Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κατάρρευση του Pokrovsk το μεγαλύτερο στρατηγικό πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό – Οι Ρώσοι μπήκαν στην Myrnohrad

Η κατάρρευση του Pokrovsk το μεγαλύτερο στρατηγικό πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό – Οι Ρώσοι μπήκαν στην Myrnohrad
Η γραμμή Ukrainsk-Hirnyk νοτιοανατολικά του Pokrovsk στόχευε στη διεύρυνση της εξέχουσας θέσης της Ρωσίας στην κατεύθυνση του Pokrovsk και στην εξάλειψη των τρωτών σημείων στις ουκρανικές αντεπιθέσεις
Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν δύο άμεσες τακτικές προσπάθειες ως μέρος της συνεχιζόμενης επιθετικής τους επιχείρησης για την κατάληψη του Pokrovsk — μια τακτική προσπάθεια κατά μήκος της γραμμής Novohrodivka-Hrodivka ανατολικά του Pokrovsk για να καταλάβουν το Myrnohrad και να φθάσουν στο Pokrovsk και μια άλλη τακτική προσπάθεια κατά μήκος του Selydove.
Η γραμμή Ukrainsk-Hirnyk νοτιοανατολικά του Pokrovsk στόχευε στη διεύρυνση της εξέχουσας θέσης της Ρωσίας στην κατεύθυνση του Pokrovsk και στην εξάλειψη των τρωτών σημείων στις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θεωρεί και τις δύο αυτές τακτικές προσπάθειες ως επιθυμητές προϋποθέσεις για την έναρξη μιας εντατικής επιθετικής προσπάθειας εναντίον του ίδιου του Pokrovsk.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής στρατηγός Aleksandr Syrskyi δήλωσε στις 29 Αυγούστου ότι οι πιο έντονες μάχες στην κατεύθυνση του Pokrovsk συνεχίζονται στα ανατολικά προάστια της Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk), νοτιοδυτικά της Hrodivka κοντά στο Krasnyi Yar, εντός της Novohrodivka (νοτιοανατολικά) του Pokrovsk, και αμέσως ανατολικά του Selydove κοντά στο Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Τα ρωσικά κέρδη σε αυτές τις περιοχές τις τελευταίες ημέρες είναι εντυπωσιακά.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα νοτιοανατολικά προάστια του Myrnohrad (αμέσως ανατολικά του Pokrovsk) και άρχισαν μάχες με ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη, αν και ένας ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής περιέγραψε τις ρωσικές δυνάμεις που δρουν στην πόλη ως ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης.
Οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει σε μεγάλο μέρος του ανατολικού Selydove και έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν στα βορειοανατολικά προάστια του Ukrainsk-Hirnyk…

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να προσπαθούν να διατηρήσουν το ρυθμό προέλασής τους κατά μήκος της γραμμής Novohrodivka-Hrodivka για να καταλάβουν γρήγορα το Myrnohrad και να φτάσουν στα περίχωρα του Pokrovsk.
Η αναφερόμενη ρωσική προέλαση από τη Novohrodivka προς τα περίχωρα του Myrnohrad πιθανότατα στοχεύει να παρακάμψει αυτό που ρωσικές πηγές έχουν χαρακτηρίσει ως κύριες αμυντικές θέσεις της Ουκρανίας βορειοδυτικά και δυτικά της Hrodivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις τύλιξαν πρόσφατα τις ουκρανικές θέσεις νοτιοανατολικά του Pokrovsk κατά μήκος της δεξαμενής Karlivske και ώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από θέσεις στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ελπίζουν να επιτύχουν παρόμοιο αποτέλεσμα προσπαθώντας να τυλίξουν τις ουκρανικές θέσεις μεταξύ Myrnohrad και Hrodivka.
Οι ρωσικές προσπάθειες για την κατάληψη του Myrnohrad δεν αποκλείουν τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν μέχρι τα ανατολικά προάστια του Pokrovsk και ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα επιδιώξει αυτούς τους τακτικούς στόχους παράλληλα.

Οι αναφερόμενες ρωσικές προόδους στο Selydove και προς την κατεύθυνση του Ukrainsk και του Hirnyk πιθανότατα στοχεύουν στην εξάλειψη ενός σχετικά μεγάλου ουκρανικού στοιχείου στο νότιο άκρο του ευρύτερου ρωσικού σημείου στην κατεύθυνση του Pokrovsk που θα μπορούσε να απειλήσει την επιθετική προσπάθεια της Ρωσίας στην περιοχή.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα στοχεύει επίσης να επεκτείνει και να σταθεροποιήσει τη νότια πλευρά της ρωσικής προεξοχής στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τις ουκρανικές δυνάμεις από το να απειλήσουν τα κέρδη που έχει κάνει η Ρωσία στην επιθετική της προσπάθεια.
Το ρωσικό ορόσημο είναι περίπου 21 χιλιόμετρα πλάτος ανατολικά της γραμμής Selydove-Ukrainsk-Hirnyk έως τις ουκρανικές θέσεις βόρεια της Avdiivka κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 (Avdiivka-Kostyantynivka).
Οι ρωσικές θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E-50 (Donetsk City-Pokrovsk) νοτιοδυτικά της Avdiivka απέχουν περίπου 13 χιλιόμετρα από την Avdiivka, ενώ η τρέχουσα γραμμή ρωσικής προέλασης κατά μήκος της γραμμής Novohrodivka-Hrodivka απέχει 30 χιλιόμετρα από την Avdiivka.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα στοχεύει να επιτύχει και τις δύο αυτές τακτικές προσπάθειες πριν ξεκινήσει την πιο εντατική προσπάθεια για την κατάληψη του ίδιου του Pokrovsk όπου θα ξεκινήσουν οι αστικές μάχες.
Ο υπολογισμός της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης σχετικά με το ποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες απαιτούνται για την έναρξη επιθετικών επιχειρήσεων στην πόλη Pokrovsk και πώς οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το πού οι ουκρανικές δυνάμεις αποφασίσουν αμυνθούν καθώς τώρα οπισθοχωρούν μαζικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης