Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Σερβία – Με έγχρωμη επανάσταση στις 10/8 Δύση και αντιπολίτευση σχεδιάζουν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Vucic

Συναγερμός στη Σερβία – Με έγχρωμη επανάσταση στις 10/8 Δύση και αντιπολίτευση σχεδιάζουν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Vucic
Σερβική εφημερίδα αποκαλύπτει σχέδιο εξόντωσης του Σέρβου προέδρου μετά από διαδηλώσεις στις 10 Αυγούστου
Η φιλοδυτική αντιπολίτευση στη Σερβία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου στο Βελιγράδι προκειμένου να καταλάβει το προεδρικό μέγαρο και να εξοντώσει τον πρόεδρο της χώρας Alexandar Vucic, αποκαλύπτει η εφημερίδα Vecernje Novosti.
«Στην τελευταία φάση του σχεδίου για τις 10 Αυγούστου, οι διοργανωτές των διαμαρτυριών, εάν πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετός κόσμος στο πλήθος που είναι έτοιμος να καταφύγει στη βία, θα καλέσουν τους διαδηλωτές να κινηθούν ξαφνικά προς το προεδρικό μέγαρο και εν μέσω αναταραχών να συλλάβουν και στη συνέχεια να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Vucic.
Εάν τα καταφέρουν, θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία άνευ προηγουμένου μέσω των δικών τους μέσων ενημέρωσης και των φιλικών δυτικών ΜΜΕ, με στόχο να δείξουν ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα αυθόρμητης έκφρασης λαϊκής δυσαρέσκειας και όχι πράξη οργανωμένου εγκλήματος από την αντιπολίτευση και τους ξένους.
Θα χρησιμοποιήσουν το αφήγημα ότι οι λεγόμενες περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες ήταν μια γνήσια λαϊκή εξέγερση από την αρχή, παρόλο που μέχρι τώρα έχουμε δει και καταγράψαμε αμέτρητα παραδείγματα ότι σχεδόν όλες οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και τους δορυφόρους τους», αναφέρει το άρθρο.

Η Ρωσία παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η αξιολόγηση της κατάστασης στη Σερβία έδειξε πως κακόβουλες δυνάμεις επανέλαβαν τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας.
«Μια ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στη φιλική Σερβία δείχνει νέες προσπάθειες από ορισμένες κακόβουλες δυνάμεις να ενεργοποιήσουν ένα γνωστό καταστροφικό οπλοστάσιο προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση σε αυτή τη χώρα», τόνισε σχετικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Διευκρινίζεται ότι κακόβουλες δυνάμεις επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν υποκείμενα μακριά από την πολιτική για να προκαλέσουν δυσαρέσκεια στην κοινωνία της χώρας προκειμένου να δυσφημήσουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Σερβίας, προσέθεσε.
Επιπλέον, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας ξεκαθάρισε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί τέτοιες τακτικές καταστροφικές και ανεύθυνες.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά εμποδίζουν επίσης την εφαρμογή μιας ανεξάρτητης πορείας τόσο στις εσωτερικές υποθέσεις της δημοκρατίας όσο και στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το περιβαλλοντικό πρόσχημα για τις διαδηλώσεις

Στις 19 Ιουλίου, η Σερβία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για στρατηγική εταιρική σχέση στον τομέα των πρώτων υλών, με το Βελιγράδι να καλείται για περιβαλλοντικά καθαρή παραγωγή στη Σερβία.
Η σερβική αντιπολίτευση είναι κάθετα αντίθετη στην πιθανή εξόρυξη λιθίου, λέγοντας ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και να βλάψει το περιβάλλον.
Για τον λόγο καλεί σε διαμαρτυρίες.

novosti.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης