Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθετη και πάλι η Μυστική Υπηρεσία - Είχε πληροφορίες για τις ύποπτες κινήσεις του Crooks μισή ώρα πριν πυροβολήσει τον Trump

Έκθετη και πάλι η Μυστική Υπηρεσία - Είχε πληροφορίες για τις ύποπτες κινήσεις του Crooks μισή ώρα πριν πυροβολήσει τον Trump
Ούτε η Μυστική Υπηρεσία, ούτε η προσωπική ασφάλεια του Trump «ήξεραν ότι ο δράστης έφερε όπλο» μέχρι τη στιγμή που άνοιξε πυρ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία
Σχεδόν μισή ώρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας τουπρώην προέδρου Donald Trump σε προεκλογική συγκέντρωση στο Butler της Pennsylvania, η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ έλαβε πληροφορίες για ένα ύποπτο άτομο στην ταράτσα ενός κοντινού κτιρίου,  ο οποίος φυσικά δεν είναι άλλος από τον 20χρονο δράστη της επίθεσης Thomas Matthew Crooks.
Μάλιστα, στη σχετική παραδοχή προέβη, μέσω συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Ronald Rowe.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που δημοσίευσε η Υπηρεσία, στις 5:45 μ.μ., τοπικοί αξιωματούχοι επιβολής του νόμου ειδοποίησαν τον επικεφαλής της ομάδας ελεύθερου σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας για έναν «ύποπτο άνδρα» στην ταράτσα ενός κοντινού κτιρίου και έστειλαν δύο φωτογραφίες του.
Στις 5:53 μ.μ., ο επικεφαλής της ομάδας ελεύθερου σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας ειδοποίησε τους υφισταμένους του.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τον Rowe, ούτε η Μυστική Υπηρεσία ούτε η προσωπική ασφάλεια του Trump «ήξεραν ότι ο δράστης έφερε όπλο» μέχρι τη στιγμή που άνοιξε πυρ, ήτοι στις 6:11 μ.μ.
Η Secret Service, η οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υπό το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, παρέχει κατά κύριο λόγο ασφάλεια για την ανώτατη ηγεσία της χώρας και τους ξένους ηγέτες σε αμερικανικό έδαφος.
Μέχρι το 2003, αυτή η ειδική υπηρεσία, η οποία έχει το καθεστώς ομοσπονδιακής υπηρεσίας επιβολής του νόμου, ήταν μέρος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Αυτό εξηγήθηκε από το γεγονός ότι ιδρύθηκε το 1865 για την καταπολέμηση της παραχάραξης του εθνικού νομίσματος των ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια οι λειτουργίες του επεκτάθηκαν σημαντικά με έμφαση στην φύλαξη των προέδρων και των υπουργών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης