Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρό μήνυμα Trump άφησε άφωνο τον Zelensky - Η Ρωσία νίκησε τον Ναπολέοντα και τον Hitler, δεν έχεις καμία πιθανότητα

Σκληρό μήνυμα Trump άφησε άφωνο τον Zelensky - Η Ρωσία νίκησε τον Ναπολέοντα και τον Hitler, δεν έχεις καμία πιθανότητα
«Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία πρέπει να τερματίσουν αυτή τη σύγκρουση», διεμήνυσε στον Zelensky ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, ότι η Ουάσινγκτον και το Κίεβο πρέπει να τερματίσουν τη σύγκρουση καθώς η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια πραγματική φονική, στρατιωτική μηχανή, αυτήν της Ρωσίας
Αυτό αποκάλυψε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ σε αποκλειστική  συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News από κοινού με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του JD Vance.
Πώς δικαιολόγησε τη θέση για τις μηδαμινές πιθανότητες της Ουκρανίας του ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος;
Απλούστατα, υπενθύμισε στον Zelensky τα ιστορικά δεδομένα, τονίζοντας ότι οι Ρώσοι νίκησαν τον Ναπολέοντα και τον Hitler και προφανώς δεν πρόκειται να έχουν κανένα πρόβλημα απέναντι στο Κίεβο.
«Ο Πρόεδρος Zelensky μου τηλεφώνησε και μιλήσαμε ωραία. Και είπα ότι πρέπει να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο. Ο ρωσικός στρατός είναι μια πολεμική μηχανή. Είστε αντιμέτωποι με μια πολεμική μηχανή. ... Νίκησαν τον Hitler, υπέταξαν τον Ναπολέοντα και η ανοιξιάτικη αντεπίθεση [σ.σ. των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων]) δεν έγινε ποτέ», τόνισε ο Trump αφήνοντας άφωνο τον επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος.

«Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία πρέπει να τερματίσουν αυτή τη σύγκρουση»

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος τον Zelensky ότι η Ρωσία έχει «εκατομμύρια νάρκες και χιλιάδες τανκς του στρατού».
Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία πρέπει να τερματίσουν αυτή τη σύγκρουση.
Είναι ένα πλήρες χάος. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, τόνισε ο πρώην πρόεδρος.
Ο πολιτικός κατονόμασε τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden ως έναν από τους υπαίτιους της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Trump, η σύγκρουση αυτή ήταν εύκολο να σταματήσει στις απαρχές της.
Ο Trump αναφέρθηκε και στα δικά του πεπραγμένα απέναντι στη Ρωσία, τονίζοντας ότι κράτησε χαμηλές τις τιμές του πετρελαίου, καθώς και ότι επί των ημερών του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «δεν θα το έκανε ποτέ αυτό».
Ο Ρεπουμπλικάνος είπε ότι με την έλευση της νέας κυβέρνησης υπό τον Biden, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν και ξαφνικά η Ρωσία έχει διαθέσιμα τεράστια χρηματικά ποσά.
Ο πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου πιστεύει ότι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ξεκίνησε η ουκρανική σύγκρουση ήταν ότι «η Ρωσία είδε τον άτακτο τρόπο με τον οποίο αποχωρήσαμε από το Αφγανιστάν».
«Το είδε ο Putin, το είδε ο πρόεδρος Xi της Κίνας, δυνατοί τύποι, δυνατοί άνθρωποι», κατέληξε ο Trump.

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ o Zelensky

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι το βλέμμα του Zelensky – και όχι μόνο – είναι στραμμένο στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Μια κυβέρνηση Trump μπορεί να γίνει ταυτόχρονα καταλύτης και ευκαιρία για μια διευθέτηση της Ουκρανίας.
Τόσο ο Trump όσο και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, γερουσιαστής Vance έχουν ζητήσει με συνέπεια μια τέτοια διευθέτηση και έχουν εκφράσει αμφιβολίες ότι η βοήθεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης στην Ουκρανία και η οικονομική πίεση στη Ρωσία μπορούν ρεαλιστικά να επιφέρουν τη νίκη του Κιέβου στον πόλεμο.
Και οι δύο ανησυχούν για το επίπεδο της βοήθειας των ΗΠΑ ενώ υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να φέρουν το κυρίαρχο βάρος, καθώς η σύγκρουση είναι «στη γειτονιά τους».
Ο γερουσιαστής Vance προέβαλε ένα επιπλέον επιχείρημα.
Έχει υποστηρίξει ότι δεδομένων των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής τους βάσης, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η εστίαση στην απειλή από την Κίνα και πως η προσπάθεια στην Ουκρανία εκτρέπει τους πόρους που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της ζωτικής πρόκλησης του Πεκίνου.
Έτσι δεν θα ήταν παράλογο για τον Trump να συμπεράνει πως η κατάσταση επί του πεδίου στην Ουκρανία παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για πολιτική διευθέτηση.

www.bankingnews.gr`

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης