Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Oυγγαρία παρακάμπτει τις απειλές της ΕΕ - Κανονικά προχωράει η πολιτική χαλάρωσης της visa για Ρώσους και Λευκορώσους

H Oυγγαρία παρακάμπτει τις απειλές της ΕΕ - Κανονικά προχωράει η πολιτική χαλάρωσης της visa για Ρώσους και Λευκορώσους
«Οι εθνικές κάρτες θα εκδοθούν σε Ρώσους και Λευκορώσους σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ» διαμηνύει η Βουδαπέστη
Οι ουγγρικές αρχές ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη χαλάρωση των θεωρήσεων για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας, δηλώνοντας ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες και τις απαιτήσεις ασφαλείας της ΕΕ.
Αυτό ανακοίνωσε ο Ούγγρος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Janos Bock, σε μια κίνηση που συνιστά ένα διπλωματικό τρόπο προκειμένου η Βουδαπέστη να τονίσει ότι θα προχωρήσει κανονικά στην εφαρμογή του μέτρου και ότι θα παραβλέψει τις έως τώρα απειλές.
«Οι εθνικές κάρτες θα εκδοθούν [σε Ρώσους και Λευκορώσους] σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ και λαμβάνοντας υπόψη πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια», ανέφερε ο υπουργός σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter).
Υπενθυμίζεται ότι επ' αφορμή της λήψης του ουγγρικού μέτρου για τις visa, αναδύθηκαν στην ΕΕ ακραίες φωνές που έκαναν λόγο ακόμα και για έξοδο της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης