Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Με βόμβα «κρυμμένη» δύο μήνες στον ξενώνα του, εξόντωσαν τον Haniyeh

New York Times: Με βόμβα «κρυμμένη» δύο μήνες στον ξενώνα του, εξόντωσαν τον Haniyeh
Η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως
Ο θάνατος του Ismail Haniyeh δεν προήλθε από κατευθυνόμενο πύραυλο αλλά από βόμβα, αποκαλύπτουν οι New York Times, αναφέροντας πως ο ηγέτης της Hamas δολοφονήθηκε μετά από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που εισήχθη κρυφά στον ξενώναόπου διέμενε, στην Τεχεράνη.
Η εφημερίδα επικαλείταο μαρτυρίες από επτά αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών, και έναν Αμερικανό αξιωματούχο.
Μάλιστα, οι Ιρανοί αξιωματούχοι που αναφέρονται στο άρθρο δεν γνωρίζουν πώς και πότε τοποθετήθηκε η βόμβα στο δωμάτιο.
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί πριν από περίπου δύο μήνες στον ξενώνα, ο οποίος διοικείται και προστατεύεται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου συγκροτήματος, γνωστού ως Neshat, σε μια αριστοκρατική γειτονιά της βόρειας Τεχεράνης.
Η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, πρόσθεσαν οι πηγές, μόλις επιβεβαιώθηκε ότι βρισκόταν μέσα στο δωμάτιό του στον ξενώνα.
Από την έκρηξη σκοτώθηκε και ένας σωματοφύλακας.

Εκπρόσωποι από Ιράν, Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη θα συναντηθούν απόψε στην Τεχεράνη

Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι μαζί με εκπροσώπους περιφερειακών συμμάχων του Ιράν από τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη, θα συναντηθούν σήμερα προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των παλαιστινιακών οργανώσεων Hamas και Ισλαμικός Τζιχάντ που είναι σύμμαχοι του Ιράν, των Houthis της Υεμένης, της Hezbollah του Λιβάνου και ιρακινών αντιστασιακών οργανώσεων θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στην Τεχεράνη, ανέφεραν πέντε πηγές στο πρακτορείο Reuters, που αρνήθηκαν να κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης