Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στήριξη στη Βόρεια Κορέα με ... 447 κατσίκες

Ρωσία: Στήριξη στη Βόρεια Κορέα με ... 447 κατσίκες
Αναμένεται να παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα για τα παιδιά της Βόρειας Κορέας προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση από τις ελλείψεις τροφίμων στη χώρα
«Κατσίκες σε ανταλλαγή για όπλα;» διερωτάται με νόημα το Politico μεταδίδοντας την είδηση ότι ο Vladimir Putin έστειλε στον Kim Jong Un εκατοντάδες ... αμνοερίφια.
Μετά τη διμερή σύνοδο των ηγετών τον περασμένο Ιούνιου όπου συζητήθηκε η κοινή τους συνεργασία, η Μόσχα έστειλε ένα δώρο στην Πιονγιάνγκ: 447 κατσίκες στην βορειοκορεάτικη πόλη Rason, ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης της γεωργικής ασφάλειας Rosselkhoznadzor.
Οι κατσίκες, που εστάλησαν από την Αγία Πετρούπολη, είναι η πρώτη δόση από ζώα φάρμας που σκοπεύει να στείλει η Ρωσία στην Βόρεια Κορέα.
Αναμένεται να παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα για τα παιδιά της Βόρειας Κορέας προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση από τις ελλείψεις τροφίμων στη χώρα.
Σύμφωνα με το Human Rights Watch, 10,7 από τα 25,9 εκατ. του συνολικού πληθυσμού της Βόρειας Κορέας, είναι υποσιτισμένα, ενώ το 18% των παιδιών παρουσιάζουν ασθενή ανάπτυξη.
Η Ρωσία έχει βελτιώσει περαιτέρω τις στενές της σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα από την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή της στη Μόσχα και έχει κατηγορηθεί ότι έχει παράσχει όπλα στη Ρωσία βοηθώντας τη στο πεδίο της μάχης.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Βόρεια Κορέα έχουν αρνηθεί στο παρελθόν την συμβολή της Πιονγιάνγκ με οπλικό υλικό.
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Βόρεια Κορέα, ο Vladimir Putin συνυπέγραψε με τον Kim σύμφωνο για αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός από τους συμμετέχοντες» και αποτελεί μέρος μιας ευρείας συνθήκης που καλύπτει τα πάντα, από την εκπαίδευση μέχρι τη γεωργία και τον τουρισμό, σύμφωνα με ρωσικά μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης