Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα στο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών Sinaloa – Συνελήφθησαν δύο κορυφαίοι αρχηγοί του

Πλήγμα στο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών Sinaloa – Συνελήφθησαν δύο κορυφαίοι αρχηγοί του
Το καρτέλ Sinaloa θεωρείται ένα από τα πιο βίαια και ισχυρά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο
Ισχυρό πλήγμα στο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών Sinaloa, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο βίαια και ισχυρά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο επέφεραν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν τη σύλληψη δύο κορυφαίων στελεχών του.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ismael «El Mayo» Zambada, τον συνιδρυτή του καρτέλ και τον Joaquin «El Chapo» Guzman, ο οποίος είναι γιος του έτερου συνιδρυτή του καρτέλ και βαρόνου των ναρκωτικών που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή στις ΗΠΑ.
Τα δύο κορυφαία πρόσωπα του καρτέλ συνελήφθησαν στο El Paso στo Τέξας όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Ο Zambada ίδρυσε το καρτέλ μαζί με τον El Chapo.
Τόσο ο Zambada όσο και ο Joaquin «El Chapo» Guzman είναι αντιμέτωποι με πολλαπλές κατηγορίες στις ΗΠΑ για τη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών, ανάμεσα στα οποία και η φαιντανύλη, η οποία έχει εξελιχθεί στην κύρια αιτία θανάτου για τους νέους ηλικίας 18 έως 45 ετών.
Τα τελευταία χρόνια, το καρτέλ Sinaloa έχει γίνει ο μεγαλύτερος στόχος για τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες κατηγορούν το καρτέλ ότι είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φαιντανύλης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης