Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η Ουκρανία ανησυχεί μήπως Ρωσία και ΗΠΑ μυστικά διαπραγματευτούν… για την τύχη της Ουκρανίας

Washington Post: Η Ουκρανία ανησυχεί μήπως Ρωσία και ΗΠΑ μυστικά διαπραγματευτούν… για την τύχη της Ουκρανίας
Στο Κίεβο, τονίζει η Washington Post, «φοβούνται εδώ και καιρό» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ξεκινήσουν «μυστικές διαπραγματεύσεις» με τη Ρωσία για μια διευθέτηση στην Ουκρανία
Οι ουκρανικές αρχές και οι πολίτες της παρακολουθούν με ανησυχία τα αποτελέσματα της ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που δείχνει ότι η Ρωσία και η Δύση μπορούν να διαπραγματευτούν αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Washington Post.
Όπως σημειώνει η Washington Post, πολλοί στην Ουκρανία αναρωτήθηκαν τι θα μπορούσε να σημαίνει για τη χώρα τους η συμφωνία που συνήφθη με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Κίεβο, τονίζει η Washington Post, «φοβούνται εδώ και καιρό» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ξεκινήσουν «μυστικές διαπραγματεύσεις» με τη Ρωσία για μια διευθέτηση στην Ουκρανία.
«Αλλά οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι η χώρα τους επιβιώνει χάρη στα όπλα και τα χρήματα που έχουν χορηγηθεί άσκοπα, και αποτελούν δανεικά από ξένες χώρες, εάν ένα από αυτά τα σωσίβια σπάσει, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα», αναφέρει η Washington Post.
Από την άποψη αυτή «η είδηση της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων - αποτέλεσμα μηνών επίπονων και περίπλοκων διπλωματικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ - έχει κάνει ορισμένους Ουκρανούς επιφυλακτικούς».
Νωρίτερα, η FSB της Ρωσίας ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, οκτώ Ρώσοι πολίτες που κρατήθηκαν και φυλακίστηκαν σε ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς και ανήλικα παιδιά, επέστρεψαν στην πατρίδα τους.
Μεταξύ αυτών που επέστρεψαν στη Ρωσία είναι ένας πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Γερμανία, γνωστός με το όνομα Krasikov.
Ρώσοι πολίτες ανταλλάχθηκαν με μια ομάδα ατόμων που ενεργούσαν προς το συμφέρον ξένων κρατών.
Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, η Ρωσία παρέδωσε 16 άτομα στο πλαίσιο της ανταλλαγής, μεταξύ των οποίων ο πρώην πεζοναύτης Paul Whelan και ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Evan Gershkovich, που καταδικάστηκαν στη Ρωσία για κατασκοπεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης