Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ΗΑΕ αναπτύσσουν μαχητικά Mirage 2000 σε αεροπορική βάση της Κίνας – Οι ασκήσεις Falcon Shield αναφέρονται από αναλυτές ως μήνυμα στις ΗΠΑ

Τα ΗΑΕ αναπτύσσουν μαχητικά Mirage 2000 σε αεροπορική βάση της Κίνας – Οι ασκήσεις Falcon Shield αναφέρονται από αναλυτές ως μήνυμα στις ΗΠΑ

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράζουν κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη

Σχετικά Άρθρα
Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει αναπτύξει τα γαλλικά μαχητικά Mirage 2000 σε μια κινεζική αεροπορική βάση.
Η δορυφορική εικόνα της Planet Labs των μαχητικών αεροσκαφών στην κινεζική αεροπορική βάση δημοσίευσε το Military Balance.
Τα αεροσκάφη έφτασαν στην Κίνα για την κοινή αεροπορική άσκηση Falcon Shield 2024.
Η κινεζική πλευρά θα εκπροσωπείται από μαχητικά J-10C και J-16.
Αν και τα αεροσκάφη Mirage 2000 σταθμεύουν χωριστά από τα κινεζικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Hotan, η παρουσία τους εγείρει το ερώτημα της πρόσβασης της Κίνας στα χαρακτηριστικά των δυτικών στρατιωτικών αεροσκαφών.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτού του τύπου αεροσκάφος λειτουργεί και από την Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Κίνας στην Ταϊβάν.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, η Κίνα έχει την ευκαιρία να εμπλέξει αεροσκάφη επιτήρησης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, τα οποία ενδεχομένως παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των κινεζικών ραντάρ να εντοπίζουν μαχητικά ευρωπαϊκής κατασκευής.
Τα ΗΑΕ χειρίζονται το Mirage 2000 μαζί με μαχητικά F-16, αν και τα τελευταία δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει στις ασκήσεις Falcon Shield.
Το Falcon Shield 2024 σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που δύο χώρες συμμετέχουν σε τέτοιες κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις.
Οι ασκήσεις του 2023 αντιμετωπίστηκαν από τους αναλυτές ως μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η Κίνα επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή και την παρουσία της στη Μέση Ανατολή και στον Κόλπο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράζουν κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
Το 2023, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ παρέλαβε το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος L-15 από την κινεζική εταιρεία Hongdu Aviation Industry Corporation.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης