Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τον πύραυλο - drone Palianytsia θέλουν οι Ουκρανοί να χτυπήσουν αεροδρόμια στη Ρωσία - «Από εκεί δεχθήκαμε 43.000 επιθέσεις»

Με τον πύραυλο - drone Palianytsia θέλουν οι Ουκρανοί να χτυπήσουν αεροδρόμια στη Ρωσία - «Από εκεί δεχθήκαμε 43.000 επιθέσεις»
Το όπλο τροφοδοτείται από έναν κινητήρα turbojet και εκτοξεύεται από μια πλατφόρμα εδάφους και όχι από μαχητικά αεροσκάφη
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου πυραύλου-drone Palianytsia, που έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια και να «καταστρέψει το επιθετικό δυναμικό του εχθρού».
Η πρώτη επιτυχημένη χρήση του νέου όπλου επιβεβαιώθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 24 Αυγούστου και ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του στις 25 Αυγούστου παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες για το έργο.
Το βίντεο ξεκινά τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει «43.000 τύπους διαφόρων πυραύλων και βομβών ολίσθησης στην Ουκρανία» κατά τη διάρκεια του πολέμου πλήρους κλίμακας, από αεροδρόμια που βρίσκονται βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος. Ο συμβολισμός του Palianytsia

«Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να χτυπήσουμε τους φορείς αυτών των όπλων - ρωσικά αεροσκάφη σε στρατιωτικά αεροδρόμια», προσθέτει.
Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων για επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία, έτσι είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί τα δικά της μέσα.
«Και εδώ είναι τα πρώτα αποτελέσματα – παρουσιάζοντας την Palianytsia, ένα ουκρανικό drone -πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς», αναφέρει το βίντεο.
Το όνομα του νέου όπλου είναι εξαιρετικά συμβολικό – καθώς αναφέρεται σε ένα είδος παραδοσιακού ουκρανικού ψωμιού, η λέξη «Palianytsia» είναι δύσκολο να την προφέρουν σωστά οι Ρώσοι, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος 24 ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια

Υπήρξε τουλάχιστον μία αναφορά ότι η εν λόγω λέξη χρησιμοποιήθηκε από Ουκρανούς για να ταυτοποιήσουν έναν Ρώσο πράκτορα.
Το βίντεο λέει ότι «σχεδόν τα πάντα για (τα Palianytsia) είναι απόρρητα», αλλά αποκαλύπτει ορισμένες νέες πληροφορίες.
«Τουλάχιστον 24 ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια βρίσκονται εντός του βεληνεκούς κρούσης του», αναφέρει, προσθέτοντας: «Η όλη ανάπτυξη ολοκληρώθηκε σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα – σε μόλις ενάμιση χρόνο».

Με κινητήρα turbojet

Αποκαλύπτει επίσης ότι το όπλο τροφοδοτείται από έναν κινητήρα turbojet και εκτοξεύεται από μια πλατφόρμα εδάφους και όχι από μαχητικά αεροσκάφη.
Σημειώνει επίσης ότι το κόστος του όπλου είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχά του.
«Το κίνητρο είναι σημαντικό – όσο πιο γρήγορα είναι έτοιμη η Palianytsia , τόσο περισσότερες ζωές μπορεί να προστατεύσει και τόσο λιγότερα δεινά θα υποστεί ο άμαχος πληθυσμός», καταλήγει το βίντεο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης