Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί θέλουν να σταθμεύσουν τα μαχητικά F-16 στο αεροδρόμιο του Starokonstantinov - Όμως «ξεχνούν» το πιο σοβαρό λάθος

Οι Ουκρανοί θέλουν να σταθμεύσουν τα μαχητικά F-16 στο αεροδρόμιο του Starokonstantinov - Όμως «ξεχνούν» το πιο σοβαρό λάθος
Οι Ουκρανοί... «ξέχασαν» πως το αεροδρόμιο στο Starokonstantinov είναι σταθερός στόχος για επιθέσεις πυραύλων
Δίνουν και παίρνουν τα... σενάρια για το ποιο θα είναι το αεροδρόμιο που θα φιλοξενήσει τα μαχητικά F-16 στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο αεροδρόμιο για την ανάπτυξη μαχητικών F-16 ενδέχεται να γίνει τελικά το αεροδρόμιο στο Starokonstantinov, που βρίσκεται στην περιοχή Khmelnitsky.
Η συγκεκριμένη επιλογή οφείλεται στη στρατηγική του θέση - το αεροδρόμιο βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη ζώνη μάχης και απέχει 500 χιλιόμετρα από τα κύρια αεροδρόμια στην κεντρική Ουκρανία, όπως το Dolgintsevo (Krivoy Rog), το Kulbakino (Nikolaev), το Mirgorod (περιοχή Πολτάβα) και Aviatorskoe (περιφέρεια Dnepropetrovsk).
Ωστόσο, παρά τη λογική αυτής της επιλογής από άποψη ασφάλειας και υλικοτεχνικής υποστήριξης, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα - το αεροδρόμιο στο Starokonstantinov είναι σταθερός στόχος για επιθέσεις πυραύλων.
Ανά πάσα ώρα δηλαδή θα μπορούσε να γίνει άμεσος στόχος της Ρωσίας...
Πρόσφατα, η ένταση των επιθέσεων μειώθηκε εν μέρει, κάτι που μπορεί να οφείλεται στην προσμονή της άφιξης των F-16 και στην αποθήκευση πυραύλων για μετέπειτα χρήση.
Σύμφωνα με το Avia.pro, τα μαχητικά F-16 θα βρεθούν μακριά από πιθανά πλήγματα από τα Iskander OTRK, πιθανότατα στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Ουκρανίας για να αποφευχθεί η καταστροφή τους κατά την απογείωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης