Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Fake news του Politico το hacking στα e-mail της εκστρατείας του Donald Trump

Ιράν: Fake news του Politico το hacking στα e-mail της εκστρατείας του Donald Trump
Η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό ή κίνητρο να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές
Η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για τον ρόλο της Τεχεράνης στο hacking της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και Ρεπουμπλικανό υποψήφιου Donald Trump, λέγοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν έχει κανένα σκοπό ή κίνητρο να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές την Κυριακή 11 Αυγούστου.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του IRNA, η ιρανική αποστολή, σε δήλωσή της, απέρριψε την αναφορά που δημοσιεύτηκε από την Politico, σχετικά με τον ρόλο του Ιράν στο hacking της εκστρατείας Trump και ότι άρχισε να λαμβάνει email από έναν ανώνυμο λογαριασμό που περιέχει εσωτερικά έγγραφα.
Δεν ισχύουν αυτές οι ειδήσειςς καθώς η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό ή κίνητρο να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η δήλωση της αποστολής απαντά στον ισχυρισμό του Politico.
Ο εκπρόσωπος του Trump , Steven Cheung, υποστήριξε επίσης, σε δήλωση, ότι ελήφθησαν εσωτερικά έγγραφα από έναν ανώνυμο λογαριασμό που «σκόπευε να παρέμβει στις εκλογές του 2024 και να σπείρει χάος σε όλη τη δημοκρατική μας διαδικασία».
Η εκστρατεία του Trump επεσήμανε επίσης μια έκθεση της Microsoft τον Ιούνιο που ισχυριζόταν ότι hacker που συνδέονται με το Ιράν προσπάθησαν να εισχωρήσουν κρυφά στον λογαριασμό ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου μιας προεδρικής εκστρατείας που δεν κατονομαζόταν, σημειώνοντας ότι η εισβολή έγινε χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός πρώην ανώτερου στελέχους σύμβουλος.
Η έκθεση δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του αξιωματούχου, αλλά ο Cheung, χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο, έστρεψε το δάχτυλό του στο Ιράν.
«Οι Ιρανοί γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος Trump θα σταματήσει τη βασιλεία του τρόμου όπως έκανε στα πρώτα τέσσερα χρόνια του στον Λευκό Οίκο» σημείωσε ο Cheung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης