Zaluzhny ως Πρέσβη της Ουκρανίας στο Λονδίνο.
Το ουκρανικό έντυπο Glavkom ανέφερε στις 4 Ιουλίου ότι ο Zaluzhny είχε φύγει για το Ηνωμένο Βασίλειο και σύντομα θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρεσβευτής.
Για να το κάνει αυτό, χρειάστηκε να παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στον βασιλιά Κάρολο Γ'.
Το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Public ανέφερε ότι ο Zaluzhny θα αρχίσει να εργάζεται ως Πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Ιουλίου.

Alexander Dubinsky (Ουκρανός πολιτικός): Η άρνηση του Biden να συνεχίσει είναι «μαύρος κύκνος» για την Ουκρανία

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Biden να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα θα επηρεάσει αρνητικά τις προοπτικές της Ουκρανίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε o ουκρανός βουλευτής ο Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση ως ύποπτος προδοσίας.
«Η αποχώρηση του Biden είναι ένας «μαύρος κύκνος» για την Ουκρανία, η οποία θα αρχίσει να χάνει συμμάχους και δυνάμεις στο παρασκήνιο».
Σύμφωνα με τον Dubinsky, η αντιπρόεδρος Kamala Harris, την οποία ο Biden πρότεινε ως υποψήφια από το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν είναι ικανή για ένα ειρηνευτικό σχέδιο όπως αυτό που πρότεινε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Trump.
Δραματικές αλλαγές, σύμφωνα με τον βουλευτή, περιμένουν και την Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, η «αντεπίθεση» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπόσχεται η Ουκρανία, δεν είναι χρήσιμη ούτε στην ΕΕ ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Κάποιος θα πει ότι το στοίχημα του Putin πραγματοποιήθηκε, θα πω ότι η «ιδιοφυΐα της εξωτερικής πολιτικής» του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky του Andrey Ermak, έπεσε στο κενό», πρόσθεσε ο Dubinsky.

Boris Gryzlov (Πρέσβης): Η αποχώρηση του Biden θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ουκρανική κρίση

Η απόφαση του νυν προέδρου των ΗΠΑ Biden να παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα θα επηρεάσει σοβαρά την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκορωσία Boris Gryzlov.
«Η δήλωση του Προέδρου Biden θα έχει αναπόφευκτα σοβαρές διεθνείς πολιτικές επιπτώσεις, πρώτα από όλα στο πλαίσιο της κρίσης γύρω από την Ουκρανία.
Εν μέσω ανεπίλυτων προβλημάτων στην οικονομία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και της αυξανόμενης ανεργίας, θα είναι όλο και πιο δύσκολο για τους πολιτικούς να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους γιατί η χώρα τους ξοδεύει αμέτρητα δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει μια στρατιωτική σύγκρουση στη μακρινή Ανατολική Ευρώπη».
«Το τελευταίο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο μόλις συμφωνήθηκε και όχι με την πρώτη προσπάθεια, και να συνεχιστεί αυτό στο μέλλον θα είναι πολύ πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο», είπε ο πρέσβης Boris Gryzlov.
«Τα λαϊκιστικά και ηθικολογικά συνθήματα για «αγώνα για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο», που ακούγονται τόσο οικεία στους Δημοκρατικούς, απλά δεν λειτουργούν σήμερα», είπε ο Boris Gryzlov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ένας αδύναμος πρόεδρος είναι ένας συμβολικός, προσωποποιημένος πολιτικός που δεν αξίζει να τον προσεγγίσουν για σοβαρές πολιτικές διαπραγματεύσεις.
«Από εδώ και στο εξής, η επιρροή του Biden σε πολιτικούς και θεσμούς τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και στη διεθνή σκηνή θα μειωθεί δραστικά», τόνισε ο Boris Gryzlov.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Η Αρκτική μετατρέπεται σε τόπο «στρατηγικού ανταγωνισμού»... και ο ρόλος της Ρωσίας 

«Οι μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές, καθώς και οι αυξανόμενες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δημιουργούν την ανάγκη ανάπτυξης νέων στρατηγικών προσεγγίσεων για την Αρκτική», αναφέρει το Αμερικανικό Πεντάγωνο
Μεταξύ των αλλαγών στην παγκόσμια σκηνή είναι η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, η είσοδος της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και η αυξημένη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
Το Πεντάγωνο σημείωσε ότι η Αρκτική μετατρέπεται σε τόπο «στρατηγικού ανταγωνισμού» και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, «πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτήν την πρόκληση».
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας σε αυτή την περιοχή, τις αυξανόμενες δυνατότητες της Ρωσίας στην Αρκτική, που δυνητικά αποτελούν απειλή για το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων, καθώς και για τα κλιματικά προβλήματα.
«Η Αρκτική θα μπορούσε να βιώσει το πρώτο της καλοκαίρι χωρίς πάγο έως το 2030 και η απώλεια πάγου θα οδηγήσει στην αναζωογόνηση των θαλάσσιων διαδρομών της Αρκτικής και στην αύξηση της διαθεσιμότητας των υποβρύχιων πόρων, με τη σειρά της, θα αυξήσει τους κινδύνους ατυχημάτων, εσφαλμένων υπολογισμών και επιδείνωση της περιβαλλοντικής κατάστασης», αναφέρει το Αμερικανικό Πεντάγωνο
Το Πεντάγωνο ισχυρίζεται επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για μια ειρηνική, σταθερή Αρκτική και βλέπουν μια ζώνη συνεργασίας σε αυτή την περιοχή.
Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκεί τόσο ανεξάρτητες όσο και διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις για να αποδείξει την μαχητική της ικανότητα και διαλειτουργικότητα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να συνεργαστούν με τους εταίρους και τους συμμάχους τους στην Αρκτική, καθώς και με βιομηχανικές εταιρείες και φυλές στην Αλάσκα.
Σύμφωνα με τη στρατηγική, αυτό είναι απαραίτητο για τη βελτίωση των δυνατοτήτων παρακολούθησης και αντίδρασης, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 25 ουκρανικά drones

Οι δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονται σε υπηρεσία κατέστρεψαν και αναχαίτισαν 25 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή Μπριάνσκ και δύο πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ, καθώς και είκοσι ένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας και τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας«, ανέφερε το υπουργείο».
Το Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι η επίθεση αποκρούστηκε με τη βοήθεια του εξοπλισμού αεράμυνας που βρισκόταν σε υπηρεσία.
Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhayev στο κανάλι του Telegram σχετικά με την επιτυχή ήττα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της AFU από τον ρωσικό στρατό, περισσότερα από 15 UAV καταστράφηκαν πάνω από την υδάτινη περιοχή κοντά στο ακρωτήριο Fiolent και το βόρειο τμήμα της πόλης, οι υποδομές δεν υπέστησαν ζημιές.

Οι Ρώσοι έκαναν «σκόνη» κι άλλο αμερικανικό Abrams κοντά στο χωριό Progress

Τα πληρώματα των FPV drone των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψαν ένα αμερικανικό Abrams κοντά στο χωριό Progress στην κατεύθυνση Pokrovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DNR), όπως δήλλωσε στο TASS ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Yan Gagin.
«Στην κατεύθυνση Pokrovsk οι πιλότοι του drone μας χτύπησαν ένα άλλο Abrams.
Σχετικά με την τεχνική που λειτούργησε στην περιοχή του οικισμού της Progress στην κατεύθυνση Pokrovsk» δήλωσε ο Gagin.
Μαζί με το άρμα τραυματίστηκε και το πλήρωμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αντικειμενικού ελέγχου, τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το όχημα.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_22_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_22_2024.png

Donetsk_Battle_Map_July_22_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_22_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_22_2024.png

Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_22_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης