Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σατανική σύνδεση μεταξύ της ουκρανικής επίθεσης στο Kursk με την δολιοφθορά στους Νord Stream και την ΕΕ

Η σατανική σύνδεση μεταξύ της ουκρανικής επίθεσης στο Kursk με την δολιοφθορά στους Νord Stream και την ΕΕ
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την θρασύτατη πρόκληση; - Ένας σμπάρος, δύο τριγώνια!
Κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί, χωρίς βαθιά πληροφόρηση, τι είδους... σατανική σύνδεση υπάρχει μεταξύ της ουκρανικής επίθεσης στο Kursk από την Ουκρανία, με την δολιοφθορά στους Νord Stream και την ΕΕ, την οποία αναδεικνύει ο Σλοβάκος Ευρωβουλευτής Milan Uhrik.
Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο για το 2024 αυτή την εβδομάδα
μετά την είδηση ​​για την εισβολή στην περιοχή Kursk της Ρωσίας από την Ουκρανία και τον βομβαρδισμό της πόλης Sudzha.
Με έδρα τον σταθμό μέτρησης φυσικού αερίου Sudzha, η πόλη είναι η μόνη επιχειρησιακή διαδρομή για τη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την θρασύτατη πρόκληση; - Ένας σμπάρος, δύο τριγώνια!

Η επίθεση εξυπηρετεί δύο διαφορετικές κατηγορίες στόχων με έναν και δύο αποδέκτες αντίστοιχα:
Η πρώτη κατηγορία αφορά στη Ρωσία:
η επίθεση στόχευε να την αιφνιδιάσει, να αποσπάσει δυνάμεις από το ουκρανικό μέτωπο, να την εξευτελίσει, να την οδηγήσει ίσως σε διαφορετικό καθεστώς διαπραγματεύσεων και ήδη έχει αποτύχει.

Η δεύτερη κατηγορία έχει στόχο την Ευρώπη:
Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι πίσω από την θρασύτατη εισβολή του καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή Kursk της Ρωσίας και τις προσπάθειες να βομβαρδίσει και να καταλάβει τον σταθμό μέτρησης αερίου Sudzha, δήλωσεο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Milan Uhrik στο Sputnik.
«Ο πρώτος λόγος...
- είναι η εγγύτητα της περιοχής και η ανάγκη του ουκρανικού καθεστώτος να δείξει στους δυτικούς χορηγούς του κάποιες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης
», εξήγησε ο Uhrik, ηγέτης του Κινήματος της Δημοκρατίας.

«Ο δεύτερος στόχος...
- είναι να αποσταθεροποιηθούν οι χώρες που αγοράζουν φθηνές πρώτες ύλες από τη Ρωσία και ταυτόχρονα δεν θέλουν να προμηθεύουν όπλα στη σύγκρουση», πρότεινε ο πολιτικός, αναφερόμενος στη Σλοβακία και την Ουγγαρία, των οποίων οι αντίστοιχες ηγεσίες αντιτάχθηκαν σθεναρά στη μεταφορά όπλα στο Κίεβο, και συνέχισαν να αγοράζουν ρωσικές προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου που διέρχονται μέσω της Ουκρανίας για να εξασφαλίσουν την ενεργειακή τους ασφάλεια.

Πως γεννήθηκε η... ιδέα της σύγκρουσης

«Ένα τέτοιο σενάριο και εκτέλεση δεν έπρεπε και ίσως δεν μπορούσε να γεννηθεί στο μυαλό των εκπροσώπων του ουκρανικού καθεστώτος.
Είμαι πεποισμένος ότι εφευρέθηκε από τους ίδιους ανθρώπους… που εμπνεύστηκαν και ενορχήστρωσαν την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II», τόνισε ο Uhrik, αναφερόμενος στην επίθεση δολιοφθοράς του αγωγού Nord Stream τον Σεπτέμβριο του 2022 – η οποία κατέστρεψε τρεις από τις τέσσερις γραμμές του δικτύου και αφαίρεσε την Κεντρική Ευρώπη από βασική πηγή αξιόπιστης και φθηνής ρωσικής ενέργειας.
Σε μια εκρηκτική έκθεση το 2023 βασισμένη σε μαρτυρία από αξιόπιστη πηγή, ο βετεράνος Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh αποκάλυψε ότι το δίκτυο των Nord Stream υπέστη δολιοφθορές από δύτες του αμερικανικού ναυτικού σε συντονισμό με το νορβηγικό ναυτικό υπό την κάλυψη ασκήσεων στη Βαλτική Θάλασσα.

Η ρωσική Gazprom διοχέτευε σχεδόν 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω του αγωγού που διέρχεται από τη Sudzha στην περιοχή Kursk δυτικά μέσω της Ουκρανίας το 2023, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4,5% της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου της ΕΕ.
Το δρομολόγιο αυτό εξυπηρετεί τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Ιταλία, με τρία πρώην έθνη να είναι κλειστά στη ξηρά και να είναι αδύνατο να εκπληρώσουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον απογαλακτισμό τους από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Η επίθεση στην περιοχή του Kursk είναι η δεύτερη ενεργειακή πρόκληση του Κιέβου με στόχο τη Σλοβακία και την Ουγγαρία τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον Ιούλιο, η Μπρατισλάβα και η Βουδαπέστη ήρθαν σε διπλωματική σύγκρουση με το Κίεβο, αφού το τελευταίο εμπόδισε τη διέλευση των προμηθειών πετρελαίου μέσω της Ουκρανίας που παραδίδονταν από τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Lukoil.
Η Σλοβακία και η Ουγγαρία έκαναν έκκληση στις Βρυξέλλες για υποστήριξη, αλλά δεν την πήραν, με αποτέλεσμα ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto να κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «συντονίζει» τις ενέργειες του Κιέβου.
Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να οδηγήσει την ΕΕ σε «πλήρη εξάρτηση από τους ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ» διακόπτοντας την πρόσβαση στις ρωσικές προμήθειες.
«Μια κυρίαρχη κυβέρνηση θα χρησιμοποιούσε όλο το διπλωματικό της βάρος για να διασφαλίσει ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή της ασφάλεια.

Μια κυρίαρχη κυβέρνηση δεν θα υποστήριζε ένα τέτοιο καθεστώς που λειτουργεί άμεσα ενάντια στα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των πολιτών της.

Θα δούμε ποια κυβέρνηση θα έχει το θάρρος να ενεργήσει με κυριαρχία», είπε ο Uhrik, όταν ρωτήθηκε τι είδους αντίδραση περιμένει από τις αρχές της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.
Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας αιφνιδιαστική εισβολή στην περιοχή Kursk της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου, στέλνοντας έως και 10.000 στρατιώτες και 600 τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή, πυροδοτώντας σκληρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.
Η Ρωσία ανέπτυξε εκ νέου εφεδρείες μεγάλης κλίμακας στην περιοχή για να αποκρούσει και να περιορίσει τις επιθέσεις, εκκενώνοντας αμάχους και συμμετέχοντας σε μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμούς και βομβαρδισμούς ουκρανικών θέσεων χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και πυροβολικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης