Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας – Μυστική Υπηρεσία και FBI «ήξεραν» για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Donald Trump...

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας – Μυστική Υπηρεσία και FBI «ήξεραν» για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Donald Trump...
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και… πληθαίνουν!
Αποστασιόμετρο εθεάθη να κουβαλά ο επίδοξος δολοφόνος του Donald Trump, Thomas Matthew Crooks (μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση αποστάσεων και χρησιμοποιείται συχνά από κυνηγούς και στρατιωτικούς), ωστόσο θεωρήθηκε ύποπτος πάνω από 90 λεπτά πριν πυροβολήσει.
Αυτό αποκαλύφθηκε από μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ μελών της Μονάδας Αμέσου Δράσεως της Κομητείας Beaver.
Τα μηνύματα είναι αρκετά ξεκάθαρα: «Ξέρει ότι είστε εκεί πάνω», «Τον είδα με έναν ανιχνευτή απόστασης».
Οι φωτογραφίες των Crooks κοινοποιήθηκαν επίσης στη Μυστική Υπηρεσία (Secret Service).
Το Forbes χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «πιθανό σφάλμα ασφαλείας», αλλά, στο γενικό πλαίσιο, αυτό ακούγεται σχεδόν σαν ευφημισμός.

Η αλήθεια είναι πως η παρ’ ολίγον δολοφονία του Trump απέχει πολύ από το να είναι το μοναδικό «λάθος», σε μια όλο και πιο περίεργη υπόθεση.
Κάποιος μπορεί να θυμάται ότι, σύμφωνα με το FBI, πριν από την ομιλία του Trump ο επίδοξος δολοφόνος εντοπίστηκε στην ταράτσα να κρατά όπλο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από τον πυροβολισμό, με πολίτες στο πλήθος να ειδοποιούν τις αρχές – και παραδόξως δεν έγινε τίποτα.
Επιπλέον, το CNN ανέφερε ότι «η ιατροδικαστική ανάλυση δείχνει ότι υπήρξαν πυροβολισμοί από έως και τρία όπλα».
Ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας και ειδικός σε θέματα ασφάλειας, λαμβάνει σοβαρά υπόψη την πιθανότητα να υπάρχει τουλάχιστον ένας δεύτερος σκοπευτής, ζητώντας παράλληλα μια «στερεή έρευνα εκ μέρους του FBI υπό την επίβλεψη του Κογκρέσου».
Πέρα από όλα αυτά, πρέπει να εξετάσουμε τα ακόλουθα σημεία – για λόγους συντομίας δεν θα επεκταθoύμε πολύ σε καθένα, απλώς θα τα παρουσιάσoυμε:

Το Oversight Project (OP) ανέλυσε διαφημίσεις για κινητά βάσει γεωγραφικής τοποθεσίας και ισχυρίζεται ότι «παρακολούθησε συσκευές που επισκέπτονταν τακτικά τόσο το σπίτι όσο και τον χώρο εργασίας του Crooks».
Κατά την έρευνα, διαπιστώνεται πως οι κάτοχοι των κινητών, πολλές φορές, αφού επισκέπτονταν τον Crooks, κατέληγαν κατευθείαν στην Ουάσιγκτον, σε ένα κτίριο που τυγχάνει να στεγάζει τόσο το εμπορικό κέντρο Gallery όσο και γραφεία του FBI…
«Κάποιος που επισκεπτόταν τακτικά το σπίτι και τη δουλειά του Crooks επισκέφτηκε επίσης ένα κτίριο στην Ουάσιγκτον, που βρίσκεται στο Gallery Place.
Αυτό είναι στην ίδια περιοχή με ένα γραφείο του FBI στις 26 Ιουνίου 2023».
Αυτή είναι μια πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της πόλης και η λειτουργία γεωγραφικού εντοπισμού δεν μπορεί προσδιορίσει ακριβώς τη διεύθυνση.
Ωστόσο, δεδομένου του πλαισίου, η σύμπτωση είναι αρκετή για να προκαλέσει ερωτήματα.
Βέβαια, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο απλά, π.χ. ομοσπονδιακοί πράκτορες να παρακολουθούν τον Crooks… - αν και σε αυτή την περίπτωση πάλι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες (το τελευταίο θα έκανε τα κενά ασφάλειας να φαίνονται ακόμα πιο περίεργα).
Το Oversight Project είναι μια πρωτοβουλία υπέρ της «κυβερνητικής διαφάνειας» του Heritage Foundation.
Το FBI τελικά εισέβαλε στην τηλεφωνική συσκευή του δράστη, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν βρήκε στοιχεία που να σχετίζονται με κίνητρα.
Επίσης, το Γραφείο ισχυρίστηκε ότι οι εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων είναι μια «πραγματική πρόκληση», πρόβλημα δυσεπίλυτο.
Οι δυνατότητες κατασκοπείας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες είναι ευρέως γνωστές, γεγονός που καθιστά δύσκολο να «καταπιεί» κανείς αυτόν τον ισχυρισμό.
Ο Crooks πέταξε ακόμη και drone πάνω από την περίμετρο του βάθρου όπου θα έδινε ομιλία ο Trump, την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας, και μπορεί να είχε χρησιμοποιήσει σκάλα για να ανέβει στην οροφή.
Πριν ο επίδοξος δολοφόνος ανέβει, δύο αξιωματικοί στην ίδια στέγη εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.
Η Mυστική Yπηρεσία παραδέχθηκε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε απορρίψει επανειλημμένως αιτήματα για επιπλέον ασφάλεια στις συγκεντρώσεις του Trump.

Ασφάλεια

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν με όρους απλής «ασφάλειας».
Στην πραγματικότητα, μια τέτοια υπόθεση φαίνεται και είναι άκρως παράλογη.
Αν κάτι τέτοιο είχε γίνει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την εμπλοκή αρχών ή θα έκαναν λόγο για συγκάλυψη.
Στην πολιτική κουλτούρα των ΗΠΑ, ωστόσο, συνήθως κάποιος φωνάζει «θεωρία συνωμοσίας», για να κλείσει η συζήτηση.
Αν κοιτάξει κανείς το χρονοδιάγραμμα, ένας άνδρας (Crooks) εθεάθη να ενεργεί ύποπτα εντός της περιμέτρου που θα έδινε ομιλία ο Trump (60 λεπτά πριν το περιστατικό).
Στη συνέχεια εντοπίστηκε να περπατά με ένα αποστασιόμετρο, μια συσκευή που μοιάζει με τηλεσκόπιο (40 λεπτά πριν).
Eντοπίστηκε αργότερα από τη Μυστική Υπηρεσία στην οροφή (20 λεπτά πριν), και μάλιστα τον είδαν πολίτες που παρευρέθησαν στη συγκέντρωση και οποίοι έδειχναν και φώναζαν «είναι στην ταράτσα, έχει όπλο», ενώ ο Trump έδωσε την ομιλία του (2 λεπτά πριν).
Τέλος, έστρεψε το τουφέκι του κατά αξιωματικού (30 δευτερόλεπτα πριν).
Στη συνέχεια, έριξε οκτώ πυροβολισμούς στον Trump τραυματίζοντας το αυτί του πρώην Προέδρου (ο Trump έγειρε το κεφάλι του για να διαβάσει κάτι στην οθόνη) και χτυπώντας τρεις πολίτες – ένας από αυτούς πέθανε.
Ο Crooks σκοτώθηκε τελικά από ελεύθερη σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας.
Πριν από όλα αυτά, σε κανένα χρονικό σημείο δεν τον ρώτησε κανείς κάτι, δεν του ζητήθηκε να φύγει, δεν συνελήφθη, δεν πυροβολήθηκε – πυροβολήθηκε μόνον αφού επιτέθηκε στον πρώην Πρόεδρο.
Δεν είναι περίεργο που η ίδια η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ερευνάται από την Εσωτερική Ασφάλεια, ενώ η διευθύντρια Kimberly Cheatle αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης