Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική αντίδραση στη Wall μετά το sell off, με ώθηση από τα μάκρο – Στο +0,42% ο S&P 500, o Nasdaq +0,16%

Ανοδική αντίδραση στη Wall μετά το sell off, με ώθηση από τα μάκρο – Στο +0,42% ο S&P 500, o Nasdaq +0,16%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης…

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 25 Ιουλίου, μετά το sell off της χθεσινής συνεδρίασης, όπου οι πωλητές κοκκίνισαν το ταμπλό… 
Οι επενδυτές παραμένουν προσανατολισμένοι στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και στα μάκρο… που σταθμίζονται θετικά.
Ιδιαίτερη θέση στις εκτιμήσεις τους καταλαμβάνει η νομισματική πολιτική, ενόψει και της συνεδρίασης της FOMC την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιουλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο +0,6% στις 40.100 μον., ο δείκτης S&P 500 αυξάνεται +0,42% στις 5.450 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κερδίζει +0,16% στις 17.375 μον.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Ford κατακρημνίζονταν 13% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο.
Η Chipotle, επίσης, υποχωρεί επίσης 3%, ενώ η American Airlines υφίσταται απώλειες -4% μετά το επί τα χείρω αναθεωρημένο guidance.

Στα μάκρο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε κατά 2,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε το Bureau of Economic Analysis την Πέμπτη, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ανάπτυξη 2,1% μετά από αύξηση 1,4% το πρώτο τρίμηνο.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ δεν είναι «πραγματική», απλώς αποτυπώνει τα οφέλη της βιομηχανίας όπλων, που έχει επεκταθεί αλματωδώς λόγω των πολέμων σε Γάζα και Ουκρανία, καθώς επίσης και εξαιτίας του ψυχροπολεμικού κλίματος με την Κίνα.
Στο μεταξύ, στις 235.000 ανήλθαν οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, ο αριθμός αυτός είναι κατά 10.000 μικρότερος σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ήταν αυξημένες λόγω του τυφώνα Beril που έπληξε τη χώρα.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters, έκαναν λόγο για 238.000 αιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης