Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν - Για επιθέσεις στην Κριμαία τα F-16 - Τα Su-35 θα τα διαλύσουν

Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν - Για επιθέσεις στην Κριμαία τα F-16 - Τα Su-35 θα τα διαλύσουν
Tα F-16 δεν θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά στην έκβαση του πολέμου λένε Ρώσοι ειδικοί
Σε αποκαλύψεις για τις προθέσεις της Δύσης σχετικά με την αποστολή που θα κληθούν να φέρουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο ουκρανικό μέτωπο προχωρούν Ρώσοι ειδικοί, οι οποίοι ωστόσο συγκλίνουν στο ότι τα F-16 δεν θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά στην έκβαση του πολέμου.
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Alexander Kovalenko υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα αεροσκάφη αυτή για επιθέσεις στην Κριμαία, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την χρήση τους και ως όπλα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυραύλων αέρος – αέρος AIM-120 AMRAAM.
Όπως λέει ο Kovalenko, οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να καταρρίψουν στόχους που βρίσκονται σε απόσταση 150 με 180 χιλιομέτρων.

Στοχευμένες επιθέσεις

Παρόλο αυτά, επισημαίνει πως τα F-16 προορίζονταν από την αρχή για «ένα τελείως διαφορετικό θέατρο επιχειρήσεων», επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να σταλούν απαραίτητα «στο επίκεντρο των συγκρούσεων».
«Ο αρχικός μικρός αριθμός τους υποδηλώνει μια πιο στοχευμένη, «πολύτιμη» χρήση» επισημαίνει ο Kovalenko, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Μάλιστα ο Kovalenko τονίζει ότι οι Ουκρανοί έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρο τους μια περιοχή, όπου στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν με αποτελεσματικό τρόπο όλες τις δυνατότητες των F-16.
«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η περιοχή θα είναι η Κριμαία» λέει ο Kovalenko.

Τα Su-35 θα τα διαλύσουν

Από την πλευρά του ο Vladimir Mikhailov, πρώην αρχηγός της ρωσικής αεροπορίας, εκτιμά ότι είναι «μπερδεμένη» η μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του στο NEWS.ru ο Mikhailov υποστήριξε ότι το F-16 δεν θα φέρει πολλά οφέλη στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Και όπως λέει, ο λόγος για αυτό είναι ότι τα F-16 δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στο ρωσικό μαχητικό Su – 35.
«Το F-16 είναι χειρότερο από το ρωσικό Su-35, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι τώρα το καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο.
Είναι παράλογο να σύρουν παλιά F-16 σε μια σύγχρονη σύγκρουση» επισήμανε ο Mikhailkov.

Κανένα όφελος για το Κίεβο

Όπως λέει ο Mikhailkov, «στη Δύση θέλουν να βγάλουν χρήματα από αυτό» καθώς δίνουν τα «σκουπίδια» στους Ουκρανούς.
«Δεν θα διαρκέσει για πολύ και δεν θα φέρει κανένα όφελος στο Κίεβο.
Είναι μια απερίσκεπτη προσέγγιση εκ μέρους των Ουκρανών» υποστηρίζει ο Ρώσος πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας.
Σύμφωνα με τον Mikhailkov, σε μια θεωρητική αερομαχία των F-16 με ένα Su-35, η νίκη θα είναι σίγουρα με το ρωσικό μαχητικό.

Απλά δεν μπορούν

Μάλιστα επικαλείται την πρόσφατη κατάρριψη ενός MiG – 29, το οποίο ήταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το ρωσικό Su-35.
«Αλλά το F-16 δεν μπορεί να πολεμήσει σε τέτοια εμβέλεια» υπογραμμίζει ο Mikhailkov.
Αυτή άλλωστε είναι και η επίσημη θέση του Κρεμλίνου, το οποίο υποστηρίζει πως τα F-16 θα εμφανιστούν, αλλά σταδιακά θα αρχίσουν να καταρρίπτονται και… να εξαφανίζονται με συνέπεια να μην έχουν κάποια σημαντική επίδραση στο μέτωπο και στην έκβαση του πολέμου.

Ανάλυση TASS: Θέλουν 10πλάσιο αριθμό μαχητικών

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση σχετικά με τα μαχητικά F-16 στην Ουκρανία προχωρά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις θέσεις απόστρατων Ρώσων πιλότων.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα μαχητικά αεροσκάφη που πρόκειται να δώσει η Δύση – εκτιμάται πως σε βάθος χρόνου θα δοθούν 50, αν και έως τα τέλη του 2024 δεν αναμένονται περισσότερα από 20 – δεν επαρκούν για να αλλάξουν κατά κάποιο τρόπο σημαντικά τις εξελίξεις στο μέτωπο και στην έκβαση του πολέμου.
Κατά τους Ρώσους ειδικούς, για να συμβεί κάποια πραγματική αλλαγή θα πρέπει ο αριθμός των μαχητικών που θα δώσει η Δύση στο Κίεβο να είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος.
Σύμφωνα με το TASS, υπάρχει πιθανότητα τα F-16 να χρησιμοποιηθούν ως «όπλα αεράμυνας», δηλαδή για να καταρρίπτουν τους πυραύλους και τα drones που εκτοξεύει ο ρωσικός στρατός.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι δεν είναι ακόμα σαφές τι όπλα θα φέρουν αυτά τα αεροσκάφη.
Για αυτό το λόγο, τονίζεται ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία αξιόπιστη φωτογραφία ή βίντεο του F-16 στην Ουκρανία.
Εάν τα μαχητικά σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αεράμυνας, τότε πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν πυραύλους αέρος-αέρος μικρού ή μεσαίου βεληνεκούς, όπως το AIM-9 Sidewinder ή το AMRAAM AIM-120 σε κάποια από τις τροποποιήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης