Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο 5 δισ. δολ. συγκλονίζει την αγορά πιστώσεων άνθρακα της Γερμανίας

Σκάνδαλο 5 δισ.  δολ. συγκλονίζει την αγορά πιστώσεων άνθρακα της Γερμανίας

Πρόγραμμα πίστωσης άνθρακα επιτρέπει στις εταιρείες να αντισταθμίζουν τις εκπομπές υποστηρίζοντας έργα μείωσης του άνθρακα στο εξωτερικό μόνο που μερικά από αυτά ήταν ψευτικά ή υπερβολικά

Σκάνδαλο που κατακλύζει την αγορά πιστώσεων άνθρακα της Γερμανίας μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος δισεκατομμυρίων για τις επιχειρήσεις σύμφωνα με το businessinsider.

Το πρόγραμμα της χώρας επιτρέπει στους μεγαλύτερους παραγωγούς άνθρακα - όπως η Shell και άλλες εταιρείες πετρελαίου - να αντισταθμίσουν ορισμένες από τις εκπομπές τους υποστηρίζοντας έργα μείωσης του άνθρακα στο εξωτερικό.

Ωστόσο, δημοσιεύματα σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης φέτος αναφέρουν ότι ορισμένα έργα είναι παραπλανητικά στους ισχυρισμούς τους για μείωση των εκπομπών — και μερικά δεν υπάρχουν καθόλου.

Μια αναφορά στο Semafor την Τετάρτη σημειώνει ότι σε μια περίπτωση, ένας πληροφοριοδότης ενημέρωσε τη Shell ότι ένα έργο μείωσης του άνθρακα στο οποίο συμμετείχε ο γίγαντας του πετρελαίου ήταν, στην πραγματικότητα, μια φάρμα κοτόπουλων.

Σύμφωνα με βιομηχανικό όμιλο, το σκάνδαλο οδήγησε σε απώλεια εσόδων 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εταιρείες που εμπλέκονται σε ανεπαρκώς επαληθευμένα ή δόλια έργα.

Τον Δεκέμβριο, δημοσίευμα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι τα μισά από τα έργα στην Κίνα είναι πιθανώς πλαστά ή παραποιούν την αποτελεσματικότητά τους.

Το σκάνδαλο περιλαμβάνει πιστώσεις μείωσης εκπομπών ανάντη, οι οποίες παράγονται από τρίτες εταιρείες ενέργειας και πωλούνται σε παραγωγούς που θέλουν να αντισταθμίσουν το 1,2% των εκπομπών τους, σύμφωνα με εντολή της γερμανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης