Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο κι όμως ... αμερικανικό: Χημική ουσία που χρησιμοποιείται για καύση πυραύλων εντοπίστηκε σε τρόφιμα - Τι προκαλεί

Απίστευτο κι όμως ... αμερικανικό: Χημική ουσία που χρησιμοποιείται για καύση πυραύλων εντοπίστηκε σε τρόφιμα - Τι προκαλεί
Η εν λόγω χημική ουσία, το υπερχλωρικό, έχει συνδεθεί με πιθανή εγκεφαλική βλάβη σε έμβρυα και νεογνά και με προβλήματα του θυρεοειδούς στους ενήλικες
Μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων και πυροτεχνήματα βρέθηκε σε προϊόντα διατροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Consumer Reports.
Οι εν λόγω χημικές ουσίες, το υπερχλωρικά, έχουν συνδεθεί με πιθανή εγκεφαλική βλάβη σε έμβρυα και νεογνά και με προβλήματα του θυρεοειδούς στους ενήλικες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σε είδη παντοπωλείου και φαστ φουντ.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι ορισμένα από αυτά τα «ύποπτα» προϊόντα, στα οποία εντοπίστηκαν οι χημικές ουσίες, καταλώνονται από μικρά παιδιά.
Επιπλέον, οι ουσίες βρέθηκαν σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και σνακ.
Σημειώνεται ότι προϊόντα συσκευασμένα σε πλαστικό περιέχουν περισσότερα υπερχλωρικά από αυτά που συσκευάζονται σε χαρτί.
Εν τω μεταξύ, δεκάδες κρούσματα λιστερίωσης, λοιμώδους νόσου που προκαλείται από βακτήρια, καταγράφονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης