Τελευταία Νέα
Διεθνή

CIA: Η Ουκρανία θα παραδοθεί άνευ όρων – Κατέρρευσε το μέτωπο, οι Ρώσοι παίρνουν Chasiv Yar, Toretsk, Pokrovsk

CIA: Η Ουκρανία θα παραδοθεί άνευ όρων – Κατέρρευσε το μέτωπο, οι Ρώσοι παίρνουν Chasiv Yar, Toretsk, Pokrovsk
Scott Ritter (πρώην CIA): Η σύγκρουση θα τελειώσει με την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας, δεδομένη η ήττα - Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ουκρανία… συγκρίνεται με το 4ο στάδιο του καρκίνου… το αποτέλεσμα γνωστό... θάνατος
(upd11) H κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο είναι άκρως καταστροφική για τον Ουκρανικό στρατό…
Σε αντίθεση με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που αποκρύβουν την πραγματικότητα το BN από τον Φεβρουάριο 2022 παρακολουθεί τις εξελίξεις καθημερινά και παρουσιάζει τα πραγματικά γεγονότα των συνεχιζόμενων ηττών του Ουκρανικού στρατού.
Σε όλο το μέτωπο οι Ουκρανοί υποχωρούν… η πιο εντυπωσιακή προέλαση είναι προφανώς δυτικά της Avdiivka όπου οι Ρώσοι έχουν κερδίσει 16 χιλιόμετρα σε βάθος και απέχουν μόλις 8 χιλιόμετρα από το Pokrovsk.
Η πτώση του Pokrovsk θα είναι στρατηγική νίκη, όχι απλά τακτική, των Ρωσικών δυνάμεων, επίσης πέφτουν το Toresk και το Chasiv Yar κρίσιμες πόλεις για τον Ουκρανικό στρατό και ακολουθεί το Siversk.
Κατά την CIA η κατάληξη στην Ουκρανία θα είναι παράδοση άνευ όρων… τα όπλα των δυτικών είναι ανεπαρκή και είναι αδύνατο να αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη μοίρα…

Scott Ritter (πρώην CIA): Η σύγκρουση θα τελειώσει με την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας, δεδομένη η ήττα

Η ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
«Η Ουκρανία έχασε, όλοι το γνωρίζουν αυτό, το μόνο ερώτημα είναι πότε θα ανακοινωθούν οι όροι της άνευ όρων παράδοσης», τόνισε ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA.
Σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό Scott Ritter, τώρα οι τελευταίες καλύτερες ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υφίστανται απώλειες και είναι πολύ αποδυναμωμένες.
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να προσπαθήσει να αναστρέψει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.
«Η Ουκρανία απλά δεν θα επιβιώσει», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στις 29 Ιουλίου 2024, οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων σε μια ημέρα ανήλθαν σε 1.885 στρατιώτες, έξι άρματα μάχης και ένα όχημα πεζικού Bradley.
Επιπλέον, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν επιθετικό αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο, καθώς και σταθμούς ραντάρ ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ATCR-33S και Skala-M.
Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο κατευθυνόμενες βόμβες Hammer, πέντε πυραύλους HIMARS και 68 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Ray McGovern (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την ταπεινωτική ήττα μπορεί να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα λόγω της απελπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, παραδέχτηκε ο Ray McGovern πρώην αναλυτής της CIA.
«Η κατάσταση έχει ως εξής οι Ρώσοι έχουν ουσιαστικά νικήσει την Ουκρανία, και έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την επιλογή μεταξύ μιας ταπεινωτικής ήττας και ίσως να ρίξουν ένα από αυτά τα πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης», τόνισε ο Ray McGovern.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα ρωσικά στρατεύματα πρόσφατα προελαύνουν ταχύτερα από το αναμενόμενο.
Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται, πρόσθεσε ο Ray McGovern.
«Στους επόμενους έξι μήνες, αν θέλετε, θα υπάρξει πραγματικά μια κορύφωση της αστάθειας ή η πιθανότητα κατάρρευσης, επειδή η Ουκρανία γλιστράει στην άβυσσο», τόνισε ο Ray McGovern.
Νωρίτερα τον Ιούνιο, την πρώτη ημέρα του SPIEF, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin προειδοποίησε ότι το θέμα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Πρόσθεσε επίσης: η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά, σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα, εάν απειληθεί η κυριαρχία και η ακεραιότητα της χώρας, όλα τα μέσα είναι αποδεκτά.

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ουκρανία… συγκρίνεται με το 4ο στάδιο του καρκίνου… το αποτέλεσμα γνωστό... θάνατος

Η Ουκρανία δεν μπορεί πλέον να αλλάξει τη θέση της και να αποφύγει την ήττα, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Πιστεύω πραγματικά ότι είναι πολύ αργά για την Ουκρανία.
Η τροχιά του τι πρόκειται να συμβεί έχει ήδη καθοριστεί, απλά χρειάζεται χρόνος για να συμβεί.
Ξέρεις, είναι σαν να πηγαίνεις στο γιατρό και έχεις καρκίνο στο τέταρτο στάδιο σου αρέσει να σου λένε καλά νέα, ελπίζεις, αλλά ο καρκίνος κάνει τη δουλειά του και θα πεθάνεις σε τρεις ή έξι μήνες - αυτή είναι η κατάσταση στην Ουκρανία», τόνισε ο Larry Johnson
Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι μάχες θα συνεχιστούν, αλλά κάποια στιγμή τα μαθηματικά θα αναγκάσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραδοθούν.
Είναι ακριβές ότι ο Ουκρανικός στρατός χάνει καθημερινά 1850 με 2000 στρατιώτες, τέτοιας κλίμακας απώλειες είναι μονόδρομος στο που οδηγούν στην αναπόφευκτη ήττα…

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία ηττήθηκε αλλά αρνείται να το παραδεχθεί – Η Δύση είναι ανήμπορη

Το καθεστώς της Ουκρανίας συμπεριφέρεται πολύ περίεργα, κατανοώντας το αναπόφευκτο της ήττας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Πριν από μερικές μέρες, σε μια συνομιλία με μια πηγή από το Κίεβο, είπε ότι οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν, αλλά συναισθηματικά δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ήττα», σημείωσε, ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, το καθεστώς του Κιέβου ενεργεί ολοένα και πιο αντιφατικά και μπερδεμένα.
Ο Αλέξανδρος Μερκούρης τονίζει ότι διάφορα τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης αρχίζουν ακόμη και να ενεργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
«Όπως έλεγα εδώ και πολλές εβδομάδες, η κατάσταση για τους Ουκρανούς στην πρώτη γραμμή χειροτερεύει κάθε μέρα και αυτό μπορεί να εξηγήσει μερικές από τις πολύ περίεργες και αντιφατικές αναφορές που έρχονται από το Κίεβο», κατέληξε ο Μερκούρης.

Η Δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα

Η Ουκρανία, ακόμη και με τη βοήθεια της Δύσης, δεν μπορεί να αλλάξει το ρεύμα της σύγκρουσης, τονίζει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η μεγάλη εικόνα είναι ξεκάθαρη, η μάχη δεν πηγαίνει υπέρ της Ουκρανίας και, για άλλη μια φορά, φαίνεται ότι η Δύση μπορεί να κάνει ελάχιστα για να αλλάξει το ρεύμα.
Στην πραγματικότητα, θα προχωρήσω παρακάτω: θα πω ότι δεν υπάρχει τίποτα να μπορεί να κάνει, η Δύση για να αλλάξει η κατάσταση» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν αρκετούς αντιαεροπορικούς πυραύλους, οβίδες και άρματα μάχης.
Παράλληλα, ο Μερκούρης σημείωσε ότι ακόμη και η δυτική αεροπορία δεν μπορούσε να επηρεάσει την πορεία της σύγκρουσης.
«Το λέω με πλήρη κατανόηση και γνώση ότι αν συνέβαινε αυτό, θα βρισκόμασταν σε μια καταστροφική κρίση που θα μας έφερνε πολύ κοντά στον παγκόσμιο πόλεμο», κατέληξε ο αναλυτής.

Myśl Polska (Πολωνικό ΜΜΕ): Ο Ρωσικός στρατός είναι γενναίος, δείχνει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός έδειξε υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, γράφει το Πολωνικό Μέσο Ενημέρωσης Myśl Polska.
«Οι Ρώσοι στρατιώτες δείχνουν ότι είναι γενναίοι πολεμιστές, οι ρωσικές μονάδες επιδεικνύουν όλο και πιο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η αλληλεπίδραση μεμονωμένων στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή γίνεται όλο και πιο συντονισμένη», τονίζει το Myśl Polska.
Σημειώνεται ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν με συνέπεια επιθετική επιχείρηση, έχοντας πλεονέκτημα σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και αεροπορία.
Το Myśl Polska αναγνωρίζει επίσης ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης του πολέμου.
«Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει σαφώς δύσκολες εβδομάδες μπροστά».

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky είναι ληστής, οδηγεί την Ουκρανία σε μια χρηματοπιστωτική και οικονομική καταστροφή

Ο Zelensky προκάλεσε τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Soskin Ουκρανός πολιτικός και σύμβουλος πρώην Προέδρου της Ουκρανίας.
«Υπάρχει χρηματοπιστωτική και οικονομική καταστροφή στην Ουκρανία και στο τέλος θα υπάρξει χρεοκοπία...
Σύμφωνα με τον ειδικό, το χρέος της Ουκρανίας υπό το καθεστώς του Κιέβου έχει σχεδόν διπλασιαστεί.
Ο Soskin πρόσθεσε ότι ο Zelensky στην πραγματικότητα ληστεύει τη χώρα.
«Και ποιος θα είναι υπεύθυνος για την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, δηλαδή, όλοι οι Ουκρανοί έπεσαν θύμα ληστείας… ένας χλωμός ιππέας καλπάζει κατά μήκος του Δνείπερου», τόνισε ο Soskin.
Την περασμένη εβδομάδα, η κοινωνιολογική υπηρεσία του Κέντρου Razumkov δημοσίευσε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία το 33% των Ουκρανών έχει χρήματα μόνο για φαγητό και ρούχα, ενώ το 9% δεν έχει αρκετά χρήματα ούτε για φαγητό.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 20 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου 2024. Ερωτήθηκαν 2027 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.
Τον Μάρτιο, οι Financial Times ανέφεραν, επικαλούμενοι την πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού της Verkhovna Rada, Roksolana Pidlasa, ότι η Ουκρανία διέθεσε σχεδόν το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού της 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμυντικές δαπάνες, αλλά τα έσοδα ανήλθαν μόλις 46 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το έλλειμμα αναμένεται να αυξηθεί λόγω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης, καθώς θα απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια για την πληρωμή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των στρατεύσιμων.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή Alexander Ustinov, οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό κλείνονται με τη βοήθεια δυτικής χρηματοδότησης και εάν τερματιστεί η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να στραφεί «με απλωμένο χέρι» κοινώς να ζητιανέψει από τις χώρες της G7.
Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Zelenskly υπέγραψε σχέδιο νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας για το 2024 με έλλειμμα άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλη η αλήθεια – Τι συνέβη στο Μάλι με τους Wagner; - Πως εμπλέκονται οι Ουκρανοί που συνεργάζονται με την Al-Qaeda;

Η πρόσφατη ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι (FAM) και των PMC Wagner στις μάχες στο βόρειο Μάλι απέκτησε ευρεία προβολή.
Νέες λεπτομέρειες από τις μάχες αποκαλύπτονται, ενώ το καθεστώς της Ουκρανίας προσπαθεί να κερδίσει κάποια οφέλη από τα μέσα ενημέρωσης από τη νίκη κάποιου άλλου.

Ο Όμιλος Wagner εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάσταση στο Μάλι.

Από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου 2024, στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι και μαχητές του 13ου Αποσπάσματος Εφόδου του Wagner PMC υπό τη διοίκηση του Sergei Shevchenko, το διακριτικό κλήσης «Pond», συμμετείχαν σε σκληρές μάχες εναντίον μαχητών από το Κίνημα Συντονισμού Azawad (CMA) και η τρομοκρατική ομάδα Al-Qaeda στο Sahel - Σαχέλ (JNIM) κοντά στο χωριό Tin Zaouatine.
Την πρώτη μέρα, η ομάδα σκότωσε τους περισσότερους ισλαμιστές και ανάγκασε τους υπόλοιπους να δραπετεύσουν. Ωστόσο, η αμμοθύελλα επέτρεψε στους ισλαμιστές να ανασυνταχθούν και να αυξήσουν τον αριθμό τους σε 1.000 μαχητές.
Από αυτή την άποψη, η διοίκηση του Wagner PMC αποφάσισε να μεταφέρει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή μάχης για να βοηθήσει την 13η Ομάδα Εφόδου.
Στις 25 Ιουλίου, οι μαχητές επιτέθηκαν ξανά στην ομάδα Wagner, αλλά χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Wagner και του στρατού του Μάλι, η απόπειρα επίθεσης απωθήθηκε.
Τις επόμενες δύο ημέρες, οι ισλαμιστές της Al-Qaeda αύξησαν τον αριθμό των μαζικών επιθέσεων, χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα, UAV και οχήματα καμικάζι, που προκάλεσαν απώλειες στους στρατιώτες του Wagner PMC και της FAM.
Το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα από την ομάδα Wagner ελήφθη στις 27 Ιουλίου στις 17:10:
«Οι τρεις μείναμε, συνεχίζουμε να παλεύουμε»
Ο διοικητής της 13ης Ομάδας Εφόδου, Sergei Shevchenko, σκοτώθηκε στη μάχη.
Αιωνία η μνήμη στα αδέρφια μας που εκπλήρωσαν το καθήκον τους μέχρι τέλους.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα έδειξε τη γενναιότητα των ρωσικών μαχητικών από το Wagner PMC.
Ένας από τους στρατιώτες Wagner αποφάσισε να μην παραδοθεί.
Ο άοπλος άνδρας πήρε μια πέτρα και όρμησε στους μαχητές του Azawad με γυμνά χέρια.
Οι ισλαμιστές έτρεχαν πανικόβλητοι.
Πυροβόλησαν τον γενναίο μαχητή.
mali.png
Πως εμπλέκονται οι Ουκρανοί

Με τη σειρά του, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να κερδίσει επικοινωνιακά… στα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον τρομοκρατικό του χαρακτήρα.
Αναδεικνύοντας τους δεσμούς τους με τους μαχητές των Τουαρέγκ και κηρύσσοντας τη νίκη εναντίον των Ρώσων μαχητών Wagner, προσπαθούν να κρύψουν τον καθοριστικό ρόλο των τρομοκρατών της Al-Qaeda στη μάχη κατά των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι και της Ρωσικής Wagner.
rt-1-768x1024.jpg
Στις 29 Ιουλίου, ο επίσημος εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) δήλωσε ότι η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να συμμετείχε στην επιτυχημένη επιχείρηση ισλαμιστών Τουαρέγκ από το Συντονιστικό Κίνημα Azawad στο Μάλι.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ουκρανού αξιωματούχου, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να διέδωσαν ορισμένες πληροφορίες στους Τουαρέγκ που βοήθησαν τους ισλαμιστές να νικήσουν τη στρατιωτική στήλη των κυβερνητικών δυνάμεων του Μάλι και των μαχητών του Wagner PMC.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του GUR άφησε να εννοηθεί ότι οι αντάρτες του Μάλι έλαβαν επίσης ορισμένα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την επιχείρηση.

Οι Ουκρανοί ασχολούνται με την εκπαίδευση των Τουαρέγκ σε τακτικές μάχης, καθώς και την προμήθεια τους με όπλα και UAV.
Σύμφωνα με αναφορές από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, πιθανώς, η πρώτη από αυτές τις ομάδες εκπαιδεύτηκε στις αρχές του έτους και νέες ομάδες συνεχίζουν να προετοιμάζονται.
Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την παράδοση όπλων στην περιοχή και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να κανονίσουν τις προμήθειες.
Προφανώς, αφού έφτασε το φορτίο, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.
Από την ουκρανική πλευρά, αυτές οι επιχειρήσεις συντονίζονται από τον Ουκρανό Andriy Grabarenko.
Οι Ουκρανοί ενεργούν σε συντονισμό με τις βρετανικές δυνάμεις που επισκέπτονται συχνά την περιοχή και φτάνουν μέσω Nouakchott στη Μαυριτανία.
rt-2-768x1024.jpg
Οι στενοί δεσμοί μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ισλαμιστών ανταρτών και των τρομοκρατών της Al-Qaeda μέσω των δυτικών προστάτων τους δεν προκαλούν έκπληξη.
Ωστόσο, οι συνεχείς προσπάθειες των αξιωματούχων της Ουκρανίας να κερδίσουν κάποια προβολή χάρη στις νίκες των τρομοκρατών εγείρουν πολλές αμφιβολίες και είναι αποτέλεσμα της κοντόφθαλμης πολιτικής τους.
Εν μέσω των ισχυρισμών των ουκρανών στρατιωτικών αξιωματούχων, η ουκρανική προπαγάνδα προσπάθησε να υπερβάλει για τον ρόλο του Κιέβου στη νίκη στη μάχη κατά των μαχητών Wagner.

Η Kyiv Post έσπευσε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία μαχητών του Azawad με ουκρανική σημαία και πιθανότατα ορισμένους Ουκρανούς.
Ωστόσο, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι η φωτογραφία πιθανότατα ήταν πριν από ένα μήνα από τα τρέχοντα γεγονότα.
Μαχητές που φαίνονται στη φωτογραφία ήταν επίσης παρόντες σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από ακτιβιστή υπέρ του Κινήματος Azawad στις 10 Ιουνίου.
azawad-mil-ukrainian-flag-2-768x576.jpg
Πηγές του Azawad φέρεται επίσης να πρότειναν να μεταφερθούν οι αιχμάλωτοι Ρώσοι μαχητές στους «φίλους» τους στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι μαχητές Τουαρέγκ σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν να ανταλλάξουν τους αιχμαλώτους με τον ρωσικό στρατό έναντι λύτρων, κάτι που είναι πολύ πιο ωφέλιμο για τους ισλαμιστές.
Η ανταλλαγή τουλάχιστον ορισμένων ρωσικών PMC επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές.

Ο ρόλος των ουκρανικών υπηρεσιών στην πρόσφατη νίκη των τρομοκρατών στο Μάλι είναι άθλιος.
Με εντολή των δυτικών προστατών του, ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να μοιραστεί ορισμένα όπλα και κάποια στρατιωτική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας FPV και άλλων τύπων drones. αλλά οι ισχυρισμοί ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να παράσχουν στους μαχητές ορισμένες πολύτιμες πληροφορίες είναι αμφίβολοι.
Η παρέμβαση του ίδιου Κινήματος Azawad είναι πολύ πιο αποτελεσματική στην περιοχή από την ουκρανική, η οποία δεν έχει πόρους στο Μάλι.
azawad-mil-ukrainian-flag-1-768x432.jpg
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Kyiv Post λειτουργεί ως φερέφωνο του GUR της Ουκρανίας, δημοσιεύοντας πλάνα από την υποτιθέμενη συμμετοχή ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στις μάχες μακριά από την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, μοιράστηκαν βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ουκρανούς μαχητές να πολεμούν στο Σουδάν, η αυθεντικότητα των οποίων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Η Kyiv Post δημοσίευσε επίσης βίντεο με Σύριους μαχητές, υποστηρίζοντας ότι είναι οι επιχειρήσεις του ουκρανικού GUR στη Συρία.
Στη συνέχεια, αποδείχθηκε ότι οι Σύροι μαχητές απλώς πούλησαν πλάνα από τις επιχειρήσεις τους στην ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Η συνεχιζόμενη προπαγανδιστική εκστρατεία του Κιέβου δεν είναι παρά μια προσπάθεια κήρυξης μιας ακόμη ψεύτικης νίκης εν μέσω των ήττων στην ουκρανική πρώτη γραμμή.
Η Ουκρανία ακολουθεί μια επικίνδυνη πολιτική.
Το ουκρανικό κοινό δεν υποστηρίζει τις υποτιθέμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις επαγγελματιών Ουκρανών στρατιωτών στο εξωτερικό, ενώ η ουκρανική άμυνα καταρρέει στο Donbass και απλοί Ουκρανοί αιχμαλωτίζονται στους δρόμους και ρίχνονται στο μύλο κρέατος.

Επιπλέον, η Ουκρανία αναδεικνύει για άλλη μια φορά την τρομοκρατική της φύση όταν συνεργάζεται με τους τρομοκράτες της Al-Qaeda και τις δυνάμεις Azawad, που είναι μια συνηθισμένη ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που κρύβεται πίσω από το κίνημα «λαϊκής απελευθέρωσης» των Τουαρέγκ στο βόρειο Μάλι.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει με ταχύτητα στην κατεύθυνση του Pokrovsk

Η κατεύθυνση του Pokrovsk στο Donbass παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεση και ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί ανίκανος να σταθεροποιήσει το μέτωπο.
Στις 29 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του χωριού Volchie δυτικά του Ocheretino.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν τον ρωσικό έλεγχο του Volchie πριν από αρκετές ημέρες.
Η ρωσική επίθεση στο χωριό ξεκίνησε πριν από περίπου μια εβδομάδα, αφού οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Progress που βρίσκεται κοντά.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν γρήγορα και από τους δύο οικισμούς.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών διεκδίκησε τον πλήρη έλεγχο του Progress και του Evgenovka στις 28 Ιουλίου.
Την προηγούμενη ημέρα, ο πλήρης ρωσικός έλεγχος επιβεβαιώθηκε επίσημα στο Lozovatskoe.
Μετά την απελευθέρωση των χωριών Progress και Volchie, οι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Ρωσικού Κέντρου άρχισαν να εισβάλλουν στο Veseloe και ήδη απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από το μεγαλύτερο μέρος του χωριού.
Πλησίασαν επίσης τον Ivanovka και τον Zhelannoe, προχώρησαν προς την Timofeevka και τη Sergeevka.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές αναγνώρισαν την ρωσική προέλαση κατά μήκος του σιδηροδρόμου και στις δασικές περιοχές σε ένα ευρύ μέτωπο περίπου χιλιομέτρων σε βάθος 650 μέτρων βόρεια του Zhelannoe την περασμένη ημέρα.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν από τα ανατολικά.
Η μάχη για τη Novoselovka Pervaya πλησιάζει στο τέλος της.
Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού στα δυτικά προάστια της πόλης, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου τους στα νοτιοδυτικά.
Παρά όλες τις προσπάθειές τους να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση και πρόσθετες μονάδες μεταφέρθηκαν στην κατεύθυνση του Pokrovsk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους και να συνεχίσουν να υποχωρούν προς τα δυτικά.
Η ρωσική προέλαση μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε στρατηγική απειλή για τον ουκρανικό στρατό.
Σημαντικοί δρόμοι που χρησιμοποιούνται για τις ουκρανικές στρατιωτικές προμήθειες σε διάφορες περιοχές στο Donbass τίθενται υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών, ενώ οι υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να ενισχύσουν βιαστικά την άμυνά τους σε ένα άλλο μεγάλο οχυρό στην περιοχή, την πόλη Selidovo, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν.

Vovchansk_Battle_Map_Draft_July_29_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_29_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_29_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_29_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_29_2024.png

29july2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-663x1024.jpg

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_29_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης