Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA): Στην Ουκρανία αποδείχθηκε η βαθιά κρίση της δυτικής στρατιωτικής βιομηχανίας

Larry Johnson (πρώην CIA): Στην Ουκρανία αποδείχθηκε η βαθιά κρίση της δυτικής στρατιωτικής βιομηχανίας
"Οι Ουκρανοί έχουν πρακτικά εξαντλήσει ότι έλαβαν από τη Δύση. Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες,  ούτε η Ευρώπη κάθονται σε ένα σωρό αποθήκες γεμάτες με τανκ και πυροβολικό", σύμφωνα με τον Larry Johnson
Η ουκρανική σύγκρουση αποκάλυψε την ανικανότητα του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος να διατηρήσει μακροπρόθεσμες στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε o πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Οι Ουκρανοί έχουν πρακτικά εξαντλήσει ότι έλαβαν από τη Δύση. Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες,  ούτε η Ευρώπη κάθονται σε ένα σωρό αποθήκες γεμάτες με τανκ και πυροβολικό.
Έχουν τελειώσει.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια της ουκρανικής σύγκρουσης αποκάλυψαν ότι ότι η Δύση είναι πραγματικά αδύναμη όσον αφορά την ικανότητά της να υποστηρίξει τις μάχες.
Η βιομηχανική βάση έχει εξαφανιστεί και εξαρτώνται από την ξένη παραγωγή, καθώς και από ορυκτά και μέταλλα στα οποία δεν έχουν άμεση πρόσβαση, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού», σημείωσε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η κρίση παραγωγής στη Δύση γίνεται ακόμη πιο έντονη στο πλαίσιο της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
«Θα ήταν ένα πράγμα αν η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά υπάρχει και το Ισραήλ, που είναι πρώτο στη σειρά για να λάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξοπλισμού και η Ουκρανία έχει πλέον ξεθωριάσει στο παρασκήνιο», κατέληξε ο Larry Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης