Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε γραμμή Trump o Δημοκρατικός Γερουσιαστής Cadin: ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να προχωρήσουν σε αμοιβαίο έλεγχο των πυρηνικών

Σε γραμμή Trump o Δημοκρατικός Γερουσιαστής Cadin: ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να προχωρήσουν σε αμοιβαίο έλεγχο των πυρηνικών
Ολοένα και πιο επίμονα προκύπτει στην αμερικανική δημόσια σφαίρα το θέμα του αμοιβαίου ελέγχου των εξοπλισμών
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, o Δημοκρατικός Ben Cardin υποστήριξε ότι είναι απολύτως σημαντικό για τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν τις συνθήκες που προβλέπουν αμοιβαίο έλεγχο των στρατηγικών εξοπλισμών.
«Απολύτως, ναι, στόχος μας είναι να μειώσουμε την ποσότητα των όπλων σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τα πυρηνικά όπλα», τόνισε σχετικά ο Cardin στο Sputnik όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα και η Ουάσιγκτον πρέπει να διατηρήσουν τις διμερείς συνθήκες τους για τον έλεγχο των όπλων.
Ο Ben Cardin εξέφρασε επίσης την ελπίδα του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συνεχίσουν τον διάλογο για τον έλεγχο των όπλων με όλες τις πυρηνικές δυνάμεις μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Ναι, ελπίζω ότι αφότου επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, θα συνεργαστούμε με όλες τις πυρηνικές δυνάμεις, ιδιαίτερα για τον έλεγχο των όπλων», πρόσθεσε.
Ο γερουσιαστής σημείωσε ότι ενώ πιστεύει ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια νέα Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (START), μια τέτοια εξέλιξη δεν θα συμβεί σύντομα.
Υπενθυμίζεται, ότι σε μία διπλωματική κίνηση που αναμένεται να ταράξει τα νερά, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump, δήλωσε χθες 21/8 έτοιμος να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για τον αμοιβαίο έλεγχο των εξοπλισμών, θέτοντας ως στόχο μια συμφωνία κορυφής με τον πρόεδρο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης