Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμείλικτη και ασύλληπτα σκληρή η ρωσική απάντηση σε ουκρανικό χτύπημα με... «βρώμικη βόμβα»

Αμείλικτη και ασύλληπτα σκληρή η ρωσική απάντηση σε ουκρανικό χτύπημα με... «βρώμικη βόμβα»
Η Ρωσία θα λάβει σκληρά στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα εάν η Ουκρανία εφαρμόσει σχέδιο για ανθρωπογενή καταστροφή
Αν επιβεβαιωθούν οι αναφορές που κυκλοφορούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζουν μια πυρηνική πρόκληση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χρήση και... «βρώμικης βόμβας», οι οποίες εμφανίστηκαν στις 16 Αυγούστου, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι αμείλικτα σκληρή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Ουκρανίας να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Kursk.

Το Κίεβο προφανώς σκοπεύει να κατηγορήσει αυτή την επίθεση τη Ρωσία και να ισχυριστεί ότι είχε σκοπό να δημιουργήσει πρόσχημα για χτυπήματα εναντίον ουκρανικών πυρηνικών σταθμών.

«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου με την υποστήριξη δυτικών προστάτων ως άμεση και ξεκάθαρη παραβίαση της διεθνούς σύμβασης που εγκρίθηκε από το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ της 13ης Απριλίου 2005 για την καταπολέμηση πράξεων πυρηνικής τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν επίσης ότι, εάν το Κίεβο εφαρμόσει τα «εγκληματικά του σχέδια» με στόχο την πρόκληση ανθρωπογενούς καταστροφής που θα προκαλούσε ραδιενεργό μόλυνση τεράστιων εδαφών στο «ευρωπαϊκό τμήμα της ηπείρου», η Ρωσία θα εφαρμόσει αμέσως «σκληρά αντίποινα με στρατιωτικά και στρατιωτικοτεχνικά μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης