Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος στη Wall Street στον απόηχο του πληθωρισμού στο 2,9% – Στο + 0,46% ο Dow Jones, στο +0,14% ο Nasdaq

Μικρή άνοδος στη Wall Street στον απόηχο του πληθωρισμού στο 2,9% – Στο + 0,46% ο Dow Jones, στο +0,14% ο Nasdaq
Οι επενδυτές αναλύουν από την μια, την ελαφρά υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ του Ιουλίου στο 2,9% από 3% τον Ιούνιο και από την άλλη μια σημαντική εβδομαδιαία άνοδο κατά 16,8% στις αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια
Με μικρή άνοδο κινούνται οι μετοχές στη Wall Street παρά τη δημοσιοποίηση πιο ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές αναλύουν από την μια, την ελαφρά υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ του Ιουλίου στο 2,9% από 3% τον Ιούνιο και από την άλλη μια σημαντική εβδομαδιαία άνοδο κατά 16,8% στις αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια και πώς αυτό θα επηρεάσει τις μελλοντικές αποφάσεις από νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.
Σταθεροποιητικές είναι οι τάσεις και στα αμερικανικά ομόλογα, με το 10ετές στο 3,86% και το 2ετές στο 3,94%, με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει.
Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.
Ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος για το E-Trade από τη Morgan Stanley δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τώρα το πρωταρχικό ερώτημα είναι εάν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα».
«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό η χρηματιστηριακή αγορά να συνεχίσει ανοδικά για το υπόλοιπο του έτους και να παράγει επιπλέον κέρδη 5%», δήλωσε ο Skyler Weinand, επικεφαλής επενδύσεων στη Regan Capital.
«Οι ισολογισμοί των επιχειρήσεων είναι πολύ ισχυροί και μπορούμε να προβλέψουμε κάποια επιπλέον πολλαπλή επέκταση μαζί με σταθερά κέρδη και μέτρια ανάπτυξη», δήλωσε.


Ειδικότερα στη Wall Street οι δείκτες κινούνται ως εξής:

Ο Dow Jones στο +0,46%

Ο S&P 500 στο +0,34%

Ο Nasdaq στο +0,14%


wall_green.JPG




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης