Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abbas (Παλαιστινιακή Αρχή): Το Ισραήλ δολοφόνησε τον Haniyeh για να επεκταθεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Abbas (Παλαιστινιακή Αρχή): Το Ισραήλ δολοφόνησε τον Haniyeh για να επεκταθεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
H δολοφονία Haniyeh θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί η επίθεση στη Γάζα είπε ο Abbas
Η δολοφονία του επικεφαλής της Hamas, Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη σκοπό είχε να παραταθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και να επεκταθεί στη Μέση Ανατολή υποστήριξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί η επίθεση και να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti o Abbas.
«Το θεωρούμε αυτό άνανδρη ενέργεια και επικίνδυνη εξέλιξη στην ισραηλινή πολιτική.
Οι ισραηλινές αρχές κατοχής πρέπει να εγκαταλείψουν τις φιλοδοξίες τους και να τερματίσουν την επίθεσή τους εναντίον του λαού μας και της υπόθεσής μας, να συμμορφωθούν προς το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσουν την αραβική πρωτοβουλία για την ειρήνη, καθώς και άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός και απόσυρση (των ενόπλων δυνάμεών τους) από τη Λωρίδα της Γάζας» τόνισε ο Abbas, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης